Σλούκας & Παπανικολάου σε Super Ενισχυμένες Αποδόσεις!

Σλούκας & Παπανικολάου σε Super Ενισχυμένες Αποδόσεις!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ανάλυση και Bet Builder προγνωστικά για το αιώνιο ντέρμπι του ΟΑΚΑ!

Από την τελευταία αναμέτρηση τους έχουν αλλάξει αρκετά. Οι δύο «αιώνιοι» είδαν τα φετινά τους projects να «τρέχουν», διένυσαν χιλιόμετρα στην πολύ ανταγωνιστική κούρσα της Ευρωλίγκας με ανάμεικτα συναισθήματα και πλέον βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι στην καθοριστική μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στη Stoiximan Basket League. Η ιστορία μπορεί να μας δίνει τα δικά της στοιχεία για τη σημασία αυτού ακριβώς του πλεονεκτήματος όμως είναι προφανές ότι αυτό δεν σου εξασφαλίζει τίποτα, μιας και οι δύο ομάδες είναι ικανές να κερδίσουν στο γήπεδο του αντιπάλου.

Super Ενισχυμένες στη Stoiximan: Kostas Sloukas: 21+ Άθροισμα Πόντων, Ριμπάουντ και Ασσίστ στο 2.85 από 2.37

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ ως αουτσάιντερ και αυτό αποτελεί το καλύτερο αγχολυτικό και τον πιο δυνατό του σύμμαχο στο ψυχολογικό κομμάτι. Αντικειμενικά η αποστολή του (να καλύψει το +12) είναι δύσκολη, όμως άπαντες γνωρίζουν ότι μια επιτυχία (άσχετα με τη διαφορά) στην έδρα της πιο φορμαρισμένης ομάδας της υψηλής βαθμίδας του ευρωπαϊκού μπάσκετ αυτήν την περίοδο, είναι ικανή να γυρίσει τον διακόπτη των ερυθρολεύκων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεση του τον Μουσταφά Φαλ  ο οποίος διαχρονικά αποτελεί ένα βασικό όπλο των Πειραιωτών στο ματσάρισμα αυτό. Γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμική του αντιπάλου τη δεδομένη στιγμή και πως τα αδύνατα σημεία στο παιχνίδι των γηπεδούχων είναι λίγα, σε άμυνα και επίθεση. Η τακτική του προσέγγιση λοιπόν θα είναι στοχευμένη και πολύ συγκεκριμένη.

Super Ενισχυμένες στη Stoiximan: Kostas Papanikolaou: 9+ Πόντοι στο 3.40 απο 2.85 

Ο Ολυμπιακός θα χτυπήσει τους πράσινους με όχημα το Off-ball  παιχνίδι (δράσεις μακριά από τη μπάλα) και την ικανότητα του Μιλουτίνοφ στο επιθετικό ριμπάουντ. Πρόκειται για δύο τομείς στους οποίους η άμυνα του Παναθηναϊκού θέλει ακόμα δουλειά. Με «δόλωμα» την επιθετική κίνηση των σουτέρ τους για ξεμαρκάρισμα, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να τραβήξουν την προσοχή της άμυνας και να δημιουργήσουν χώρους για «κοψίματα» προς το καλάθι και εύκολα lay-ups. Σημειώστε ότι η επίθεση των φιλοξενούμενων παράγει 1.411 πόντους/κατοχή από τέτοιες δράσεις (Νο2 στην Ευρωλίγκα).

Ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδο για να αποδείξει την αγωνιστική του υπεροχή αυτήν τη χρονική στιγμή. Ο μεγαλύτερος, κρυφός  «φόβος» των γηπεδούχων αφορά την επίδραση μιας κακής βραδιάς σήμερα, στη ψυχολογία αυτού του γκρουπ στη συνέχεια. Ένα θετικό αποτέλεσμα από την άλλη, θα δώσει φτερά στα πόδια των πρασίνων.  Παρά τις απουσίες της, η ομάδα του Έργκιν Αταμάν έχει το ποιοτικό βάθος για τον αγωνιστικό ρυθμό που απαιτείται για να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Το «τριφύλλι» αποδίδει σε πολύ υψηλά standards και στις δύο πλευρές του παρκέ έχοντας οικοδομήσει το πολυπόθητο two-way προφίλ που χαρακτηρίζει τις ομάδες κορυφής στο σύγχρονο μπάσκετ.

Οι γηπεδούχοι ξέρουν ότι η άμυνα τους έχει τις προδιαγραφές να «κλειδώσει» την ερυθρόλευκη επίθεση. Με τον Γκραντ επάνω στον Κάνααν και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ απέναντι στον Πίτερς, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει ισορροπία στα μετόπισθεν αρκεί να κρατήσει τον Μιλουτίνοφ μακριά από το καλάθι του (ριμπάουντ) και να ελέγξει τις Off-ball δράσεις του Ολυμπιακού.

Bet Builder με Jerian Grant Άθροισμα Πόντων, Ριμπάουντ και Ασσίστ 12+ και Dinos Mitoglou Ριμπάουντ 6+ σε απόδοση 2.06 στη Stoiximan

Στο επιθετικό κομμάτι υπάρχει ένα ξεκάθαρο κενό στην transition άμυνα των Πειραιωτών που θα μπορούσε να στοχευθεί, όμως ο φετινός Παναθηναϊκός αρέσκεται να αναπτύσσεται πιο πολύ στο μισό γήπεδο. Η πνευματική διαύγεια των χειριστών του (Ναν, Σλούκας) απέναντι σε μια πολύ έμπειρή και physical αμυντική γραμμή,  θα κρίνει πιθανόν την έκβαση του αγώνα. Θα πρέπει να έχουν τη συναισθηματική πειθαρχία να αφήσουν το παιχνίδι να έρθει σε αυτούς, χωρίς να εκβιάσουν καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε λάθη. Πρόκειται για το πιο κομβικό στοιχείο στην ανάλυση του ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παιχνίδι χαμηλού αριθμού λαθών και την έξτρα πάσα που θα του εξασφαλίσει καλές εκτελέσεις από θέση (οι ερυθρόλευκοι επιτρέπουν 1.038 πόντους/κατοχή σε αυτές τις καταστάσεις, Νο11 στην Ευρωλίγκα), ελπίζοντας ότι όσο περνούν τα λεπτά, η άμυνα του θα «σφίγγει τη θηλιά» για την επίθεση του μεγάλου αντιπάλου.

Σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θέλει τον Παναθηναϊκό να είναι γκραν-φαβορί, το ματς θα είναι λογικά πολύ αμφίρροπο και οι πιθανότητες νίκης είναι σχεδόν μοιρασμένες. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να εμφανιστεί έτοιμος κάνοντας ένα καλό παιχνίδι απόψε για αυτό και οι γηπεδούχοι οφείλουν να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε μια κλειστή μάχη. Η δραστηριότητα του Μιλουτίνοφ στο επιθετικό ριμπάουντ και οι αποφάσεις των γκαρντ του Αταμάν, Σλούκα και Ναν, θα κρίνουν πολλά. Πάμε για ένα δυνατό «μπρα ντε φερ». Ας το απολαύσουμε.

Bet Builder με Χάντικαπ Ολυμπιακός+9.5  και Nikola Milutinov Ριμπάουντ 8+ σε απόδοση 2.15 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ