«Μαύρα Αστέρια» ή «Αετοί της Καρχηδόνας»

«Μαύρα Αστέρια» ή «Αετοί της Καρχηδόνας»

Γκάνα εναντίον Τυνησίας για ένα εισιτήριο στην 8αδα.

Στις 22:00, στην Ισμαηλία, διεξάγεται ο 8ος και τελευταίος αγώνας νοκ άουτ για τη φάση των 16 του Κόπα Άφρικα, ανάμεσα στην Γκάνα και την Τυνησία.

Οι Γκανέζοι τερμάτισαν πρώτοι (στη διαφορά τερμάτων) στον 6ο όμιλο με συγκομιδή 5 βαθμών, όμως η πρόκριση δεν επιτεύχθηκε εύκολα. Στην πρεμιέρα έμειναν στο 2-2 (με σκόρερ τα αδέρφια Αγιού) απέναντι στο Μπενίν και στάθηκαν τυχεροί στο τέλος, που δεν δέχθηκαν και τρίτο τέρμα.

Τη 2η αγωνιστική έμειναν στο 0-0 απέναντι στο Καμερούν και έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους με τη νίκη 2-0 επί της Γουινέα-Μπισσάου, με την οποία και πήραν το ένα από τα 16 εισιτήρια. Στην καθοριστική επικράτηση σκόρερ ήταν ο Τζόρνταν Αγιού στο 46ο λεπτό και Τόμας Πάρτεϊ (της Ατλέτικο) στο 72ο. Έχουν κατακτήσει το θεσμό 4 φορές στο παρελθόν με πιο πρόσφατη επιτυχία το μακρινό 1982.

Πολύ δύσκολη πρόκριση από τον 5ο όμιλο πήραν οι Τυνήσιοι τερματίζοντας δεύτεροι με συγκομιδή 3 βαθμών, καθώς μέτρησαν ισάριθμες ισοπαλίες. Συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα έφεραν 1-1 απέναντι στην Ανγκόλα, από την οποία θα μπορούσαν να ηττηθούν, ενώ με το ίδιο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η αναμέτρησή τους απέναντι στο Μάλι, με τα δύο γκολ να μπαίνουν με πολύ αναπάντεχο τρόπο. Στην τελευταία αγωνιστική έμειναν στο 0-0 απέναντι στην αδύναμη Μαυριτανία, γνωρίζοντας όμως πως ακόμη και με 1 βαθμό θα προκρίνονταν στην επόμενη φάση. Η Τυνησία έχει κατακτήσει 1 φορά το τρόπαιο το 2004.

Διαβάστε στο Betarades.gr το αναλυτικό preview του αγώνα Γκάνα – Τυνησία με όλα τα τελευταία νέα των δύο ομάδων, ρεπορτάζ, απουσίες, πιθανές ενδεκάδες, χρήσιμα στατιστικά στοιχεία και φυσικά τη στοιχηματική εκτίμηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ