Προγνωστικά για το Πόρτο – Άβες

Προγνωστικά για το Πόρτο – Άβες

Δείτε τις προβλέψεις για τον τελικό του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας ανάμεσα σε Πόρτο και Άβες,

*Ο τελικός του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας είναι μονός και διεξάγεται σε ουδέτερη έδρα, στο στάδιο Αβέιρο. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

*Η Πόρτο μετρά 20 κατακτήσεις και είναι η πολυνίκης του θεσμού, ενώ για την Άβες αυτή είναι η πρώτη της συμμετοχή σε τελικό.

ΠΟΡΤΟ
Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατάφερε να κερδίσει πέρυσι ένα ακόμη πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω της Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και παρά το γεγονός πως αυτές οι δύο ομάδες είχαν μεγαλύτερο μπάτζετ από εκείνη. Η κίνηση της διοίκησης να εμπιστευτεί τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήταν αυτή που έκανε και την διαφορά, με τον νεαρό τεχνικό να βάζει την σφραγίδα του στην ομάδα. Μάλιστα παρά τις… σειρήνες από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες και κυρίως από την Αγγλία, ο Κονσεϊσάο παραμένει και τη νέα σεζόν στο τιμόνι των «δράκων».

Στα φιλικά της παιχνίδια δεν ενθουσίασε πάντως κερδίζοντας μόνο την Έβερτον με σκορ 1-0, ενώ ηττήθηκε από την Πορτιμονένσε με σκορ 2-1 αλλά και από την Λιλ, επίσης με σκορ 2-1. Στο πιο πρόσφατο φιλικό της παιχνίδι έμεινε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Νιούκαστλ, το προηγούμενο Σάββατο. Στο μεταγραφικό κομμάτι έχασε τους μπακ Νταλό και Ρικάρντο Περέιρα, που πήγαν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λέστερ αντίστοιχα, τον στόπερ Μπολί (Γουλβς), ενώ έμειναν ελεύθεροι οι Λαγιούν (μέσος) και Πασιέντσια (επιθετικός). Απέκτησε τον αμυντικό Μπεμπά από τη Νιούκαστλ και τον φορ Βαρίς από τη Λοριάν, ενώ έφερε και κάποιους παίκτες από τη Βραζιλία. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι έμεινε εκτός ο φορ Μαρεγκά που πιέζει για μεταγραφή στη Γουέστ Χαμ.

Στατιστικό: Μετρά 4/7 N/G στα 7 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ισοπαλία χωρίς γκολ (0-0) με αντίπαλο τη Νιούκαστλ.

ΑΒΕΣ
Ονειρική η χρονιά για την Άβες που πρώτα εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία κι έπειτα κατέκτησε και το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της, κερδίζοντας στον τελικό του κυπέλλου την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με σκορ 2-1. Λόγω της συμμετοχής της στο Λιγκ Καπ ξεκίνησε πιο νωρίς την προετοιμασία της φέτος και στα φιλικά της παιχνίδια έχασε από τη Μπράγκα (2-1) την Σανγιοανένσε (1-0) και την Αρούκα (1-0), ενώ έμεινε ισόπαλη με σκορ 2-2 με την Γκιμαράες και χωρίς σκορ (0-0) με την Ντεσέμπρο.

Ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα στις 12 Αυγούστου, όταν και παίζει εκτός έδρας με αντίπαλο την Σετούμπαλ. Ο Ζοσέ Μότα παραμένει στον πάγκο της ομάδας από τον περασμένο Ιανουάριο και η ομάδα εξακολουθεί να διατηρεί ένα λάτιν στοιχείο στο ρόστερ της. Κατάφερε να σφραγίσει στη διαδικασία των πέναλτι την πρόκριση της στους ομίλους του Λιγκ Καπ, επικρατώντας με 8-7 της Σάντα Κλάρα το προηγούμενο Σάββατο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών.

Στατιστικό: Μετρά μόλις 1 νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 8-7 (στη διαδικασία των πέναλτι), στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας.

Εκτίμηση
Πολύ μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Κονσεϊσάο να θέλει πολύ το τρόπαιο και την Πόρτο να είναι το απόλυτο φαβορί. Επιλέγω το combo 1 & N/G σε απόδοση 2,01.

Πηγή: Betarades.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ