Με ένα όνειρο τρελό…

Με ένα όνειρο τρελό…

Δείτε τις σημερινές αναλύσεις και τα προγνωστικά από την ομάδα του Stoiximaview.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Opap Arena. Εκεί που ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Europa Conference League, κόντρα στη Φιορεντίνα. Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του StoiximaView.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (22:00): Ο Ολυμπιακός ήδη έχει γράψει ιστορία και μόνο που βρίσκεται στον μεγάλο τελικό. Όμως, η δουλειά του δεν έχει τελειώσει ακόμη και θέλει να πάρει το τρόπαιο και να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα. Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του αυτό με τη Φιορεντίνα και θέλει να είναι εκείνος που στο φινάλε θα χαμογελάει. Απέκλεισε, στον προηγούμενο γύρο, το μεγάλο φαβορί, την Άστον Βίλα, «τρελαίνοντας» όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Πρώτα σάρωσε την αγγλική ομάδα μέσα στο «Βίλα Παρκ» με το χατ τρικ του Ελ Κααμπί (4-2) και μετά την τελείωσε στο Καραϊσκάκη με 2-0 με τα δύο γκολ του Μαροκινού επιθετικού και πρώτου σκόρερ του Europa Conference League.

Η Άστον Βίλα ήταν το τελευταίο, χρονικά, εμπόδιο που είχε ο Ολυμπιακός μπροστά του για να βρεθεί στον τελικό. Πιο πριν, όμως, χρειάστηκε να κάνει κι άλλες υπερβάσεις. Κι αν τη Φερεντσβάρος, στη φάση των πλέι οφ, την πέρασε με δύο νίκες, 1-0 εντός και εκτός (με Ελ Κααμπί και τα δύο, αυτό που έκανε απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα λησμονείται για πολλά χρόνια. Έχασε 4-1 μέσα στο Καραϊσκάκη στον πρώτο αγώνα των «16» και πήγε (στη Σερβία) στο δεύτερο παιχνίδι, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς και στην παράταση το τελείωσε με 6-1! Πανηγυρική και ιστορική πρόκριση, λίγο πριν αποκλείσει στους «8» και τη Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία και με ήρωα τον Τζολάκη! Και ακολούθησε ο θρίαμβος με την Άστον Βίλα, όπως προαναφέραμε.

Απόψε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία. «Φυσικά, υπάρχει το κίνητρο, η δίψα, θα ήταν ανόητος κάποιος να μην θέλει να παίξει αυτό το παιχνίδι, όλοι τα δίνουν όλα», σχολίασε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον μεγάλο τελικό. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει προβλήματα τραυματισμών και έτσι φαίνεται πως στο Ολυμπιακός – Φιορεντίνα θα τους έχει όλους διαθέσιμους. Ο Ορτέγκα, ο οποίος είχε ένα θέμα το προηγούμενο διάστημα, δίνεται αμφίβολος, αλλά είναι κανονικά στην αποστολή για τον αποψινό σπουδαίο αγώνα.

Στο πλευρό της ομάδας θα βρίσκεται και ο κόσμος του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει εξαντλήσει τα διαθέσιμα εισιτήρια. Κοινώς, απόψε στην Αγιά Σοφιά, ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του περισσότερους από 9.000 φιλάθλους.

Μάθε τη βασική στρατηγική Blackjack εδώ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (22:00): Το έργο του Ολυμπιακού γίνεται ακόμη πιο δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς και την ομάδα που έχει απέναντί του. Η Φιορεντίνα έχει διαγράψει και φέτος εντυπωσιακή πορεία στη διοργάνωση και θέλει να κάνει φέτος ό,τι δεν μπόρεσε πέρσι. Θυμίζουμε, οι «βιόλα» είχαν βρεθεί και πέρσι στον μεγάλο τελικό, χάνοντας το τρόπαιο από τη Γουέστ Χαμ με 2-1, με γκολ στις καθυστερήσεις. Φέτος, για να φτάσει ως εδώ, απέκλεισε στις νοκ άουτ φάσεις τη Μακάμπι Χάιφα (4-3, 1-1), τη Βικτόρια Πλζεν (0-0, 2-0 παρ.) και την Κλαμπ Μπριζ (3-2, 1-1), κοινώς δεν έχει ήττα στα νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ από τη φάση των ομίλων έχει μόλις μία, αυτήν στα προκριματικά απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης (1-0). Βέβαια, το είχε γυρίσει (2-0) στο δεύτερο παιχνίδι. Είναι, λοιπόν, μεγάλη υπόθεση και για τη Φιορεντίνα η παρουσία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στην ιστορία της, πάντως, η ιταλική ομάδα έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο, ήταν το 1961 όταν κέρδισε και στους δύο τελικούς τη Ρέιντζερς (2-0 και 2-1) και πήρε το Κύπελλο Κυπελλούχων. Στο πρωτάθλημα, κέρδισε 3-2 την Κάλιαρι την περασμένη εβδομάδα, όμως, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κοινώς, ο αποψινός τελικός είναι… «όλα τα λεφτά» για τους «βιόλα». «Ο Ολυμπιακός είναι μία δυνατή ομάδα. Ότι απέκλεισε με νίκες μέσα-έξω την Άστον Βίλα, δείχνει ότι έχει μεγάλη ποιότητα. Είναι ο δεύτερος σερί τελικός μας και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα μαθήματα που πήραμε από τον περσινό», σχολίασε ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο. Μόνο ο Σοτίλ (εξτρέμ) δίνεται εκτός για τον μεγάλο τελικό.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Ολυμπιακός – Φιορεντίνα)

ΜΙΑΛΜΠΙ – ΧΑΚΕΝ (20:00): Δεν της λες και άσχημη την εκκίνηση που έχει κάνει η Μίαλμπι στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, ήταν σε πολύ καλύτερη θέση πριν από δύο εβδομάδες, διάστημα στο οποίο έκανε δύο κολλητές ήττες, πρώτα με 1-0 από την Γκέτεμποργκ και προ ημερών με 3-1 από την Τζουργκάρντεν. Είχε τις στιγμές της, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα, απέναντι σε μία καλύτερη ομάδα. Μείωσε στο 48’ με τον Γιόχανσον, όμως, δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Πιο πριν, είχε κερδίσει 3-0 τη Χάμαρμπι, ενώ ως τώρα σε 11 αγώνες έχει μαζέψει 17 βαθμούς με 5-2-4 και 18-13 γκολ. Μάλιστα, έχει βρει δίχτυα στα δέκα από τα έντεκα παιχνίδια της ως τώρα. Δίνεται εκτός για το Μίαλμπι – Χάκεν μόνο ο τραυματίας Πέτερσον (μέσος).

Μάθε πως παίζεται το πόκερ εδώ.

ΜΙΑΛΜΠΙ – ΧΑΚΕΝ (20:00): Η Χάκεν έχασε 3-0 από την Γκάις εκτός έδρας, ωστόσο ίσως να την αδικεί λίγο η έκταση που πήρε το σκορ. Δέχτηκε γκολ στις αρχές και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και εκεί κρίθηκαν όλα. Είχε προηγηθεί το 2-2 εντός με τη Μάλμε και πιο πριν το 3-0 από τη Χάλμσταντ, ενώ η τελευταία της νίκη είναι το 3-1 επί της Κάλμαρ. Γενικά, και η δική της πορεία ως τώρα κρίνεται αρκετά ικανοποιητική, έστω και αν έχει θέμα με την άμυνά της. Άλλωστε, είναι πολλά τα 19 γκολ παθητικό σε 11 αγώνες. Για την ώρα, το… σώζει με την επίθεσή της. Δίνονται εκτός οι Μπρούσμπεργκ (μέσος), Ζέτσεβιτς (κεντρικός αμυντικός) και Αγκμπονίφο (εξτρέμ).

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Μιάλμπι – Χάκεν)

Το  StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρουΠρογνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένις και NBA.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ