Σενεγάλη – Νιγηρία: Αφρικανική μάχη για ένα εισιτήριο στους «8»

Σενεγάλη – Νιγηρία: Αφρικανική μάχη για ένα εισιτήριο στους «8»

Σενεγάλη και Νιγηρία κοντράρονται σήμερα για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20.

Αρκετά αμφίρροπη αναμένεται η μάχη ανάμεσα σε Σενεγάλη και Νιγηρία για τη φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20, με τις δύο ομάδες να έχουν την ίδια δυναμική και ίσες πιθανότητες πρόκρισης, βάσει και της εικόνας που παρουσίασαν στη φάση των ομίλων.

Η τυπικά γηπεδούχους, Σενεγάλη, βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με τις Ταϊτή, Κολομβία και Πολωνία, σημειώνοντας δυο νίκες και μια ισοπαλία και κατακτώντας φυσιολογικά την πρώτη θέση του γκρουπ. Επιθετικά, ήταν αρκετά παραγωγική σημειώνοντας πέντε τέρματα, τη διαφορά όμως φάνηκε να κάνει η αμυντική λειτουργία της καθώς διατήρησε το μηδέν στα μετόπισθεν και στις τρεις περιπτώσεις.

Η Νιγηρία από την πλευρά της είχε δυσκολότερο έργο κόντρα σε Κατάρ, Αμερική και Ουκρανία, ωστόσο τα πήγε περίφημα, σημειώνοντας μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα. Βρέθηκε στην επόμενη φάση ως μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων, και πλέον παίζει τα… ρέστα της, κόντρα σε μια ομάδα όπου δεν έχει μεγάλη διαφορά δυναμικής. Το δυνατό “όπλο” της Νιγηρίας ήταν η επιθετική λειτουργία της καθώς σημείωσε πέντε τέρματα στη φάση των ομίλων, κόντρα στη Σενεγάλη όμως θα χρειαστεί να βελτιώσει και την αμυντική λειτουργία της, καθώς δέχθηκε τρία τέρματα.

Η προϊστορία πάντως δείχνει… Νιγηρία, καθώς σε δυο αναμετρήσεις οι “αετοί” μετρούν ισάριθμες νίκες με 1-0 και 3-1.

Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε το Preview του Σενεγάλη U20 – Νιγηρία U20. Τελευταία νέα, απουσίες, ενδιαφέροντα στατιστικά και φυσικά, η εκτίμηση, κάνουν αισθητή την παρουσία τους!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ