Το θέλει πολύ το Λιγκ Καπ

Το θέλει πολύ το Λιγκ Καπ

Με καλό ταμείο κλείσαμε την φάση των «16» στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος 

Με καλό ταμείο κλείσαμε την φάση των «16» στο Μουντιάλ του Κατάρ, η δυάδα που ποντάραμε χθες επιβεβαιώθηκε σχετικά άνετα και κλείσαμε την Τρίτη με +65.1 μοναδες απολογισμό. Το Μαρόκο μπλόκαρε την φλύαρη, ανούσια Ισπανία, η οποία πλήρωσε το καρμικό τίμημα στα πέναλτι, επιβεβαιώθηκε το +1 (ασιατικό) των βορειοαφρικανών και το βράδυ η Πορτογαλία έδωσε ποδοσφαρικό show για να πληρώσει από νωρίς το παρολί με 1Χ & Over 1.5. Έχουμε break στο Κατάρ για δύο μέρες, τα προημιτελικά ξεκινούν την Παρασκευή, ενδιάμεσα θα επιστρέψουμε στο συλλογικό επίπεδο με δύο προγνωστικά στοιχήματος από το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας.

Ρίο Άβε – Σπόρτινγκ

Με το δεξί μπήκε στον όμιλο του Λιγκ Καπ η Ρίο Άβε επιβεβαιώνοντας το φορμάρισμά της στο δρόμο για τη διακοπή του πρωταθλήματος, όπου πήγε με 3/4 νίκες (όλες στο 1-0) για να βρεθεί στη 10η θέση. Την Πέμπτη στη Μαδέιρα εκμεταλλεύτηκε εν πολλοίς την αποβολή των γηπεδούχων νωρίς στο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο ακόμα και με αριθμητικό πλεονέκτημα, στο δεύτερο ήταν που πήρε τον έλεγχο και έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες (δοκάρι) πριν βρει την λύση στο τέλος από στατική φάση. Το παραδέχθηκε και ο κόουτς Φρέιρε ότι η αποβολή της Μαρίτιμο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Ορεξάτη παρουσιάστηκε η Σπόρτινγκ στην πρεμιέρα της στο Λιγκ Καπ, την περασμένη Τετάρτη διέλυσε μία από τις καλές ομάδες της Segunda Liga, δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό και στην διοργάνωση και στον αντίπαλο. Απόλυτη κυρίαρχος στο ματς με την Φαρένσε, έπαιξε το γνωστό όμορφο, συνδυαστικό ποδόσφαιρο για να κάνει πάρτι απέναντι σε μία άμυνα που δεν είχε λύσεις για την ταχύτητα και την ποιότητά της. «Δεν πρόκειται να κάνω πειράματα. Αυτοί που θεωρούμε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση θα αγωνιστούν για να προετοιμαστούμε και για την συνέχεια του πρωταθλήματος και για να προκριθούμε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Είναι σημαντικό για εμάς να κατακτήσουμε έναν τίτλο, είμαστε μεγάλος σύλλογος.», δήλωσε ο κόουτς Αμορίμ, προαναγγέλοντας βασικό σχήμα σήμερα.

Η Σπόρτινγκ έχει μείνει εκτός τροχιάς πρωταθλήματος, αποκλείστηκε στο Κύπελλο και το Λιγκ Καπ είναι πλέον ο μοναδικός στόχος τίτλου που της έχει απομείνει Το δήλωσε και ο Αμορίμ ότι βλέπουν σοβαρά τον θεσμό τα «λιοντάρια», το απείδειξαν την προηγούμενη εβδομάδα και προβλέπουμε ότι θα «καθαρίσουν» την πρόκριση στα προημιτελικά από σήμερα. Επιλογή το 2 & Over 1.5 σε απόδοση 1.95.

Φαρένσε – Μαρίτιμο

Η Φαρένσε πήγε να παίξει θαρραλέα στο «Αλβαλάδε» την περασμένη Τετάρτη, μάλλον υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της ομάδας του ο κόουτς Φάισκα, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά ήττα από το φαβορί του ομίλου. Έπαιξε ανοιχτά, προσπάθησε να πιέσει ψηλά και αυτό έδωσε χώρους στην Σπόρτινγκ να ξεδιπλώσει την ποιότητα της για να γράψει το εντυπωσιακό 6-0. Θεωρείται ήδη χαμένη υπόθεση ο θεσμός του Λιγκ Καπ για την Φαρένσε, η οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια του ομίλου ως δυνατές προπονήσεις ενόψεις της επανεκκίνησης στην Segunda Liga, όπου κατατάσσεται 2η και στο +6 από τους διώκτες της για την απευθείας άνοδο.

Το Λιγκ Καπ έμοιαζε έτσι κι αλλιώς πολυτέλεια για μία Μαρίτιμο που αγκομαχά στο πρωτάθλημα και μετά το αποτέλεσμα της πρεμιέρας τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια του ομίλου μοιάζουν σαν αγγαρεία. Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα της Πέμπτης με την Ρίο Άβε (0-1), η αποβολή του Ραμίρες όμως (για επικίνδυνο παίξιμο) άλλαξε τα δεδομένα και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ενρίκες έχασε τον έλεγχο. Απειλήθηκε πολλάκις με παίκτη λιγότερο, οι φιλοξενούμενοι είχαν δυνατές ευκαιρίες (δοκάρι) για να προηγηθούν πριν την στατική φάση στο τέλος.

Αδιάφορη ουσιαστικά αναμέτρηση μετά τις ήττες αμφοτέρων στην πρεμιέρα του ομίλου, δεν υπάρχει ρεαλιστική ελπίδα πρόκρισης. Ευκαιρία για δοκιμές και πιο «χαλαρό» παιχνίδι εκατέρωθεν, η Φαρένσε έτσι κι αλλιώς είναι μία ομάδα με επιθετική φιλοσοφία, όπως φάνηκε και στην προσέγγισή της στο “Αλβαλάδε”. Την ώρα που η Μαρίτιμο οφείλει να βελτιωθεί δημιουργικά με το μυαλό στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Θα πάμε στο Goal/Goal σε απόδοση 1.85.

Προγνωστικά Στοιχήματος

20:30 | Φαρένσε – Μαρίτιμο  ➡ Goal/Goal (απόδοση 1.85)

22:30 | Ρίο Άβε – Σπόρτινγκ Λισαβόνας  ➡ 2 & Over 1.5 (απόδοση 1.95) 

Πηγή: Bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ