Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2023: Ποιοι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Μάντσεστερ Σίτυ;

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2023: Ποιοι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Μάντσεστερ Σίτυ;

Όπως είναι φυσικό, η Μάνστεστερ Σίτυ, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων...

Από τις 12 μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί το 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στη Σαουδική Αραβία. Θα είναι η τελευταία φορά που θα δούμε το Παγκόσμιο Κύπελλο σε αυτή τη μορφή, καθώς ο σχεδιασμός της FIFA περιλαμβάνει το «άνοιγμα» των ομάδων που θα συμμετέχουν, με το πλάνο να περιλαμβάνει 32 συνολικά ομάδες, ανάμεσά τους και τις 3 τελευταίες κατόχους του Champions League.

Όπως είναι φυσικό, η Μάνστεστερ Σίτυ, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Ωστόσο, μιλάμε για ποδόσφαιρο, ένα άθλημα το οποίο μας έχει χαρίσει τεράστιες ανατροπές και αναπάντεχες νίκες ομάδων που ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ήττα της μεγάλης Μπαρτσελόνα (των Ροναλντίνιο, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα) το 2006 από την Ιντερνασιονάλ;

Συνήθως η μεγάλη αντίπαλος είναι η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής. Όποια, όμως, ομάδα και να κερδίσει το Κόπα Λιμπερταδόρες (ο τελικός διεξάγεται στις 4 Νοεμβρίου), η αγγλική ομάδα είναι και θα παραμείνει το μεγάλο φαβορί.

Ένας αγώνας δεν τελειώνει ποτέ πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και δεν είναι λίγες φορές που έχουμε δει μεγάλες ομάδες να μπαίνουν με «τουπέ» και να τελικά να χάνουν.

Οι στοιχηματικές αποδόσεις του τουρνουά

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που δεν θεωρεί φαβορί την Μάνστεστερ Σίτυ. Δεν αξίζει το ρίσκο να στοιχηματίσει κανείς στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τους Άγγλους, καθώς οι αποδόσεις είναι πολύ χαμηλές. Οι αντίπαλοί της, ακόμα και η πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, είναι σίγουρα χαμηλότερης δυναμικότητας, ενώ αν κοιτάξουμε την αξία του κάθε παίκτη ξεχωριστά, η αγγλική ομάδα βρίσκεται έτη φωτός μπροστά.

Ίσως, όμως, αξίζει να εξετάσουμε το στοίχημα του κορυφαίου σκόρερ. Ειδικά αφού υπάρχουν ομάδες που θα παίξουν περισσότερα παιχνίδια (η Μάντσεστερ Σίτυ, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης προκρίνεται απευθείας στον ημιτελικό). Υπάρχει βέβαια ο υπεράνθρωπος Έρλινγκ Χάαλαντ (ή κατά το ορθότερο Χόλαντ) αλλά δεν ξέρουμε αν ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα τον προστατέψει ή αν θα είναι υγιής για να παίξει. Ο νεαρός Νορβηγός επιθετικός είχε καταπληκτική χρονιά πέρσι και συνεχίζει και φέτος.

Στην Αλ Ιτιχάντ συναντούμε ένα από τα φαινόμενα των προηγουμένων ετών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τον άνθρωπο-ορχήστρα του κέντρου, ο οποίος αποτέλεσε τον παίκτη κλειδί για την Τσέλσι όταν η ομάδα του Λονδίνου κατέκτησε τόσο το Europa League όσο και το Champions League. Αλλά και πριν τη μεταγραφή του στην Τσέλσι, ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν τη Λέστερ στο αναπάντεχο πρωτάθλημα του 2016, ενώ έχει κερδίσει και το Μουντιάλ του 2018 με την εθνική Γαλλίας.

Ο Γάλλος με καταγωγή από το Μάλι είναι ένας κλασικός αμυντικός χαφ και δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του. Ωστόσο είναι αυτός που καλύπτει τεράστιες αποστάσεις στο κέντρο, κλέβει μπάλες και κάνει σωστές πρώτες πάσες που οδηγούν στην ανάπτυξη της ομάδας του.

Η Σίτυ έχει παίξει πολλές φορές με αντίπαλο τον Καντέ, και ξέρουν ότι είναι ένας ακούραστος μέσος που θα τους προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Luca Langoni

 

Με το Κόπα Λιμπερταδόρες να ολοκληρώνεται σχεδόν ένα μήνα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη Λατινική Αμερική δεν είναι ακόμα γνωστή. Ωστόσο, το φαβορί είναι η Μπόκα Τζούνιορς, η θρυλική ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Λανγκόνι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που δεν έχει ακόμα μετακομίσει στην Ευρώπη. Και είναι λογικό, καθώς δεν είχε πολλές εμφανίσεις μέχρι οι τραυματισμοί συμπαικτών του να τον φέρουν στην αρχική 11άδα της ομάδα. Ο νεαρός επιθετικός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και από τότε δεν έχει κοιτάξει πίσω του ούτε μια φορά.

Σημείωσε έξι σημαντικά γκολ που οδήγησαν την Μπόκα Τζούνιορς στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, και οι φίλοι της πρωταθλήτριας Αργεντινής τον θεωρούν ότι δεν θα αργήσει η κλήση του στην εθνική ομάδα.

Ali Maâloul

 

Ο Αλί Μααλούλ είναι ένα αξιοπρόσεκτος ποδοσφαιριστής. Ο τυνήσιος αριστερός μπακ παίζει στην αιγυπτιακή Αλ Αχλί από το 2015 και κατέχει ένα από τα πιο περίεργα ρεκόρ στην ιστορία: είναι ο μόνος αμυντικός που έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ σε πρωτάθλημα. Στην πρώτη του σεζόν στην Αίγυπτο, ο Μααλούλ πέτυχε 14 γκολ και από τότε έχει συνεχίσει να σπάει ομαδικά ρεκόρ για γκολ και ασίστ. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο παίκτης της Αλ Αχλί έχει σημαντική διεθνή εμπειρία με την εθνική ομάδα της Τυνήσιας, με την οποία εμφανίστηκε στο Μουντιάλ του 2018

Ωστόσο, αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στη Σαουδική Αραβία για να παρακολουθήσετε τη διοργάνωση, θα πρέπει να τοποθετήσετε τα στοιχήματά σας πριν φύγετε, καθώς στη Σαουδική Αραβία το στοίχημα και τα online καζίνο απαγορεύονται αυστηρά.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι παίκτες μπορούν να κάνουν τη ζημιά για την ομάδα του Μάνστεστερ.

Karim Benzema

 

Ένας από τους πιο σημαντικούς επιθετικούς της γενιάς του, ο Μπενζεμά αποτελεί κίνδυνο για όλες τις άμυνες. Ο Γάλλος -ο οποίος θα κλείσει τα 36 του χρόνια κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου- ήταν ένα από τα βασικά γρανάζια της πιο επιτυχημένης ομάδας στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με πέντε συνολικά κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, όλες με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το καλοκαίρι του 2023 ο Μπενζεμά αποφάσισε να μην συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης και να γίνει μέλος της Αλ Ιτιχάντ. Αν αρχικά υπήρχαν φήμες ότι η σχέση του με τον προπονητή της ομάδας, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, δεν ήταν οι καλύτερες, ο Γάλλος έχει ήδη δείξει την κλάση του, με 3 γκολ και 2 ασίστ στα πρώτα 6 παιχνίδια του με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα πρέπει να επισημάνει τον Μπενζεμά ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ομάδα του, αν οι Σαουδάραβες καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό. Aς μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Γάλλος κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα μόλις πριν από ένα έτος.

Fidel Ambriz

 

Ο νεαρός μέσος της της Club Leon έχει τραβήξει την προσοχή αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Ο 20χρονος παίκτης μάγεψε με τις εμφανίσεις του στην ομάδα U-23 του Μεξικό και αποτέλεσε το βαρόμετρο της Leon στην κατάκτηση του Concacaf Champions League.

Πρόκειται για έναν παίκτη που κάνει τα πάντα στο κέντρο. Λειτουργεί περισσότερο ανασταλτικά, αλλά έχει πολύ καλή αίσθηση του γηπέδου και οι πάσες του ανοίγουν την αντίπαλη άμυνα, δίνονται την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να φτάσουν με αξιώσεις κοντά στην εστία.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του δεν μπορεί παρά να απασχολήσει την ομάδα του Μάνστεστερ, με την οποία θα κονταροχτυπηθούν στον ημιτελικό, εφόσον η Leon κερδίσει την ιαπωνική Urawa Red Diamonds και προκριθεί.

NGolo Kante

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα πρέπει να προετοιμάσει την δεξιά πλευρά της άμυνάς του για τις επελάσεις του Τυνήσιου παίκτη, και να του στερήσει τόσο τη δημιουργία φάσεων όσο και τις ευκαιρίες για γκολ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ