Ένα project βγαλμένο από Football Manager!

Ένα project βγαλμένο από Football Manager!

H δράση σήμερα είναι πολύ περιορισμένη και αντί να εκβιάσουμε σημεία θα ασχοληθούμε με μακροχρόνια προγνωστικά στοιχήματος

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος

Τα γκολ που ψάχναμε χθες σε Αργεντινή και Βραζιλία δεν ήρθαν ποτέ, “βαλσαμωμένα” τα παιχνίδια στο 0-0 και στην Τσάκο και στο Πόρτο Αλέγκρε και μαζί με το χαμένο Χ στο Μπέλο Οριζόντε κάναμε ένα δίκαιο 0/3 για -55 μονάδες απολογισμό Τετάρτης. H δράση σήμερα είναι πολύ περιορισμένη και αντί να εκβιάσουμε σημεία θα ασχοληθούμε με μακροχρόνια προγνωστικά στοιχήματοςέχοντας πλέον μία ικανοποιητική “γεύση” για τη δυναμική των ομάδων, αν και πολλά θα αλλάξουν με ουσιαστικά δεύτερη προετοιμασία στην περίοδο του Μουντιάλ. Πάμε να αναλύσουμε τις δύο μακροχρόνιες επιλογές που θα προσθέσουμε στην ενότητα.

Ρακόβ Πρωταθλήτρια Πολωνίας @ 4.00

Ekstraklasa Μακροχρόνιο

Στην Ekstraklasa της Πολωνίας φτάσαμε σχεδόν στο 1/3 της σεζόν, οι περισσότερες ομάδες έχουν δώσει τα 10/34 παιχνίδια τους. Η Λέγκια είναι στου 20 πόντους, η Ρακόβ (με παιχνίδι λιγότερο) στους 19, η Πογκόν στους 18 και η Λεχ Πόζναν (με παιχνίδι λιγότερο) στους 14. Αυτές είναι θεωρητικά οι διεκδικήτριες του πρωταθλήματος και στα μάτια μας υπάρχει ξεκάθαρη αξία στο ποντάρισμα της Ρακόβ.

Πρόκειται για μία ομάδα μοντέλο στα χέρια του Μάρεκ Παπζούν. O 48χρονος κόουτς την ανέλαβε τον Απρίλιο του 2016 στην 3η κατηγορία της Πολωνίας και η πορεία της με αυτόν στα ηνία θυμίζει Football Manager! Ανέβηκε άμεσα τις κατηγορίες, στην πρώτη της σεζόν στην Ekstraklasa τερμάτισε 10η και τις δύο περασμένες σεζόν τερμάτισε 2η κατακτώντας παράλληλα back to back Κύπελλα! Τον Αύγουστο έφτασε μία ανάσα κι από την παρθενική της συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αλλά αποκλείστηκε άδικα στην ρεβάνς της Πράγας από την Σλάβια. Είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, με ένα πολύ δεμένο σύνολο, με ξεκάθαρους ρόλους, με συνοχή στο παιχνίδι της, υψηλές εντάσεις και με εμπειρία πλέον στην πίεση του πρωταθλητισμού. Πέρσι τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος κρατούσε την τύχη στα χέρια της πριν χάσει τον τίτλο από τη Λεχ Πόζναν. Με ηγέτη τον περσινό MVP του πρωταθλήματος, τον Ισπανό επιτελικό Ίβι Λόπεθ, με έναν κίπερ (Κοβάσεβιτς), τον οποίο η Μπενφίκα προόριζε για αντικαταστάτη του Βλαχοδήμου στο σενάριο πώλησης του στον Άγιαξ. Με δύο ελληνόπουλα, το Γιάννη Παπανικολάου στα χαφ και τον Σβάρνα στα στόπερ να έχουν σημαντική συμβολή. Έχει την πιο πειστική εικόνα και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, με αποκορύφωμα το 4-0 επί της Λέγκια, η οποία θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί από τους book. Σίγουρα η ομάδα της Βαρσοβίας έχει την πιο βαριά φανέλα στη χώρα, η βαθμολογική της συγκομιδή είναι αρμοστή στο “όνομά” της, αλλά οι εμφανίσεις της δείχνουν ότι χρειάζεται πολλή δουλειά μετά την καταστροφική περσινή σεζόν και με νέο προπονητή στα ηνία. Νέους προπονητές έχουν και οι έτερες διεκδικήτριες, η περσινή πρωταθλήτρια Λεχ σουλουπώθηκε τον τελευταίο μήνα, αλλά οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που έχει τουλάχιστον μέχρι το Μουντιάλ πιθανότατα θα φέρουν κούραση και κατά συνέπεια κι άλλες απώλειες.

Θα στηρίξουμε ένα ατόφιο ποδοσφαιρικό project, σε απόδοση 4.00 υπάρχει ξεκάθαρη αξία στο ποντάρισμα της Ρακόβ πρωταθλήτρια Πολωνίας 2022/2023!

Premier League Μακροχρόνιο

Στην Premier League έχουν διεξαχθεί 7 αγωνιστικές, με τρία εξ αναβολής παιχνίδια, οι ομάδες επιστρέφουν από τη διακοπή των εθνικών ομάδων με την Άρσεναλ στην κορυφή. Όχι τυχαία, η υπομονή της διοίκησης, η στήριξη στο project του Αρτέτα αρχίζει και φέρει καρπούς για τους Λονδρέζους. Οι “κανονιέρηδες” παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και με τις καλοκαιρινές προσθήκες των Ζεσούς και Σαλιμπά κυρίως, ανέβηκε επίπεδο ποιοτικά. Βρήκε τον εκτελεστή μπροστά και ένα στόπερ να δέσει το κέντρο της άμυνας μαζί με τον Γκάμπριελ. Ο Μαρτινέλι ωριμάζει παιχνίδι με το παιχνίδι και εξελίσσεται σε ηγέτη, ο Όντεργκααρντ επιβεβαιώνει τον τίτλο του wonderkid που έφερε όταν μετακόμισε στη Μαδρίτη στα 15 του και ο Αρτέτα βαδίζει στα βήματα του δασκάλου του. Του Γκουαρδιόλα, ο οποίος με τη Σίτι παραμένει το πολύ μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, δεν θα υπερβάλλουμε στην μακροχρόνια επιλογή μας. Θεωρούμε ωστόσο ότι αυτή η Άρσεναλ, με τη νεανική φουρνιά να μεστώνει, είναι ικανή να το πάει μέχρι τέλους κι αν όχι να απειλήσει για την κούπα να ξεπεράσει τους υπόλοιπους μεγάλους. Η Λίβερπουλ έχει μεγάλα θέματα στην άμυνα, στις εντάσεις της, με ντεφορμέ πρωταγωνιστές άλλων ετών και είναι ήδη στο -9 (με παιχνίδι λιγότερο). Η Τσέλσι έχει κάνει έναν τραγικό μεταγραφικό σχεδιασμό, είναι ουσιαστικά δίχως φορ και πλέον με άπειρο στον πρωταθλητισμό προπονητή. Η Τότεναμ μοιάζει ως η μεγαλύτερη απειλή για το στοίχημά μας, αλλά οι υποχρεώσεις της στο Champions League θα παίξουν ρόλο, την ώρα που η Άρσεναλ μπορεί να κάνει εκτεταμένο rotation στο Europa. Ποντάρουμε στο να τερματίσει στην πρώτη 2αδα της Premier League η Άρσεναλ σε απόδοση 3.50.

Προγνωστικά Στοιχήματος

27/05 | Πρωταθλήτρια Ekstraklasa ➡ Ρακόβ (απόδοση 4.00)

28/05 | Να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις της Premier League ➡ Άρσεναλ (απόδοση 3.50)

Άρσεναλ να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις @ 3.50
Πηγή: Bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ