Μουντομπάσκετ 2023: Τι να προσέξεις στους εκρηκτικούς ημιτελικούς!

Μουντομπάσκετ 2023: Τι να προσέξεις στους εκρηκτικούς ημιτελικούς!

Οι ημιτελικοί του Μουντομπάσκετ 2023 έρχονται και υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις! Ποιοι θα καταφέρουν να βρεθούν στον τελικό και να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο;

Στο τέλος του φτάνει το Μουντομπάσκετ 2023 και οι 4 πιο δυναμικές ομάδες της διοργάνωσης θα παλέψουν για μια θέση στον τελικό (10/09, 15:30) και το χρυσό μετάλλιο.

Το Σερβία-Καναδάς (08/09, 11:45) ανοίγει την αυλαία της ημιτελικής φάσης, η οποία θα ολοκληρωθεί με το ΗΠΑ-Γερμανία (08/09, 15:40). Δύο ζευγάρια που εγγυώνται ανατροπές κι εκπλήξεις, στο δρόμο για τα μετάλλια.

Διαβάστε επίσης: Μεταγραφές ώρα μηδέν: Πότε λήγει η προθεσμία σε Ελλάδα, Ευρώπη και Σαουδική Αραβία

Αν σκεφτεί κανείς ότι οι τέσσερις αυτές ομάδες βρίσκονται στο top-6 των καλύτερων επιθέσεων της διοργάνωσης (1. ΗΠΑ 101.2π., 2. Σερβία 98.2π., 3. Καναδάς 96.2π., 6. Γερμανία 91.3π.), τότε καταλαβαίνει κανείς τι «μονομαχίες» πρόκειται να δούμε!

 

Η έμπειρη Σερβία κόντρα στον διψασμένο Καναδά

 

Σερβία και Καναδάς δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι στην ιστορία τους. Το κίνητρο για τις δύο ομάδες μεγάλο: από τη μία, η Σερβία θέλει να βρεθεί σε τελικό ξανά μετά το 2014 και την ήττα (129-92) από τις ΗΠΑ, ενώ ο Καναδάς επιθυμεί να πάει για πρώτη φορά στην ιστορία του στο παιχνίδι του χρυσού μεταλλίου.

Το έργο δεν θα είναι εύκολο για καμία από τις δύο ομάδες. Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, αφού… εκτόπισε τον Λούκα Ντόντσιτς στους «8», έχει μπροστά του τον «στυγνό εκτελεστή» Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Στα ματς με Ισπανία και Σλοβενία, που η μπάλα «έκαιγε», ο SGA βγήκε μπροστά, πετυχαίνοντας 30+ πόντους, ενώ ο Σέρβος ομόλογός του έχει επιδείξει σταθερότητα στο τουρνουά (18.8 πόντοι κατά μέσο όρο) και θυμίζει τον παλιό, καλό του εαυτό.

Ενδιαφέρον έχει και η «μάχη» των ψηλών, με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φίλιπ Πετρούσεφ να αντιμετωπίζουν τους Κέλι Ολίνικ και Ντουάιτ Πάουελ. Δυνατό σημείο των παικτών του Καναδά, αλλά κι όλου του ρόστερ, είναι το επιθετικό ριμπάουντ (38.5 ριμπάουντ – 13.0 αμυντικά). Αμφότερες οι ομάδες είναι επιρρεπείς στα λάθη (10.8-11.5), αλλά οι Σέρβοι υπερέχουν σε δημιουργία (25.8 ασίστ) και μπορούν να φερθούν έξυπνα, για να κάνουν την ανατροπή.

 

Οι «αγριεμένες» ΗΠΑ ενάντια στην αήττητη Γερμανία

 

Οι ΗΠΑ μπορεί να αμφισβητήθηκαν για ακόμα μια φορά, αλλά στο Μουντομπάσκετ 2023 δείχνουν πως ήρθαν για να τους διαψεύσουν όλους. Μετά το κάζο του 2019 από τους Γάλλους, είναι αποφασισμένοι να πατήσουν στο βάθρο. Αν το καταφέρουν και κερδίσουν και το Παγκόσμιο, τότε θα κατέχουν το ρεκόρ των 6 τίτλων στη διοργάνωση.

Για να φτάσουν ως εκεί, όμως, θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της αήττητης Γερμανίας. Η μόνη ομάδα που είχε καταφέρει να παραμείνει αήττητη και να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, ήταν η Ισπανία το 2019. Τα «πάντσερ» βρίσκονται σε ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2002 και η θέληση για διάκριση, μετά το χάλκινο στο EuroBasket 2022, είναι μεγάλη.

Άντονι Έντουαρντς και Ντένις Σρέντερ είναι τα πρόσωπα που θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους, αλλά θα πρέπει να κάνουν το step up μετά τις ρηχές εμφανίσεις τους στους ζόρικους προημιτελικούς με Ιταλία και Λετονία, αντίστοιχα. Σε απόδοση 2.80* ο Σρέντερ και 3.30 ο Έντουαρντς για πρώτοι σκόρερ στον αγώνα.

Οι δύο ομάδες είναι σχεδόν ισορροπημένες στατιστικά, αλλά αν οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν την έκπληξη, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τα πολλά λάθη (14.7) των Αμερικανών και να κερδίσουν τις «μάχες» στα ριμπάουντ (37.3 έναντι 41.0).

 

Το Μουντομπάσκετ 2023 στο Pamestoixima.gr

 

Το Μουντομπάσκετ 2023 με κορυφαίες αποδόσεις* σε δεκάδες αγορές για στοίχημα. Στο Pamestoixima.gr η εμπειρία του στοιχήματος αναβαθμίζεται με νέες δυνατότητες και λειτουργίες, ειδικές αγορές για παίκτες & εθνικές ομάδες και προσφορές* για όλους! Το στοίχημα μπάσκετ είναι στο Pamestoixima.gr.

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να αλλάξουν.
«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ