Λετονία – Ελλάδα στο φινάλε των προκριματικών

Λετονία – Ελλάδα στο φινάλε των προκριματικών

Τα φώτα στην αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Λετονία.

Γράφει ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου…

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον αποψινό στις 19:30 τελευταίο αγώνα των “παραθύρων” της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, για τον τελευταίο αγώνα της προκριματικής φάσης του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου σε τρεις χώρες της Ασίας (Φιλιππίνες, Ινδονησία, Ιαπωνία) και όπου η Εθνική ομάδα έχει ήδη πάρει την πρόκριση εδώ και δύο αγώνες, φτάνοντας, για μια ακόμη φορά, άνετη στο φινάλε της πρώτης φάσης του κορυφαίου θεσμού της FIBA στα προγνωστικα μπασκετ.

Λετονία – Ελλάδα Προγνωστικά

Η Εθνική ομάδα έρχεται φουριόζα από το θρίαμβο της Παρασκευής με αντιπάλο την Σερβία στο κλειστό των Άνω Λιοσίων στην παράταση με 97 – 92 και με τεράστια ανατροπή, έχοντας ως επιθετικούς πρωταγωνιστές τον Ρογκαβόπουλο και τον Μωραΐτη, επικουρούμενοι από όλη την ομάδα που έκανε αγωνιστική υπέρβαση απέναντι σε παίκτες με εμπειρία Ευρωλίγκας.

Απέναντι στους Λετονούς του Λουκά Μπάνκι στη Ρίγα, το αντιπροσωπευτικό ελληνικό συγκρότημα του Σωτήρη Μανωλόπουλου δεν θα έχει στη διάθεσή του το Νίκο Ρογκαβόπουλο που έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και έτσι η δωδεκάδα της ομάδας θα είναι οι Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γόντικας, Κατσίβελης, Μαντζούκας, Μουράτος, Μωραΐτης, Πάπας, Τανούλης, Τολιόπουλος, Φλιώνης, Χατζηδάκης και Χουγκάζ.

Να θυμίσουμε ότι στον πρώτο γύρο του ομίλου το Νοέμβριο στην Κρήτη, η Λετονία έκανε την έκπληξη κερδίζοντας την Εθνική μας ομάδα με 80 – 60, σε έναν αγώνα όπου, βέβαια, οι συνθέσεις και των δύο ομάδων ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές που θα δούμε απόψε.

Ο αγώνας της Ρίγας απόψε, θα είναι ο ένατος μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, με την Ελλάδα να προηγείται στις νίκες με πέντε έναντι τριών της Λετονίας και το σκορ να είναι 2 – 2 για τις δύο ομάδες, αναφορικά σε αγώνες σε επίσημες διοργανώσεις.

Η Λετονία, όπως και η Ελλάδα, έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον ένατο όμιλο των προκριματικών της διοργάνωσης με οκτώ νίκες και μία ήττα και βρίσκεται στην πρώτη θέση του γκρουπ, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με έξι νίκες και τρεις ήττες.

Η δωδεκάδα της Λετονίας απαρτίζεται από τους Κούρουκς, Μπίρκανς, Μπέρτανς, Στράουτινς, Άτε, Τσάβαρ, Σκέλε, Γκραζούλις, Λάκσα, Στάινμπεργκ, Πασέτσνικς, Λειμάνις.

Προγνωστικά Στοιχήματος 

Στοιχηματικά λοιπόν, ενδιαφέρον έχουν τα εξής:

Πόντοι under 154,5 με απόδοση 1,87

Εύστοχα τρίποντα Λετονία over 9,5 με απόδοση 1,75

Πόντοι Μπέρτανς over 9,5 με απόδοση 1,85

Πόντοι Καστσίβελης over 5,5 με απόδοση 1,87

Ριμπάουντ Γόντικας under 4,5 με απόδοση 1,80

Περισσότεροι πόντοι στον αγώνα Μπέρτανς με απόδοση 3,45

Πηγή: bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ