Ορμητικοί «αετοί» & ποιότητα που ξεχειλίζει

Ορμητικοί «αετοί» & ποιότητα που ξεχειλίζει

Πάμε να αιτιολογήσουμε τα προγνωστικά στοιχήματος που ξεχωρίσαμε.

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος

Μας χάλασαν το κερδοφόρο σερί οι Πολωνοί με τις χθεσινές γκέλες των διεκδικητών του πρωταθλήματος! Στραβοπάτησε η Ρακόβ (0-0) για να χαθεί το παρολί με 2/3 επιλογές, την μιμήθηκε και η Λέγκια (2-2) λίγο αργότερα για να χαθεί και το “δυνατό” σημείο, ξοδεύοντας την ευκαιρία να πάει στο -4, μία εβδομάδα μετά τη μεταξύ τους μονομαχία! Στις -60 μονάδες ο απολογισμός της Δευτέρας, ωστόσο το ξεκίνημά του Απριλίου για την στήλη είναι εξαιρετικό και ευελπιστούμε σε άμεση ανάκαμψη απόψε με τα προημιτελικά του Champions League να “λάμπουν”!

Πάμε να αιτιολογήσουμε τα προγνωστικά στοιχήματος που ξεχωρίσαμε.

Μπενφίκα – Ίντερ

H Μπενφίκα προέρχεται από την πρώτη ήττα του 2023 και μοναδική εντός έδρας σε ολόκληρη την σεζόν. Αγχωμένη, μπερδεμένη στο τακτικό κομμάτι και με τους πρωταγωνιστές της σε άσχημη μέρα παρουσιάστηκε στο clasico της Παρασκευής. Έβγαλε “μέταλλο” πρωταθλήτριας η Πόρτο για να γυρίσει το ματς (1-2), αλλά ο τίτλος παραμένει στα χέρια των “αετών” με το +7, ισάριθμες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Liga Portugal.

Η Ίντερ από την άλλη έκανε “χαρακίρι” σε ένα ακόμη φετινό ταξίδι της Serie A, έφτασε τα 6 παιχνίδια δίχως νίκη (0-3-3), ανεξαρτήτως διοργάνωσης κι έπεσε στην 5η θέση! Παρομοίως με την Μπενφίκα προηγήθηκε νωρίς στο Σαλέρνο, αλλά ξόδεψε ένα τσουβάλι ευκαιρίες (2.94 xGoals) για να “καθαρίσει” το διπλό πριν ισοφαριστεί στο τέλος με σέντρα-σουτ!

Όσον αφορά το Champions League, η Μπενφίκα παραμένει αήττητη (6-2-0), τερμάτισε 1η στον όμιλο, μπροστά από την Παρί (δύο ισοπαλίες) και στη φάση των “16” έκανε πλάκα απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, την οποία κέρδισε 0-2 στο Βέλγιο και 5-1 στην ρεβάνς της Λισαβόνας. Η Ίντερ από την άλλη πέρασε από τον όμιλο του “θανάτου”, ως 2η πίσω από την Μπάγερν, πετώντας εκτός την Μπαρσελόνα και στους “16” είχε σύμμαχο την τύχη για να αποκλείσει την Πόρτο. Καλύτεροι οι “δρακοι” στην συνολική εικόνα του ζευγαριού, άξιζαν γκολ και στο Μιλάνο (1-0) και στην ρεβάνς του “Ντραγκάο”.

Με δύο σημαντικές απουσίες στην άμυνα θα παραταχθεί η Μπενφίκα, καθώς ο αρχηγός Οταμέντι (στόπερ) έχει συμπληρώσει κάρτες, ενώ ο Μπα (δεξί μπακ) τραυματίστηκε στο πρόσφατο clasico. Δίχως τους Τσαλχάνογλου (μέσος) και Σκρίνιαρ (στόπερ) ταξίδεψε η Ίντερ.

Η Μπενφίκα πιάνει πολύ υψηλούς ρυθμούς στο “Ντα Λουζ”, με γρήγορη, ποιοτική κυκλοφορία και δυνατό pressing από το οποίο κερδίζει πολλές δεύτερες μπάλες και απειλεί στο transition. Η Ίντερ είναι σταθερά ευάλωτη ανασταλτικά στην σεζόν, ενώ και οι επιθετικοί της βρίσκονται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος για να εκμεταλλευτούν τις ενδεχόμενες αρρυθμίες στην αλλαγμένη 4αδα των “αετών”. Ικανοί να κυριαρχήσουν στη μεσαία γραμμή οι Πορτογάλοι, ικανοί να σαστίσουν την ομάδα του Ινζάγκι με την ορμή τους, θα ποντάρουμε καθαρά αγωνιστικά στον άσο, σε απόδοση 2.12. Στην τιμή με γκανιότα, ώστε να πληρωθούμε πρώιμα σε ένα ενδεχόμενο 2-0.

Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου

Τεράστια μάχη στο “Έτιχαντ” μεταξύ των δύο μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, σύμφωνα πάντα με τις στοιχηματικές εταιρείες. #1 η Σίτι, #2 η Μπάγερν.

Οι “πολίτες” είναι ανεβασμένοι το τελευταίο δίμηνο, δεν είναι μόνο οι 8/8 νίκες (ανεξαρτήτως διοργάνωσης) με 31 γκολ ενεργητικό, έχουν πλέον πειστική εικόνα, αυτήν που μας συνήθισαν τις προηγούμενες σεζόν. Από την Κυριακή κρατούν και πάλι την τύχη στα χέρια τους όσον αφορά τη μάχη του τίτλου στην Premier League, αφού με ένα (όχι απίθανο για τα δικά τους στάνταρ) 9/9 ως το φινάλε τη σεζόν θα επιστρέψουν στο θρόνο τους. Ο μεγάλος “καημός” όμως και του συλλόγου και του ίδιου του Γκουαρδιόλα είναι η κούπα με τα μεγάλα αυτιά και η πρόκληση των Βαυαρών είναι τεράστια.

Οι Βαυαροί που δεν πατούν καλά, παρά την αλλαγή στον πάγκο. Δεν έχει προλάβει να περάσει την φιλοσοφία του ο Τούχελ, ειδικότερα την ανασταλτική συνέπεια που χαρακτηρίζει το βιογραφικό του, την τακτική συνοχή με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης πριν δύο χρόνια… νικώντας τον Πεπ στον τελικό του “Ντραγκάο”. Πολύ ενδιαφέρον το ματσάρισμα των δύο πάγκων με το συνολικό H2H ρεκόρ να γράφει 6-1-3 υπέρ του Καταλανού, αλλά στις “αγγλικές” μάχες να έχει το προβάδισμα ο Γερμανός (3-0-2).

Κατανοητός ο φαβοριτισμός της Σίτι με βάση την πρόσφατη αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, όμως στο συγκεκριμένο ζευγάρι παίζει ρόλο και η “φανέλα” και σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει σύγκριση. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο, θα ποντάρουμε στην τεράστια ποιότητα που διαθέτουν αμφότερες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ελπίζοντας να παρακολουθήσουμε ένα χορταστικό παιχνίδι. Επιλογή το Goal/Goal & Over 2.5 σε απόδοση 1.98.

Προγνωστικά Στοιχήματος

22:00 | Μπενφίκα – Ίντερ  ➡ 1 (απόδοση 2.12)

22:00 | Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου  ➡ Goal/Goal & Over 2.5 (απόδοση 1.98)

Πηγή: Bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ