Τα πιο περίεργα σπορ στον κόσμο

Τα πιο περίεργα σπορ στον κόσμο

Η NetBet έχει φροντίσει να σας παρέχει πληροφορίες και στοιχήματα για όλα τα δημοφιλή σπορ. Υπάρχουν όμως και κάποια που είναι τόσο ιδιαίτερα που προτιμήσαμε να τα αφήσουμε εκτός. Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο περίεργα σπορ στον κόσμο.

Νομίζετε πως γνωρίζετε όλα τα σπορ που υπάρχουν στον κόσμο; Πέφτετε πάντοτε μέσα στις προβλέψεις σας; Αν ναι γιατί να μην βγάλετε χρήματα από αυτό; Μπορείτε να μπείτε στη NetBet στοίχημα να κάνετε την πρόβλεψη σας και να κερδίσετε. Η NetBet έχει φροντίσει να σας παρέχει πληροφορίες και στοιχήματα για όλα τα δημοφιλή σπορ. Υπάρχουν όμως και κάποια που είναι τόσο ιδιαίτερα που προτιμήσαμε να τα αφήσουμε εκτός. Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο περίεργα σπορ στον κόσμο.

Extreme Σιδέρωμα

Ναι, καλά διαβάσατε αυτό το άθλημα πηγαίνει το σιδέρωμα σε άλλο επίπεδο εδώ και είκοσι χρόνια. Οι αθλητές παίρνουν τα σύνεργα τους δηλαδή ένα σίδερο, μία σιδερώστρα και ρούχα και πηγαίνουν στις πιο απίθανες και επικίνδυνες τοποθεσίες. Η αδρεναλίνη και η ικανοποίηση ενός καλοσιδερωμένου ρούχου είναι το κίνητρο για τους αθλητές. Μπορείς να τους δεις στον αέρα, στα πιο ψηλά βουνά, στην Ανταρκτική, στη μέση ενός αγώνα, στον βυθό και όπου αλλού δεν το περιμένεις. Δημιουργός του, ο Phil Shaw.

Πάλη με τα δάχτυλα του ποδιού

Οι Βρετανοί είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν έναν αγώνα με τα δάχτυλα του ποδιού. Αυτός με το πιο δυνατό δάχτυλο που θα καταφέρει να κρατήσει κάτω το δάχτυλο του αντιπάλου κερδίζει. Η ιστορία πίσω από αυτό το μοναδικό άθλημα ήταν πως οι Βρετανοί είχαν κουραστεί να αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν παγκόσμιους πρωταθλητές. Αυτός είναι ο λόγος που στο The Royal Oak στο Wetton κοντά στο Ashbourne, Derbyshire αποφάσισαν να εφεύρουν ένα δικό τους άθλημα που δεν θα μπορούσε να τους νικήσει κανείς. Το άθλημα πλέον έχει περάσει τα σύνορα τους και πλέον παίζεται στην Ινδία, στο Πακιστάν και στην Κίνα.

Μεταφορά συζύγου- γυναίκας

Αυτή η ιδέα προήλθε από την Φινλανδία. Ο σύζυγος – άντρας πρέπει να μεταφέρει την γυναίκα του όσο το δυνατό πιο γρήγορα στον τερματισμό περνώντας από διάφορα εμπόδια για 253.5 μέτρα. Μπορεί να διαλέξει και το στυλ που θα την μεταφέρει. Υπάρχουν τρεις εκδοχές για το πως ξεκίνησε αυτό το άθλημα που χρονολογούνται στα τέλη του 1800. Οι δύο έχουν να κάνουν με κλοπή γυναικών και η τρίτη με απλή επίδειξη δύναμης. Οι αγώνες αυτοί διοργανώνονται σε πολλά μέρη του κόσμου, όχι μόνο στην Φινλανδία και τις γειτονικές χώρες, όπως στην Αυστραλία, στην Αμερική και στο Χονγκ Κόνγκ. Είναι τόσο δημοφιλές που έχει κατηγορία στο βιβλίο Γκίνες.

Αγώνας τυριού του Κούπερς Χιλ

Βρετανικό σπορ που λαμβάνει χώρα την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου. Ο αγώνας ξεκινάει όταν αφήσουν να κατρακυλήσει σε μια πλαγιά ένα κεφάλι από τυρί Γκλούσεστερ. Έπειτα όλοι οι συμμετέχοντες τρέχουν πίσω από αυτό, το οποίο μη σας ξεγελάει μπορεί να φτάσει και την ταχύτητα 110 χλμ την ώρα. Η πρώτη αναφορά του αγώνα είναι το 1826 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Λόγω των συνθηκών που επικρατούν υπάρχουν πάντα τραυματισμοί με τον μεγαλύτερο αριθμό το 1993 που τραυματίστηκαν δεκαπέντε άτομα. Αυτός είναι και ένας λόγος που πάντα οι δημοσιογράφοι ασχολούνται εκτενώς με τον αγώνα.

Μέτρημα Προβάτων

Ποιος μπορούσε να φανταστεί πως πραγματικά το να μετράει κάποιος πρόβατα δεν θα τον κοιμίσει αλλά απεναντίας θα τον κάνει να κερδίσει; Οι Αυστραλοί. Αφήνουν ελεύθερα περίπου 400 πρόβατα να περνάνε μπροστά από τους δύο διαγωνιζόμενους. Αυτός που θα έχει πέσει πιο κοντά στο αληθινό νούμερο είναι και ο νικητής.

Χαστούκισμα

Αυτό το νέο άθλημα μας ήρθε από την Ρωσία και είναι απλό. Δύο άντρες ανεξαρτήτου διαμετρήματος παίρνουν φόρα και χτυπάει με σειρά ο ένας τον άλλον. Νικητής όποιος παραμείνει όρθιος.

(Πηγή: https://en.wikipedia.org/)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ