Με τις κάρτες στο Βερολίνο και το 2.27 στο Signal Iduna Park

Με τις κάρτες στο Βερολίνο και το 2.27 στο Signal Iduna Park

Δείτε τις σημερινές αναλύσεις και τα προγνωστικά από την ομάδα του Stoiximaview

Ματσάρες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας στο Euro 2024. Φυσικά, την παράσταση κλέβει η μάχη της Ισπανίας με την Κροατία. Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του StoiximaView.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (19:00): Από τα φαβορί του Euro 2024. Αλλά μένει να το επιβεβαιώσει και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Η Ισπανία ρίχνεται στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με την κληρωτίδα να της έχει ήδη γυρίσει την… πλάτη. Group of death για τους Ίβηρες που αντιμετωπίζουν Κροατία, Ιταλία και Αλβανία. Πολύ υψηλά τα εμπόδια και η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Παλεύει τα τελευταία χρόνια, αλλά δυσκολεύεται να φτάσει στην πηγή η Ισπανία. Άκρως αποκαρδιωτική η εικόνα της στο Mundial 2022, με την πορεία της να σταματάει στη φάση των 16 (ήττα στα πέναλτι από Μαρόκο). Από εκεί και πέρα, στο τελευταίο Euro, μπόρεσε να φτάσει ως και τα ημιτελικά του θεσμού. Εκεί που αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία. Θα βρει ξανά στον δρόμο της την «Σκουάντρα Ατζούρα» και έχει την ευκαιρία να πάρει… εκδίκηση.

Εχει ταλέντο και ποιότητα, της λείπει η εμπειρία. Μπορεί να πάει μακριά τη… βαλίτσα η Ισπανία, μιας και διαθέτει παίκτες όπως ο Πέδρι, ο Καρβαχάλ, ο Γιαμάλ και ο Μοράτα. Οποιος υποτιμήσει το σύνολο του Ντε Λα Φουέντε, είναι δεδομένο πως θα το «πληρώσει» ακριβά. «Φαίνεται πως η φετινή βερσιόν θα είναι αυτή με την καλύτερη τεχνική σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης. Δεν έχει μείνει εκτός ουδείς, περιμένω ένα ανοιχτό τουρνουά. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι 8-10 ομάδες σε θέση να νικήσουν, αν προσθέσουμε στους συνήθεις υπόπτους και τις αποκαλύψεις. Μπορεί να εξελιχτεί σε ένα ιστορικό Euro για το ποδόσφαιρο, από αυτά που σφραγίζουν μία εποχή», τόνισε ο κόουτς της Ισπανίας.

Euro 2024: Αυτήν την κούπα ποιος θα την πάρει;

Στα αγωνιστικά, πονοκεφαλιάζει ο Ντε Λα Φουέντε, καθώς νοκ άουτ από την σημερινή μάχη τέθηκε ο Λαπόρτ. Παράλληλα, πρόβλημα τραυματισμού φέρεται να αντιμετωπίζει και ο Ρόμπιν Λε Νορμάντ.

Το ρόστερ της Ισπανίας: Τερματοφύλακες: Ουνάι Σιμόν, Άλεξ Ρεμίρο, Νταβίντ Ράγια. Αμυντικοί: Ντάνι Καρβαχάλ, Χεσούς Νάβας, Εμερίκ Λαπόρτ, Νάτσο Φερνάντεθ, Ρόμπιν Λε Νόρμαντ, Ντάνι Βίβιαν, Άλεξ Γκριμάλντο, Μαρκ Κουκουρέγια. Μέσοι: Ροντρίγκο, Μάρτιν Θουμπιμέντι, Φαμπιάν Ρουίθ, Μικέλ Μερίνο, Πέδρι, Άλεξ Μπαένα, Φέρμιν Λόπεθ. Επιθετικοί: Αλβάρο Μοράτα, Χοσέλου, Ντάνι Όλμο , Νίκο Γουίλιαμς, Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, Αγιόθε Πέρεθ, Φεράν Τόρες, Λαμίν Γιαμάλ.

Αυτές είναι οι ομάδες του Euro 2024.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (19:00): Πάμε και στην Κροατία που τα τελευταία χρόνια έχει… χωθεί στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Με τον Ζλάτκο Ντάλιτς στην άκρη του πάγκου από τον Οκτώβριο του 2017, η «Χρβάτσκα», βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία. Σε κάθε μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού βρίσκεται εκεί, παλεύοντας με νύχια και με δόντια για τη διάκριση. Πολλά τα βήματα προόδου της Κροατίας, που θέλει να φτάσει ψηλά και στο Euro 2024. Εχει το υλικό, αλλά και το know how για να το καταφέρει. Μην εκπλαγείτε αν την δείτε να φτάνει ως και το τέλος του δρόμου.

Άλλωστε, ποιος ξεχνάει την απίθανη πορεία της και στο Mundial 2022. Εξαιρετικές εμφανίσεις από την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, που σταμάτησε πάνω στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Την τρίτη θέση τσίμπησε η Κροατία, ενώ στο Παγκόσμιο του 2018, είχε ηττηθεί στον τελικό από τη Γαλλία.

Ζορίστηκε στην προκριματική φάση, αλλά μπόρεσε να τσεκάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024. Στον Δ’ όμιλο ήταν η Κροατία, μαζεύοντας 16 πόντους σε 8 αγωνιστικές. Οι δύο νίκες επί της Αρμενίας διευκόλυναν το έργο της «Χρβάτσκα», που τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από την Τουρκία. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, με την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς να αναζητά τη διάκριση στα γήπεδα της Γερμανίας. Η τελευταία εμπειρία από Euro αποδείχθηκε τραυματική, μιας και αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την Ισπανία.

Euro 2024 – Ιταλία: Να επαναλάβει το έπος του «Γουέμπλεϊ»

«Τα τελευταία έξι χρόνια ήταν επιτυχημένα για την εθνική ομάδα. Τρία μετάλλια: κανείς δεν περίμενε να το πετύχουμε αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, όταν ξεκίνησα με αυτή τη δουλειά, δεν πίστευα ότι θα ήμουν επικεφαλής της ομάδας για τόσο καιρό. Αυτό είναι το τέταρτο μεγάλο μου τουρνουά, μια λαμπρή γενιά της εθνικής ομάδας της Κροατίας που αλλάζει κάθε χρόνο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος, και εξακολουθώ να έχω πολύ κίνητρο και ενέργεια για να είμαι επικεφαλής αυτής της ομάδας», δήλωσε ο Ζλάτκο Ντάλιτς.

Το ρόστερ της Κροατίας: Τερματοφύλακες: Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, Νεντίλικο Λάμπροβιτς, Ίβιτσα Ίβουσιτς. Αμυντικοί: Γιόσιπ Στάνισιτς, Μάριν Πόνγκρασιτς, Γιόσκο Γκβάρντιολ, Μάρτιν Ερλιτς, Γιόσιπ Σούταλο, Μπόρνα Σόσα, Ντομαγκόι Βίντα, Γιόσιπ Γιουράνοβιτς. Μέσοι: Λόβρο Μάγερ, Ματέο Κόβασιτς, Λούκα Μόντριτς, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, Νίκολα Βλάσιτς, Μάριο Πάσαλιτς, Λούκα Ιβάνοσετς, Λούκα Σούσιτς, Μάρτιν Μπατουρίνα. Επιθετικοί: Αντρέι Κράμαριτς, Ιβάν Πέρισιτς, Αντρέ Μπούντιμιρ, Μπρούνο Πέτκοβιτς, Μάρκο Πιάτσα, Μάρκο Πάσαλιτς.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Ισπανία – Κροατία)

ΙΤΑΛΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ (22:00): Η Ιταλία είναι η κάτοχος της προηγούμενης διοργάνωσης, όπου κέρδισε την Αγγλία, στο «Wembley», στη διαδικασία των πέναλτι. Βέβαια, σε σχέση με τότε, είναι αρκετά αλλαγμένη και με πολλά ερωτηματικά. Άλλωστε, προηγήθηκε και ο αποκλεισμός-σοκ από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, όπου η απουσία μίας τόσο μεγάλης ομάδας και παραδοσιακής δύναμης ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Μπαίνει στο Euro 2024 με απαιτήσεις και θα πρέπει να είναι στα καλύτερά της από την αρχή, μιας και δεδομένα έχει δύσκολο έργο στον όμιλο. Όπως και να ‘χει, μπορεί να μην είναι μέσα στα πρώτα φαβορί, όμως, δεν παύει να είναι υπολογίσιμη δύναμη. Άλλωστε, μιλάμε για την κάτοχο του τροπαίου και την ομάδα που το έχει σηκώσει δύο φορές (η πρώτη, το 1968).

Για να φτάσει ως την τελική φάση, πάντως, τα… χρειάστηκε. Στην προκριματική φάση, πέρασε ως δεύτερη με 14 βαθμούς και σε ισοβαθμία με την Ουκρανία, πίσω από την αήττητη Αγγλία των 20 βαθμών. Θα μπορέσει στα γήπεδα της Γερμανίας να διακριθεί και να φτάσει μακριά στη διοργάνωση; Προφανώς και πολλά θα εξαρτηθούν (και για εκείνη) και από τις διασταυρώσεις. «Είναι πλεονέκτημα ότι μπαίνουμε στο τουρνουά ως πρωταθλητές Ευρώπης. Όμως, θα πρέπει να «συμπεριφερθούμε» ως τέτοιοι. Η Ιταλία μάς επέλεξε να εκπροσωπήσουμε το έθνος μας και θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να δείξουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. Για το Ιταλία – Αλβανία δίνεται εκτός ο Φατζιόλι (μέσος), αμφίβολη η συμμετοχή του Μπαρέλα (μέσος).

Μάθε τα πάντα για το τηλεοπτικό πρόγραμμα Euro 2024

Το ρόστερ της Ιταλίας: Τερματοφύλακες: Ντοναρούμα, Μερέτ, Βικάριο. Αμυντικοί: Μπαστόνι, Μπελανόβα, Μπουοντζιόρνο, Καλαφιόρι, Καμπιάσο, Νταρμιάν, Ντε Λορέντζο, Ντιμάρκο, Γκάτι, Μαντσίνι. Μέσοι: Μπαρέλα, Κριστάντε, Φατζιόλι, Φολορούνσο, Φρατέζι, Ζορζίνιο, Πελεγκρίνι, Κιέζα. Επιθετικοί: Ελ Σαράουι, Ρασπαντόρι, Ρετεγκί, Σκαμάκα, Ζακάνι.

Ποιο είναι το σύστημα διεξαγωγής του Euro 2024;

ΙΤΑΛΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ (22:00): Η Αλβανία μπαίνει στην τελική φάση του Euro 2024 με σκοπό να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο. Δεν είναι απλά ότι συμμετέχει μόλις για δεύτερη φορά, αλλά και ότι έχει κληρωθεί σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Σκεφτείτε, ότι η λογική «λέει» πως μία εκ των Ιταλίας, Ισπανίας, Κροατίας θα βγει 3η και θα περιμένει να δει αν θα τερματίσει μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Συμμετείχε και στα τελικά του Euro 2016, τότε που τερμάτισε στην τρίτη θέση με 3 βαθμούς, πίσω από Γαλλία (7) και Ελβετία (5) και μπροστά από Ρουμανία (1). Κέρδισε 1-0 τη Ρουμανία και έχασε 1-0 από την Ελβετία και 2-0 από τη Γαλλία (και τα δύο γκολ τα δέχτηκε στις καθυστερήσεις). Όμως αποκλείστηκε από τη συνέχεια, μιας και συνολικά ήταν η έκτη (και τελευταία) καλύτερη τρίτη ομάδα.

Θέλει να το χαρεί και φέτος και να τα βάλει με πιο δυνατούς αντιπάλους. Πού ποντάρει η ίδια; Στην εμπειρία και στην ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών της, όπως ο Μπρόγια της Τσέλσι, ο Ασλάνι της Ίντερ, ο Χισάι της Λάτσιο, ο Μούτσι της Μπεσίκτας, ο Τζιμσίτι της Αταλάντα και ο Στρακόσα της Μπρέντφορντ. Για να φτάσει ως εδώ, είχε πολύ καλή παρουσία στα προκριματικά, όπου κατάφερε να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκρισή της. Μάλιστα, τερμάτισε πρώτη στον 5ο όμιλο με 15 βαθμούς (4-3-1), όσους και η Τσεχία, ενώ η Πολωνία είχε 11, η Μολδαβία 10 και τα Νησιά Φερόε 2. «Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, μα δεν φοβόμαστε κανέναν. Όλη η προσοχή μας είναι στο πόσο συμπαγείς θα παρουσιαστούμε, αλλά και στο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στις αντεπιθέσεις. Οι παίκτες είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα», ανέφερε ο Σιλβίνιο, κόουτς της Αλβανίας. Κοινώς, στόχος μπορεί  να μην είναι να παίξει κάποια σπουδαία μπάλα, αλλά να κοντράρει, όπως μπορεί, κάθε αντίπαλο. Δεν αναφέρονται προβλήματα για την πρεμιέρα.

Αυτά είναι τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης.

Το ρόστερ της ΑλβανίαςΤερματοφύλακες: Ετρίτ Μπερίσα, Καστράτι, Στρακόσα. Αμυντικοί: Αλίτζι, Ατζέτι, Μπάλιου, Τζιμσίτι, Χισάι, Ισμαίλι, Κουμπούλα, Μιχάι, Μιτάι. Μέσοι: Αμπράσι, Ασλάνι, Μπαϊραμι, Μεντόν Μπερίσα, Γκασούλα, Λάτσι, Μούτσι, Ραμαντάνι. Επιθετικοί: Ασάνι, Μπρόγια, Ντακού, Χότσα, Μανάι, Σεφέρι.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Ιταλία – Αλβανία)

Το  StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου,  Προγνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκεττένις και NBA.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ