El Sombrero Stories: Το αποκαλούν έπος της Πορτογαλίας. Ήταν!

El Sombrero Stories: Το αποκαλούν έπος της Πορτογαλίας. Ήταν!

Ετοιμάσου για το ταξίδι της επιστροφής, στο καλοκαίρι που δεν μπορούσες να καταλάβεις αν αυτά που έβλεπες στο EURO 2004, ήταν η αλήθεια ή κάποιο μαγικό όνειρο!

12 Ιουνίου 2004, Πόρτο. Η Ελλάδα φιλοξενείται στο ματς της πρεμιέρας από τη διοργανώτρια και διεκδικήτρια του τροπαίου Πορτογαλία. 90 λεπτά μετά, όταν ο αγώνας ολοκληρώνεται, η προσέγγιση σχετικά με το ποιες είναι οι γαλανόλευκες φιλοδοξίες στη δυτική Ιβηρική, είναι αλλαγμένη. Άρδην. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεις. Ακολουθεί μια θεότρελη πορεία, όμοιά της δεν υπήρξε ποτέ πριν σε τέτοιο βεληνεκές. Η Ελλάδα, ένα σχεδόν μήνα μετά, κλείνει τον κύκλο ενός μαγικού τουρνουά για το σύνολο του έθνους που εκπροσωπούσε, με την κατάκτηση του τροπαίου.

 

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται το καλοκαίρι από την αλησμόνητη εκείνη ποδοσφαιρική παράνοια και ο Κώστας Βαϊμάκης με το Γιάννη Τσαούση, αρχίζουν τις αφηγήσεις με αφορμή το EURO του σήμερα, αναπολώντας το EURO του τότε.

 

Πορτογαλία (x2), Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία και Τσεχία, έρχονται πίσω στη μνήμη μας και κάνουν το άκρως επιτυχημένο κλισέ, “να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι νεότεροι” να αποκτήσει και πάλι ουσία.

 

To El Sombrero Stories της Stoiximan στο Spotify, μπαίνει στη χρονομηχανή και πετάγεται ως εκείνο το καλοκαίρι της ανεμελιάς και της τρέλας. Το πρώτο μέρος εδώ και το δεύτερο εδώ.

 

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ