Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο και πώς το έχουν καταφέρει, με το πασίγνωστο περιοδικό Forbes να παρουσιάζει τους πέντε κορυφαίους της λίστας.

Όλοι έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στην ζωή μας ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Και η αλήθεια είναι ότι εφόσον έχουμε ικανοποιήσει τις βασικές μας ανάγκες και έχουμε ένα καλό βιοτικό επίπεδο, τα περισσότερα ή λιγότερα χρήματα δεν πρέπει να υπονοούν ότι είμαστε περισσότερο ή λιγότερο ευτυχισμένοι. Ωστόσο, μια καλή οικονομική κατάσταση καθιστά συχνά τη ζωή μας ευκολότερη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει συχνά περιέργεια να μάθουμε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο και πώς το έχουν καταφέρει, κάτι που έχει οδηγήσει στη δημιουργία λιστών, με την πιο γνωστή να είναι αυτή του Forbes.

1. Jeff Bezos

Αν και το όνομά του μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο τα άλλα που βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα, ο Jeff Bezos, 54 ετών, είναι το άτομο που το 2018 είχε τη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο: περίπου με 112.000 εκατομμύρια δολάρια. Πώς όμως απέκτησε αυτήν την αμύθητη περιουσία; Ο Jeff Bezos είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Amazon, διαθέτει την πλειοψηφία των μετοχών της εφημερίδας The Washington Post και της εταιρείας αεροδιαστημικής Blue Origin. Ενδιαφέρον είναι ότι έχει επιλεγεί ως ένα από τα χειρότερα αφεντικά στον κόσμο από τα συνδικάτα για το 2014.

2. Bill Gates

Ο πασίγνωστος Bill Gates, 62 ετών, είναι ένας από τους δύο ιδρυτές της Microsoft, της εταιρείας από την οποία προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας περιουσία του. Αυτή η περιουσία υπολογίζεται σε 91.300 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η συμμετοχή του στη Microsoft είναι επί του παρόντος ελάχιστη: παρόλο που εξακολουθεί να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, έχει λιγότερο από το 1% των μετοχών, έχοντας πωλήσει τις περισσότερες από αυτές. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές επενδύσεις και είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένος για τη δημιουργία, μαζί με τη σύζυγό του, του μεγαλύτερου ιδιωτικού φιλανθρωπικού ιδρύματος: Bill & Melina Gates Institution.

3. Warren Buffett

Στα 87 του, ο Warren Buffett έχει περιουσία περίπου 87.000 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες και επενδυτές στον κόσμο και κατέχει μεγάλο αριθμό εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής στο ελληνικό κοινό, Duracell. Μαζί με τον Bill Gates, είναι ένας από τους επιχειρηματίες που αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλα έργα φιλανθρωπίας.

4. Bernard Arnault

Η τέταρτη θέση μεταξύ των πλουσιότερων στον κόσμο είναι για πολίτη γαλλικής καταγωγής. Σε 69 ετών, ο Bernard Arnault κατέχει περιουσία 75.000 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 72.000 εκατομμύρια ευρώ). Σήμερα είναι πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Louis Vuitton Moet Hennessy, πιο γνωστή ως LVMH, μιας πολυεθνικής ομάδας στην οποία ανήκουν ακριβές μάρκες, όπως: Louis Vuitton, Loewe, Christian Dior, Bulgari ή Sephora.

Και αν έχετε αρχίσει να ζηλεύετε όλους αυτούς τους μεγιστάνες, μπορείτε και εσείς να δοκιμάσετε την τύχη σας παίζοντας στο καζίνο ή ποντάροντας σε αθλητικά γεγονότα. Και πλέον μπορείτε να παίξετε από όπου και αν βρίσκεστε, καθώς δεν χρειάζεται πλέον ούτε να κουνηθείτε από τον καναπέ σας. Στοιχημάτισε σε αθλήματα εδώ

5. Mark Zuckerberg

Το πέμπτο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο και ο νεότερος στον κατάλογο δεν είναι άλλος από τον δημιουργό του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στον κόσμο: το Facebook. Διαθέτει περίπου το 17% των μετοχών της εταιρείας, την οποία ίδρυσε πριν ακόμα τελειώσει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ, και απολαμβάνει περιουσία 73,2 δις δολαρίων. Έχει συμβάλλει σε διάφορα ερευνητικά έργα και προγράμματα φιλανθρωπίας.

6. Amancio Ortega

Η έκτη θέση σε αυτόν την λίστα, η οποία αποτελείται κυρίως από τους πολίτες των ΗΠΑ, είναι για έναν από τους πιο γνωστούς Ισπανούς επιχειρηματίες, τον Amancio Ortega, 81 ετών. Ακόμη και αν το όνομα του δεν σας είναι οικείο, σίγουρα σας είναι οι επιχειρήσεις του καθώς πρόκειται για τον ιδρυτή της Inditex, ενός ομίλου που περιλαμβάνει εμπορικά σήματα όπως Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti και Bershka.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ