Ο Ολυμπιακός ήθελε να παίξει. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ ήθελαν «παύλα». Αλλά πανηγυρίζουν ότι… δικαιώθηκαν με το Final 4!

Ο Ολυμπιακός ήθελε να παίξει. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ ήθελαν «παύλα». Αλλά πανηγυρίζουν ότι… δικαιώθηκαν με το Final 4!

Η τοξικότητα της παραπληροφόρησης της «εξυγίανσης» χτύπησε και το βόλεϊ! Ωμή παραποίηση της αλήθειας για το πώς φτάσαμε στο Final 4 στους Ανδρες!

Αλλοίωση της πραγματικότητας. Διαστρέβλωση των πάντων. Στον βωμό του να χαρεί το αφεντικό. Οποιο κι αν είναι αυτό. Από το βράδυ της Παρασκευής, όταν έγινε γνωστό ότι το πρωτάθλημα βόλεϊ Ανδρών θα ολοκληρωθεί με Final 4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή, τα δημοσιεύματα που παραποιούν την αλήθεια, δίνουν και παίρνουν. Δημοσιεύματα από συγκεκριμένο mediaκό σύστημα, που μόνο σκοπό έχουν να πείσουν ότι ο ελέφαντας κρύβεται πίσω από την παπαρούνα. Αλλά δεν κρύβεται…

Με τα τελευταία δημοσιεύματα, σχετικά με την ψηφοφορία για το μέλλον του Πρωταθλήματος βόλεϊ, πρέπει κάποιος να απορεί πραγματικά! Μετά από τόση αλλοίωση των όσων έγιναν στην τηλεδιάσκεψη, μετά από τόσα ψέματα για το τι ειπώθηκε, ποιές ήταν οι θέσεις, τι συνέβη πραγματικά, φάνηκε τι αντιπροσωπεύουν και πώς αντιλαμβάνονται την «αγάπη» για το σπορ όσοι φρόντισαν να ταΐσουν με αλλοιωμένες ιστορίες το κοινό. Θα έχει ενδιαφέρον η από εδώ και πέρα σύμπραξή τους με παράγοντες του βόλεϊ που ήταν παρόντες από όλες τις ομάδες και που δεν είναι ποτισμένοι με την προπαγάνδα τύπου «εξυγίανσης», αλλά με αγάπη για το άθλημα.

Πάμε, όμως, να δούμε τι διοχετεύθηκε στα γνωστά ρυπαρά media-εκτελεστές και τι πραγματικά συνέβη. Όχι μόνο στην 4η και τελευταία ψηφοφορία, αλλά και σε όσες προηγήθηκαν. Εκεί όπου ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν είχαν καμία διάθεση να παίξουν. Αλλά παράλληλα επένδυαν στην ολοκλήρωση της χρονιάς, χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή. Πολύ απλά, επειδή πρώτος είναι ο Ολυμπιακός. Πριν καταλήξουν τελικά να διεξαχθεί Final 4, για να μην το πάρουν οι Πειραιώτες τον τίτλο: 1) Στην 1η ψηφοφορία ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είχαν πει «όχι» στο να παίξουν οι ομάδες από τις θέσεις 1-4, 2) Οι ίδιοι είχαν αρνηθεί να παίξουν ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο και συνέχισαν να ζητούν διακοπή, 3) Μετά από τρεις ψηφοφορίες και όταν κατέστη σαφές ότι εάν δεν βρισκόταν λύση, βάσει του αθλητικού νόμου, θα έπρεπε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είπε «ναι» στην πρώτη πρόταση! Και έτσι φτάσαμε στο Final 4!

Πάμε, λοιπόν να αναλύσουμε την παραποίηση των γεγονότων, που (για όσους έχουν αμφιβολίες) είναι καταγεγραμμένα και στα πρακτικά της τηλεδιάσκεψης.

Προπαγάνδα νούμερο 1: «Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Πέμπτη, την αποχώρηση του πολύ ικανού (και ακριβού) Ισπανού προπονητή Φερνάντο Μουνιόθ».

Τέτοια.. γκέλα (;) ούτε πρωτοετής σπουδαστής Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Τέτοιο ψέμα ούτε ο πιο στημένος κονδυλοφόρος. Ένα αναληθές εφεύρημα, πάνω στο οποίο δομήθηκε ένα ανύπαρκτο αφήγημα, επιχειρηματολογώντας και προσπαθώντας να πείσουν ότι ο Ολυμπιακός έδιωξε τον Ισπανό τεχνικό, μία ημέρα πριν την τηλεδιάσκεψη. Αρα, με βάση αυτό, ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει ότι ο τίτλος θα κριθεί εκτός γηπέδων.

Έλα όμως που ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, είναι εδώ και προετοιμάζει την ομάδα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αφού ανακοίνωση αποδέσμευσής του δεν έχει βγει από τον Ολυμπιακό! Τώρα θα αναρωτηθείτε, πώς είναι δυνατόν κάποιος… επαγγελματίας δημοσιογράφος να υποπέσει σε τέτοιου είδους λάθος και να αναφέρει ότι υπάρχει «επίσημη ανακοίνωση ομάδας για αποδέσμευση προπονητή», ενώ αυτή δεν υπάρχει; Τι να σας πούμε και εμείς; Μήπως μπερδεύτηκαν τα παιδιά, επειδή την Πέμπτη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας βόλεϊ Γυναικών, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς; Αλλά ακόμα και αυτό να μην έχει συμβεί η καταγραφή της αλήθειας είναι μια διαδικασία που αποδεδειγμένα δεν απασχολεί καθόλου όσους ενδιαφέρονται απλώς «να γίνει η δουλειά».

Προπαγάνδα νούμερο 2: H παρουσία του Μιχάλη Κουντούρη

Πάμε, τώρα, στην… περισπούδαστη ανάλυση της παρουσίας του Μιχάλη Κουντούρη στην τηλεδιάσκεψη. «Ερμηνεύτηκε από πολλούς ως τρανότερη απόδειξη της σιγουριάς του Ολυμπιακού πως θα έπαιρνε το πρωτάθλημα στα χαρτιά, με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη να φεύγει θριαμβευτής από το «πεδίο της μάχης. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν πιθανότατα όπως τα περίμενε». «Ερμηνεύτηκε από πολλούς» εξηγεί παραπάνω… Από ποιους πολλούς ερμηνεύτηκε; Από τους εκπροσώπους της μειοψηφία της παύλας;  Και πόθεν ότι ο Ολυμπιακός ήταν σίγουρος ότι θα πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά; Η επίσημη θέση του Ερασιτέχνη, όπως έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως, δεν είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα στα γήπεδα; Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης δεν ήταν αυτό το οποίο επιθυμούσε η πλευρά του Ολυμπιακού; Πού ακριβώς είναι η στρατηγική ήττα που υπέστησαν οι Ερυθρόλευκοι;

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, δεν ήταν αυτοί που σύρθηκαν στην επιστροφή στα γήπεδα, για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω; Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού δεν ήταν αυτός που ψέλλισε «να παίξουμε», μετά από 3 ώρες ατέρμονων και άκαρπων συζητήσεων και ψηφοφοριών, ενώ στις δυο πρώτες ψηφοφορίες είχε τοποθετηθεί αρνητικά στην πρόταση για επιστροφή στα γήπεδα; Και όταν είδε ότι βάσει προκήρυξης θα αναγκαζόταν να κατέβει να αγωνιστεί, πρότεινε τη διεξαγωγή του Final 4;

Να παίξουν δηλαδή οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα,  που για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είχε τοποθετηθεί αρνητικά στην πρώτη ψηφοφορία για τις θέσεις 1-4;  Ποια πλευρά ήταν σταθερή σε όλη τη διαδικασία στη θέση της και έκανε τα πάντα για να ολοκληρωθεί η σεζόν στα γήπεδα; Και ποια έβαζε μονίμως εμπόδια στο σενάριο αυτό; Πώς γίνεται ο Ολυμπιακός να θέλει να παίξει από την πρώτη στιγμή των διαβουλεύσεων, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ να επενδύουν στην «παύλα», αλλά πανηγυρίζουν ότι… δικαιώθηκαν με το Final 4; Γίνεται. Για ένα πολύ απλό λόγο. Διότι η τοξικότητα της παραπληροφόρησης της ποδοσφαιρικής «εξυγίανσης» χτύπησε και το βόλεϊ! Ωμή παραποίηση της αλήθειας για το πώς φτάσαμε στο Final 4 στους Ανδρες!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ