Οι Ρώσοι ξέρουν από Γερμανούς…

Οι Ρώσοι ξέρουν από Γερμανούς…

Οι προτάσεις του Ν. Μποζιονέλου από το σημερινό κουπόνι.

Τι λέγαμε χθες για… σκύλους και γάτες; Νέα ανάλογη βραδιά. Η αγνώριστη Τσέλσι να ηττάται από τη Γουλβς, η Σεντ Ετιέν να παίζει μπαλάρα στο Μπορντό και να ηττάται στο 89’, η Αρσεναλ να παίζει μονότερμα τη Γιουνάιτεντ στο τέλος και ανάθεμα πώς δεν τη νίκησε…

Πάλι καλά που Ναντ και Μαρσέιγ ήταν κυρίες, αμφίτερμα από το 29’ και με το που το έβαλε η Τσέλσι κάναμε cash out στο 87% του κέρδους.

Τέσπα, πάει κι έρχεται το πράμα, φάνηκε και τον Νοέμβρη που είχε γυρίσει το μπιφτέκι αρκετά, τώρα το κάψαμε λίγο. Αλλά έχει ο Θεός, και ο καιρός.

Με Euroleague το… κυρίως μενού σήμερα, πέντε ματσάκια στο πρόγραμμα, και τρία αύριο.

Μπούντουτσνοστ (2-8) και Μπαρτσελόνα (6-4) αναμετρήθηκαν πάλι μόνο το 2000-01 με τους Καταλανούς να σημειώνουν δύο ευρείες νίκες: 85-77 στην Ποντγκόριτσα και 92-75 στη Βαρκελώνη. Και καλούνται να βγάλουν αντίδραση μετά τη «βαριά» ήττα από τη Φενέρ. Βέβαια οι Μαυροβούνιοι στα τελευταία δύο στη «Μοράτσα Αρένα» νίκησαν Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ αλλά δεν παύει να υστερεί σε δυναμικότητα και ποιότητα. Στο 1.33 το διπλό, στο αξιόλογο 1.60 με χάντικαπ 4,5 πόντων.

Νταρουσάφακα (1-9) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-8) έχουν συναντηθεί σε άλλα τέσσερα ματς στον θεσμό τη διετία 2015-17, με απόλυτα μοιρασμένη παράδοση (2-2). Στο ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου οι Ισραηλινοί νίκησαν άνετα την Μπάγερν κάνοντας… σεφτέ στο Τελ Αβίβ, οι Τούρκοι απογοητεύουν ερχόμενοι από ήττα από την Γκραν Κανάρια, μόνο ό,τι κάνει ο ΜακΚάλουμ ενώ πήρε τον σκόρερ Τόνι Ντάγκλας (πέρυσι στην Εφές) ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο. Η σοβαρή Μακάμπι μπορεί να το πάρει, δεν είναι τόσο εύκολο το ματς όσο δείχνει το 1.44 του διπλού, άλλωστε εκτός Ισραήλ μόνο στην Ποντγκόριτσα νίκησε, δεν έχει κάνει δύο σερί νίκες ακόμη αλλά με παρουσία «Σφαιρό» βγάζει ηρεμία. Πιο safe στο χάντικαπ 1,5 πόντου, στο 1.50…

Η Ζάλγκιρις έχει εξελιχθεί στον κακό δαίμονα του Ολυμπιακό όταν κρίνεται… πρόκριση, και στον ημιτελικό του ’99 μα και πέρυσι όταν τον υπέταξε στην πέντε από τις έξι αναμετρήσεις τους στη σεζόν! Το περσινό 5/6 ήταν βέβαια απόρροια της… φόρας που είχε πάρει η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, το 1999 ήταν απόρροια της τρομερής σεζόν των… άξιων τέκνων του Γιόνας Καζλάουσκας (με δυο μετέπειτα παίκτες του Ολυμπιακού, τους Τάιους Εντνι και Εουρέλιους Ζουκάουσκας) που 48 ώρες στον τελικό με την Κίντερ Μπολόνια επέβαλαν την αλήστου μνήμης… Pax Lithuanica στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κατακτώντας τον μοναδικό τους τίτλο έως σήμερα.
Ο δε Σάρας είχε στον ημιτελικό του Βερολίνου το 2009, 18 πόντους με 4/6 τρίποντα, ίσως στον καλύτερο ημιτελικό όλων των εποχών, με τον Παναθηναϊκό να νικά 84-82 τον Ολυμπιακό, οδηγώντας τον τότε… «τετράστερο» στο πέμπτο αστέρι.

Ζάλγκιρις (4-6) και Ολυμπιακός (6-4) αναμετρώνται, λοιπόν, για 22η φορά στα χρονικά, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τη μερίδα του λέοντος στις νίκες (12-8) επί των Λιθουανών, που έκαναν όμως… στην περσινή σεζόν 5/8 τους επικρατήσεις! Επιμέρους, στο Κάουνας, η παράδοση είναι μοιρασμένη: 5-5, εξισορροπήθηκε με το περσινό… 3-0. Η φετινή «Ζ» όμως έχει εντός Κάουνας 1/6 νίκες μόλις, την έσχατη με την Αρμάνι και… οριακά, ενώ παραμένει εκτός ο ηγετικός Γιανκούνας. Από τρεις διαδοχικές νίκες έρχεται ο Ολυμπιακός που δείχνει να έχει ηρεμία… Κάκιστα στο 2.20 το διπλό (έναντι 1.82 του άσου), είναι πιο αμφίρροπο, με αβάτζο 2,5 πόντων είναι στο 1.70…

Την ίδια διετία καταγράφηκαν οι μόνες συναντήσεις Μπάγερν Μονάχου (4-6) και Χίμκι (4-6) ωστόσο οι Βαυαροί είχαν σημειώσει 4/4 νίκες! Λέτε να… σπάσει απόψε; Χωρίς Σβεντ η Χίμκι έβγαλε ομαδικότητα στο παιχνίδι της, το έδειξε και με τον Παναθηναϊκό αλλά στα… δύσκολα ποιον θα βρουν για να σουτάρει, ενόσω λείπει ο Αλέκος; Οι δε Βαυαροί αντλούσαν αρχικά δυναμική στο Μόναχο αλλά με ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό λύγισαν. Η δε Χίμκι σε Μιλάνο και Μαδρίτη έχασε οριακά, στο Κάουνας νίκησε και με τη Φενέρ στην Πόλη επίσης το έφτασε ως τέλους, δεν κατανοώ το 2.70 του διπλού… Τούτο όμως ανεβάζει τις αποδόσεις αν ποντάρεις με αβάτζο στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πρώτη συνάντηση στα χρονικά για τις Αρμάνι Μιλάνο (6-4) και Γκραν Κανάρια (3-7), από την ήττα στο Κάουνας έρχονται οι Λομβαρδοί που πλήρωσαν την αστοχία του Τζέιμς στα τρίποντα ενώ παραμένει εκτός ο Νέντοβιτς. Με υπηρεσιακό προπονητή τον Βίκτορ Γκαρσία πλέον οι Ισπανοί, μετά την προχθεσινή απόλυση του Σάλβα Μαλδονάδο λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου… ενόψει Αρμάνι! Εκτός παραμένουν οι Χάνα, Φίσερ και Νέλσον αλλά άνευ αυτών έκανε… μάγκικη νίκη στην Τουρκία με την Νταρουσάφακα. Αδιάφορο στοιχηματικά, πάντως…

Ποδοσφαιρικά, δεν είναι δα και καλό το πρόγραμμα, από τις σπάνιες Πέμπτες.

Ενδιαφέρον έχει το Μελγάρ – Αλιάνζα Λίμα στο Περού. Ημιτελική ρεβάνς, 3-3 ήρθε το πρώτο, σε νέα ισοπαλία ια πάθε απευθείας στα πέναλτι, χωρίς παράταση. Στο πρώτο ματς ήταν 0-3 στο 65’ και ισοφάρισε η ψυχωμένη Αλιάνσα που προβάλει ως αουτσάιντερ (εξ ου και ο άσος είναι στο 1.80) αλλά τούτο δε συνάδει με την εν γένει παρουσία τους όλη τη σεζόν. Έχει βέβαια αβαντάζ με το υψόμετρο της Αρεκίπα αλλά η Αλιάνζα είναι μαθημένη. Στο αξιοπρεπές 1.50 το ασιατικό over 2.

Στην Αίγυπτο η πρωτοπόρος Ζάμαλεκ έχει 32 βαθμούς έναντι 26 της Πύραμιντς (σας είχα γράψει παλιότερα για τα φράγκα που έπεσαν) αλλά αμφότερες έχουν από 13 ματς, έπεται η Μισρ με 26 β. σε 15 και η Αλ Αχλι, που είχε ζητήσει και πέτυχε αναβολές ελέω Champions League, έχει 17 β. σε 9 ματς. Όλα ρευστά… Η Ζάμαλεκ φυσική έδρα δεν έχει εδώ και καιρό, συνήθως παίζει στο «Πετροσπόρ» του Καΐρου, 16.000 θέσεων αλλά σήμερα θα αγωνιστεί στο αχανές, και 86.000 θέσεων (!), «Μποργκ ελ Αράμπ» της Αλεξάνδρειας στην υποδοχή της Αλ Μάσρι.

Εν συγκρίσει με την ήττα από την Ιτιχάντ για τους «16» του Arab Cup επιστρέφουν οι Χαμέντ, Αχντάαντ και Αμπντέλ-Σαλάμ, πρακτικά πλήρης αποστολή για την ομάδα του Κρίστιαν Γκρος ενώ η Μάσρι έχει υπηρεσιακό τεχνικό τον Μουσταφά Γιουσέφ εδώ και δύο εβδομάδες. Τον… θυμάμαι τον Γιουσέφ από τότε που έπαιζε σε Ντενίζλισπορ και Ντιγιαρμπακίρσπορ, καλό στοπεράκι.

Η φόρμα τους; Εξι σερί νίκες (όλες… over 2,5) και αήττητη εδώ και δέκα ματς (9-1-0) η Ζάμαλεκ, 6-0-1 ως γηπεδούχος με 17-5 γκολ, η δε Αλ Μάσρι νίκησε 3-1 την εκ των ουραγών ENPPI, έχει πέντε αγωνιστικές να κάνει επικράτηση αλλά, στα τελευταία δέκα έχει επτά ισοπαλίες, άκρως συμπαγής… Συνεπώς, επίφοβο το 1.70 του άσου, τυράκι μη σας πω… Τίμιο το over στο 2.15, αγοράζεται το ασιατικό over 2 στο 1.55. Τροφή για σκέψη

Για τη ρουμάνικη Liga I, φαβοριτίζονται η Μποτοσάνι στο 2.25 με την Ιάσι και η Ουνιβερσιτάτεα με 1.80 ενάντια στην Κονκόρντια στην Κιάζνα. Το πρώτο ίσως έχει γκολ εκατέρωθεν, η δε Κονκόρντια στα τελευταία έξι σκόραρε μόνο στο τελευταίο, και αυτό με πέναλτι στην ήττα από τη Χέρμανσταντ, για 2.20 το συζητούσαμε, για 1.80 όχι.

Εν κατακλείδι, τα γκολ σε Αίγυπτο και Περού σε δυαδούλα, και απέμεινε η τελική διαλογή στα μπασκετικά, άποψη υπάρχει για τα τέσσερα από τα πέντε. Ο Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ μ’ αρέσει στο πώς παίζει εκτός ΣΕΦ, η Ζάλγκιρις είναι αγχωμένη.

Τούτο μένει. Η Χίμκι, στο Μόναχο, επίσης. Οι Σοβιετικοί ξέρουν από… Γερμανούς, ως βλέπετε και στην κεντρική φωτό (χεχε), αλλά θαρρώ ότι και άνευ Σβεντ, η Χίμκι δύναται να φύγει με αποτέλεσμα, την έκανε την… κοιλιά της. Και απέμειναν η Μπάρτσα στην Ποντγκόριτσα και η Μακάμπι στην Κωνσταντινούπολη. Αμφότερες βγάζουν σοβαρότητα φέτος και, από την άλλη, η «Νταρού» έχει σταθεί πάρα πολύ άτυχη φέτος σε αρκετά ματς, η Μπούντουτσνοστ δεν το βάζει κάτω εκεί μέσα… Ανάμεσα στις δύο, έχοντας δει και τις δύο εκ του σύνεγγυς πώς παίζουν και πώς αγωνίζονται εκτός (στο ΟΑΚΑ), πλήρωσαν την κακή άμυνα στην περιφέρεια. Ίσως βγουν και τα δύο, εν τέλει… ζαριά και κράτησα τη Μακάμπι με μικρό χάντικαπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Bet-hoven.net

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ