Πρώτη γεύση από Klassiker…

Πρώτη γεύση από Klassiker…

Ο Άλκης Τσαβδαράς καταπιάνεται στοιχηματικά με το μεγάλο ντέρμπι της Γερμανίας μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ που συγκρούονται στο πλαίσιο του εγχώριου Σούπερ Καπ.

Προηγήθηκε 2-0 η Μπίλεφελντ στο Μπόχουμ, το γύρισε ο αντίπαλος σε 3-2 στο 85’ και η Αρμίνια ευτύχησε να ισοφαρίσει απλά με αυτογκόλ στο 90’. Τυχερή αυτή, τυχεροί και εμείς, αν και τσάμπα χάθηκε το 2 DNB.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΜΠΑΓΕΡΝ

Klassiker, μέρος πρώτο για εφέτος. Ντόρτμουντ – Μπάγερν στο Σούπερ Καπ Γερμανίας. Μονό ματς, πάνε στα πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας. Το παιχνίδι διεξάγεται στην έδρα της Μπορούσια.

Η Ντόρτμουντ έχασε τσάμπα πέρυσι το πρωτάθλημα. Με την άμυνα βέβαια που είχε, δεν άξιζε κάτι παραπάνω. Έκανε, πάντως, την υπέρβαση και μπορούσε να αντέξει μέχρι το τέλος. Στα κρίσιμα σημεία έκανε… νερά. Φρόντισε να βελτιώσει τα λάθη και τις αδυναμίες της. Ξόδεψε 100 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές. Οι Χούμελς και Σουλτς δυναμώνουν την, επιρρεπή σε λάθη, άμυνά της.

Από τους Μπραντ και Αζάρ, που δίνουν άλλη οντότητα στο δημιουργικό κομμάτι, κανείς δεν θα παίξει, καθώς αμφότεροι είναι τραυματίες. Το ίδιο ο βασικός γκολκίπερ Μπούρκι. Αήττητη πορεία στα φιλικά, με ορισμένες εντυπωσιακές νίκες. Κρατάμε ότι θα παίξει ο 2ος γκολκίπερ Χιτς και πως σε σχέση με πέρυσι, θα διαθέτει καλύτερη άμυνα απέναντι στους Βαυαρούς. Από το κέντρο και μπροστά, μία ή άλλη, ήτοι, πάντα απειλητική.

Η Μπάγερν έχασε τους γερόλυκους Ρόμπεν και Ριμπερί. Τραυματίας ο εξτρέμ Γκνάμπρι, από τραυματισμό προέρχεται ο Κομάν. Τα εξτρέμ την «πονάνε». Κλασικά. Ίσως μέχρι να έρθει ο Σανέ. Στην άμυνα, ανέτοιμος ο Ερναντές, ο μίστερ 80 εκατ. ευρώ, στον πάγκο ο Παβάρ, γιατί… θυμήθηκε να παίξει ο Μπόατενγκ. Άριστοι στο κέντρο οι Τιάγκο και Γκορέτσκα. «Χωράει» ακόμα στην 11άδα ο Μίλερ.

Καλή προετοιμασία, αν και με φειδωλή ενίσχυση στις θέσεις προς τα… μπρος. Με πολλά πιτσιρίκια αγωνίστηκε κόντρα στην Τότεναμ μεσοβδόμαδα. Όταν μπήκαν οι βασικοί, γύρισε το 0-2 σε 2-2. Θετικά αποτελέσματα. Αναπάντεχα. Ειδικά επειδή ήταν κόντρα σε μεγάλα κλαμπ. Προς το παρών έχουμε μπροστά μας την περυσινή ομάδα. Και αυτή βέβαια είναι αρκετή για να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Γερή μάχη προβλέπεται. Αν και ανέτοιμες, τα πήγαν καλά στα φιλικά. Οι 11άδες θα είναι βαρβάτες. Ικανές λογικά στο υψηλό σκοράρισμα. Είναι, όμως, ένα τρόπαιο. Και μπορεί ταυτόχρονα να παρουσιαστούν προσεκτικές. Ισοπαλία η πρότασή μας. Και ας τα βρουν στα πέναλτι…

ΑΝΝΟΒΕΡΟ – ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ

Το Αννόβερο ξεκίνησε στραβά με τη Στουτγκάρδη. Θέλει να φροντίσει να μπει στο σωστό δρόμο, εντός έδρας κόντρα στη Ρέγκενσμπουργκ. Όχι και το πιο εύκολο σενάριο. Οι γηπεδούχοι μπορεί να διαθέτουν καλό κορμό, ανακοίνωσαν, όμως, δια μέσου του κόουτς Σλόμκα, ότι θα παίξουν πιο επιθετικά (με δύο φορ), πιο πιεστικά.

Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι με ένα καλοδουλεμένο σύνολο όπως είναι η Ρέγκενσμπουργκ. Πέρυσι πέτυχε ορισμένες μεγάλες νίκες, κόντρα σε σημαντικούς αντιπάλους. Αν και άλλαξε κόουτς, η φιλοσοφία μένει ίδια. Θετικό ξεκίνημα (3-1 την Μπόχουμ), δυνατή στην κόντρα και στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Της δίνουμε ελπίδες να αντέξει στην Κάτω Σαξωνία.

Πηγή: bet-hoven.net

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ