Πάμε με τα γκολ στην Ισπανία!

Πάμε με τα γκολ στην Ισπανία!

Δείτε τις σημερινές αναλύσεις και τα προγνωστικά από την ομάδα του Stoiximaview.

Δράση σε Ισπανία και Eurobasket περιλαμβάνει το αποψινό κουπόνι (1/9). Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του Stoiximaview. 

ΛΕΓΚΑΝΕΣ – ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (22:30): Η Λεγανές διανύει ένα ξεκίνημα στη σεζόν που χαρακτηρίζεται από υποσχέσεις αλλά και από αδυναμία να φτάσει στο ζητούμενο: την πρώτη της νίκη. Μετά από δύο αγωνιστικές, το σύνολο του Πάκο Λόπεθ μετρά ισάριθμες ισοπαλίες με σκορ 1-1, κόντρα σε Ουέσκα και Κάδιθ. Παρότι δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά του τριπόντου, η εικόνα της ομάδας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς δείχνει ανταγωνιστική, με διάθεση να επιβάλλει ρυθμό και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Στο πρόσφατο ματς απέναντι στην Κάδιθ, η Λεγανές μπήκε με αυτοπεποίθηση και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία στο 23’, είχε τον έλεγχο του ρυθμού και δίκαια πήρε το προβάδισμα στο 45+1’. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε.

Η Κάδιθ πίεσε περισσότερο, εκμεταλλεύτηκε στατικές φάσεις και ισοφάρισε στο 70’ από κόρνερ. Παρά την ψυχρολουσία, η Λεγανές βρήκε άμεση απάντηση, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 74’ σε τετ α τετ που θα μπορούσε να της δώσει ξανά το προβάδισμα. Το φινάλε, μάλιστα, την έφερε κοντά στην ήττα, αφού στις καθυστερήσεις δέχτηκε μια ακόμη μεγάλη φάση και χρειάστηκε την τύχη για να κρατήσει τον βαθμό. Ο Πάκο Λόπεθ μετά το τέλος της αναμέτρησης στάθηκε στον ρεαλισμό. Αναγνώρισε πως υπάρχει πίεση και βιασύνη για αποτελέσματα, ειδικά από τη στιγμή που η Λεγανές θεωρείται εκ των φαβορί για επιστροφή στη La Liga. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η διαδικασία της καθημερινής βελτίωσης είναι αυτή που θα φέρει σταθερότητα και ισορροπία. Αγωνιστικά, η ομάδα έχει κάποια ζητήματα που περιορίζουν τις επιλογές του προπονητή. Παραμένουν εκτός δύο νεοφερμένοι αμυντικοί: ο δεξιός μπακ Φιγκουερέδο και ο στόπερ Πουλίδο, γεγονός που στερεί πολύτιμο βάθος στην αμυντική γραμμή. Αυτές οι απουσίες υποχρεώνουν τη Λεγανές να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις και να διαχειριστεί καλύτερα τις ισορροπίες στο κέντρο της άμυνας. 

Το παρολί της ημέρας 

ΛΕΓΚΑΝΕΣ – ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ (22:30): Η Λα Κορούνια επέστρεψε στη Segunda División με φιλοδοξίες και η εκκίνηση της χρονιάς επιβεβαιώνει τον ενθουσιασμό που επικρατεί στο «Ριαθόρ». Η ομάδα του Ιδάλγο μπήκε με το δεξί, κατακτώντας ένα σπουδαίο διπλό με 3-1 στην έδρα της Γρανάδα, στέλνοντας μήνυμα ότι μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Στη δεύτερη αγωνιστική, όμως, στο πρώτο της παιχνίδι μπροστά στον κόσμο της, δεν είχε την ίδια φρεσκάδα και επιθετική ένταση, μένοντας στο 0-0 με την Μπούργος. Το ματς αυτό είχε δύο πρόσωπα. Η Ντέπορ ξεκίνησε με ορμή, χτυπώντας το δοκάρι μόλις στο 2’ και χάνοντας άλλη μια σημαντική ευκαιρία στο 12’. Εκείνη η δυναμική, ωστόσο, δεν είχε συνέχεια. Από εκεί και πέρα, η ομάδα προτίμησε να μην πάρει μεγάλα ρίσκα, δίνοντας βάρος στην αμυντική της ασφάλεια και κρατώντας πάνω απ’ όλα το μηδέν στην άμυνα. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή που δείχνει πως ο Ιδάλγο θέλει να «χτίσει» πρώτα μια στέρεη βάση και στη συνέχεια να αναδείξει τις επιθετικές αρετές του συνόλου. Στο μεταγραφικό παζάρι, η ομάδα κινήθηκε δραστήρια στο φινάλε. Έκανε αλλαγές στη γραμμή κρούσης, στέλνοντας τον Μπουλντίνι δανεικό στη Γρανάδα και φέρνοντας από εκεί τον Στόιτσκοφ, επίσης με δανεισμό. Παράλληλα, απέκτησε τον Ιταλό φορ Μουλατιέρι από τη Σασουόλο, δίνοντας επιπλέον λύσεις και ποικιλία στο επιθετικό κομμάτι. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ιδάλγο έχει πλέον περισσότερα «όπλα» για να αναπτυχθεί η ομάδα επιθετικά και να βρει εναλλακτικές λύσεις στο σκοράρισμα. Από πλευράς αγωνιστικών νέων, υπάρχουν και απουσίες που επηρεάζουν τον σχεδιασμό. Ο πολύπειρος μέσος Χουράδο είναι νοκ άουτ, γεγονός που στερεί ηγετική παρουσία και εμπειρία στη μεσαία γραμμή. Επίσης, ο νεαρός στόπερ Νούμπι δεν υπολογίζεται, καθώς έχει διεθνείς υποχρεώσεις με την U-21 του Βελγίου, δημιουργώντας ένα κενό στα μετόπισθεν.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (ΛΕΓΚΑΝΕΣ – ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ)

ΣΕΡΒΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ (21:15): Η Σερβία συνεχίζει να λογίζεται ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Eurobasket 2025, ωστόσο η απώλεια του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στα πλάνα του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Ο ηγέτης της περιφέρειας δεν θα αγωνιστεί καθόλου στη διοργάνωση, καθώς οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο τραυματισμός του τον θέτει εκτός μάχης. Χωρίς τον Μπογκντάνοβιτς, η Σερβία στρέφεται στους υπόλοιπους αστέρες της για να κρατήσουν ψηλά τη σημαία. Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι το «βαρύ χαρτί» της ομάδας, ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει μόνος του τις ισορροπίες σε κάθε παιχνίδι. Δίπλα του, ο Βασίλιε Μίτσιτς αναλαμβάνει τον οργανωτικό ρόλο, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δίνει ισχύ στη ρακέτα. Ο νεαρός Γιόβιτς προσφέρει φρεσκάδα και ενέργεια, δείχνοντας πως μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο. Παρά την απουσία του Μπογκντάνοβιτς, η Σερβία δείχνει να διατηρεί τη δυναμική της. Παίζει ελκυστικό μπάσκετ, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και πολυφωνία στο σκοράρισμα. Η χημεία μεταξύ των παικτών είναι εμφανής και οι Σέρβοι δείχνουν έτοιμοι να φτάσουν μέχρι το τέλος. Η Σερβία, παρά τα προβλήματα και τις απουσίες, εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις πιο πλήρεις ομάδες του Eurobasket 2025. Με ηγέτη τον Γιόκιτς και πλούσιο ταλέντο σε όλες τις θέσεις, έχει όλα τα φόντα να βρεθεί στην κορυφή. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά αν κάτι χαρακτηρίζει την ομάδα του Πέσιτς, είναι η ικανότητά της να βρίσκει πάντα τρόπο να κερδίζει. 

Eurobasket 2025 Αγώνες Σήμερα: Με ντέρμπι, αλλά και φαβορί η στοιχηματική δυάδα

ΣΕΡΒΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ (21:15): Η Τσεχία παρουσιάζεται αγνώριστη στο φετινό Eurobasket και μέχρι στιγμής έχει απογοητεύσει πλήρως. Χωρίς ρυθμό, χωρίς συνοχή και με σοβαρές απουσίες, η ομάδα δεν μπόρεσε ποτέ να βρει πατήματα στη διοργάνωση και πλέον οι ελπίδες πρόκρισης έχουν ουσιαστικά χαθεί. Από τα πρώτα παιχνίδια φάνηκε πως η Τσεχία δεν είχε τις δυνατότητες να κοντράρει τις μεγάλες δυνάμεις. Οι ήττες ήρθαν εύκολα, με την ομάδα να μην δείχνει ούτε την παραμικρή ικανότητα να ανατρέψει την κατάσταση. Η συνολική εικόνα είναι εκείνη μιας ομάδας που μπαίνει στο παρκέ χωρίς αυτοπεποίθηση και με περιορισμένες επιλογές. Το μεγαλύτερο πλήγμα για την Τσεχία είναι φυσικά οι απουσίες. Ο Τόμας Σατοράνσκι, ο Γιαν Βέσελι αλλά και ο Οντρέι Μπάλβιν δεν βρίσκονται στο ρόστερ, και αυτή η πραγματικότητα έχει «λυγίσει» την ομάδα. Οι τρεις παίκτες αποτέλεσαν για χρόνια τη ραχοκοκαλιά της εθνικής και η απουσία τους είναι αδύνατο να καλυφθεί. Οι αντικαταστάτες τους, όσο φιλότιμα κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν να προσφέρουν την ίδια ποιότητα και ηγεσία. Η φετινή διοργάνωση ίσως αποτελέσει αφορμή για ανασύνταξη. Η Τσεχία χρειάζεται νέο αίμα, σωστό σχεδιασμό και επαναφορά των μεγάλων της αστέρων για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στον ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό χάρτη. Χωρίς αυτούς, το Eurobasket 2025 είναι ήδη μια χαμένη υπόθεση.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (ΣΕΡΒΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ)

Το  StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρουΠρογνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκεττένις και NBA.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ