Κόκκινο το Σούπερ Καπ

Κόκκινο το Σούπερ Καπ

Η Λίβερπουλ κονράρεται με την Τσέλσι για τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και ο Λάμπρος Λυριτζής δείχνει εμπιστοσύνη στοιχηματικά στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, εξηγώντας το ποντάρισμά του.

Η Αλ Χιλάλ προκρίθηκε στα προημιτελικά του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ αλλά όχι με το σενάριο που ήθελα. Ηττήθηκε 0-1 από την Αλ Αχλί, μία γλυκιά ήττα μετά το εκτός έδρας 4-2 του πρώτου αγώνα.

Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ ήταν αγγλικές υποθέσεις την περασμένη σεζόν και προσωπικά πιστεύω ότι ήταν η πρώτη απόδειξη της αγγλικής κυριαρχίας τα επόμενα χρόνια, αφού η Πρέμιερ Λιγκ έχει ξεφύγει σε σύγκριση με τα άλλα σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ως εκ τούτου ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της φετινής σεζόν θα καταλήξει σε αγγλικό σύλλογο, σε μία εκ των Λίβερπουλ ή Τσέλσι.

Οι «κόκκινοι» έχουν ως πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά κάθε κούπα αποτελεί τιμή και αναγνώριση της τρομερής ομάδας που έχει φτιάξει ο Γιούργκεν Κλοπ τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε ιδανικά την σεζόν, επικρατώντας 4-1 της Νόργουιτς στο Άνφιλντ και το Σάββατο έχει μάλλον εύκολη έξοδο (όσο εύκολος μπορεί να είναι ένας αγώνας για την Πρέμιερ Λιγκ) στο Σεντ Μέρις κόντρα στην Σαουθάμπτον. Πλήγμα ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα Άλισον, ο οποίος αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην θεαματική βελτίωση της ομάδας του την περασμένη σεζόν. Βέβαια ο Ισπανός τερματοφύλακας Αντριάν που θα τον αντικαταστήσει είναι έμπειρος γενικότερα αλλά και συγκεκριμένα στο αγγλικό πρωτάθλημα, έχοντας πίσω του μεγάλη καριέρα με την Γουέστ Χαμ.

Εκ διαμέτρου αντίθετο το ξεκίνημα για την Τσέλσι. Βαριά ήττα με 0-4 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και εφιαλτικό ντεμπούτο του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο. Ούτως ή άλλως η επιλογή Λάμπαρντ έχει ρίσκο, όμως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Οι μπλε του Λονδίνου δεν μπόρεσαν να ενισχυθούν όσο θα ήθελαν λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών που έχει επιβληθεί στον σύλλογο, πούλησαν και τον Βραζιλιάνο αμυντικό Νταβίντ Λουίζ στην Άρσεναλ και το συγκεκριμένο ρόστερ δεν φαντάζει ικανό να διεκδικήσει τον τίτλο. Η τετράδα φυσικά είναι εφικτός στόχος αλλά θα φανεί στην πορεία τι αντοχές έχει η φετινή Τσέλσι και φυσικά το κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί σε παράλληλες υποχρεώσεις, οι οποίες φέρνουν κόπωση και τραυματισμούς.

Ο αγώνας διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη και ο φαβοριτισμός της Λίβερπουλ είναι ισχυρός λόγω και της πρεμιέρας στο αγγλικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως η Τσέλσι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των «κόκκινων» την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και το πιο φυσιολογικό είναι ο τίτλος να καταλήξει στην ομάδα του Κλοπ.

Πηγή: bet-hoven.net

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ