Με Καρλίτος στο 3.00 και Σβαμπ στo 17.50 το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ!

Με Καρλίτος στο 3.00 και Σβαμπ στo 17.50 το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ!

Το σημαντικότερο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος διεξάγεται την Κυριακή (7/11, 19:30) στο «Απόστολος Νικολαΐδης»

Ο Παναθηναϊκός από την 5η με θέση και με 11 βαθμούς υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, που είναι τρίτος με 16. Την προηγούμενη αγωνιστική οι ‘πράσινοι’ έμειναν για πρώτη φορά φέτος στο μηδέν στην έδρα τους, αφού δεν μπόρεσαν να λυγίσουν την άμυνα του ΟΦΗ. Στα τρία πρώτα ματς της Λεωφόρου, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε σκοράρει 13 φορές! Ο έμπειρος τεχνικός σκέφτεται να αλλάξει πράγματα στη γραμμή κρούσης της ομάδας του. Έτσι, ο Μακέντα έχει προβάδισμα για την 11άδα παρέα με τον Καρλίτος και τον Ισπανό επιθετικό να κινείται περιφερειακά στην πλάτη του Ιταλού σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Ο Καρλίτος πραγματοποιεί μια εξόχως παραγωγική σεζόν, έχοντας ήδη σκοράρει εννέα τέρματα σε ισάριθμες φετινές του εμφανίσεις! Αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την άμυνα του ΠΑΟΚ, που την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν εμπνέει τη σιγουριά των προηγούμενων χρόνων. Το σενάριο να κάνει ο 31χρονος κυνηγός 10 τα φετινά του γκολ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, προσφέρεται σε απόδοση 3.00 στη Stoiximan.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώριο για μια νέα βαθμολογική απώλεια, περίπτωση στην οποία κινδυνεύει να δει την απόσταση του από την κορυφή να μεγαλώνει πέραν των τεσσάρων πόντων που βρίσκεται για την ώρα. Την ίδια στιγμή φτάνει στο ντέρμπι με τους ‘πράσινους’ κουβαλώντας απογοήτευση από την ήττα της Πέμπτης στην Τούμπα κόντρα στη Κοπεγχάγη, που πιθανότατα θα του στοιχίσει την πρώτη θέση στο Group F του Conference League και τον βάζει σε πίεση ακόμη και για την υπόθεση πρόκριση.

Με τον Αουγκούστο εκτός μάχης, η απόδοση του Στέφαν Σβαμπ θα είναι κομβική για τις ανάγκες του αγώνα όσον αφορά τον ΠΑΟΚ. Πληθωρικός χαφ ο Αυστριακός, προσφέρει ηρεμία, σκληράδα αλλά και ποιότητα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ καταφέρνει συχνά να βρεθεί σε θέση βολής. Να σκοράρει και να δεχθεί κάρτα ο Σβαμπ στο ‘Απόστολος Νικολαΐδης’, στο 17.50 της Stoiximan.

Παράλληλα με το ντέρμπι στο ‘Απόστολος Νικολαΐδης’, διεξάγεται και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό στο Φάληρο. Οι ‘ερυθρόλευκοι’ φιγουράρουν αήττητοι στην κορυφή της Super League με 20 βαθμούς, στο +1 από την δεύτερη ΑΕΚ. Ωστόσο η ψυχολογία τους δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, καθώς μεσοβδόμαδα είδαν την Άιντραχτ να περνάει νικηφόρα από το ‘Γεώργιος Καραϊσκάκης’ με γκολ στις καθυστερήσεις. Έτσι όχι μόνο η υπόθεση της πρώτης θέσης στο Group D του Europa League έγινε εξαιρετικά περίπλοκη, αλλά πλέον έγιναν επικίνδυνα τα πράγματα ακόμη και για την πρόκριση.

Οι Πειραιώτες θα ψάξουν ένα ξέσπασμα κόντρα στον Ιωνικό, με τον Μαρτίνς να προχωρά σε φρεσκάρισμα της 11άδας. Σε αυτήν -μεταξύ άλλων- αναμένεται να επιστρέψει και ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο 31χρονος εξτρέμ διαθέτει φρεσκάδα και εκρηκτικότητα, είναι εξαιρετικά ικανός σε μικρούς χώρους και απέναντι σε κλειστές άμυνας. Θα ψάξει το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα και την πιθανότητα να το βρει συναντάμε στο 3.20 της Stoiximan.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ