Προγνωστικά για το Ολυμπιακός-Λουκέρνη

Προγνωστικά για το Ολυμπιακός-Λουκέρνη

Δείτε τις προβλέψεις για το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ μεταξύ του Ολυμπιακού και της Λουκέρνης

*Πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της Λουκέρνης, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.
*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ μια εκ των Μπέρνλι ή Μπασακσεχίρ.
*Αήττητος ο Ολυμπιακός σε 4 ματς εναντίον ελβετικών ομάδων, μετράει ρεκόρ 2-2-0.
*Ο Ολυμπιακός κέρδισε μόλις τρία απ’ τα τελευταία 14 εντός έδρας ματς στην Ευρώπη (3-6-5).
*Ο Ολυμπιακός σκόραρε στα τελευταία 24/32 εντός έδρας παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα, 29)

Αποκαλυπτήρια σήμερα για τον νέο Ολυμπιακό του Πέδρο Μάρτινς, ο οποίος καλείται να επαναφέρει τους Πειραιώτες στο δρόμο των επιτυχιών. Καταστροφική η περσινή σεζόν σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και διοικητικά (αναφορικά με τις αποφάσεις, οι οποίες στερήθηκαν ψυχραιμίας και -σε κάποιες περιπτώσεις- λογικής), ήταν αναμενόμενο ότι οι ερυθρόλευκοι θα πάνε σε ριζική ανανέωση. Επιλέχθηκε ο Μάρτινς, ένας κόουτς που έρχεται απ’ την περίφημη πορτογαλική σχολή, εξαργύρωσε την εξαιρετική δουλειά που έκανε με την Γκιμαράες τη σεζόν 2016-2017, με την οποία κατέκτησε την 4η θέση στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας και έφτασε επίσης στον τελικό Κυπέλλου!

Σαρωτικές οι αλλαγές στο ρόστερ, ουσιαστικά μιλάμε για μια νέα ομάδα, η οποία στα χαρτιά φαίνεται πιο ποιοτική απ’ την περσινή, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνο. Ενίσχυσε την ελληνικότητα με τους Χριστοδουλόπουλο, Φετφατζίδη, Τοροσίδη και Γιαννιώτη, περιμένει βοήθειες απ’ τους Ποντένσε, Γκερέρο, Νάτχο και Μεριά, υπάρχει ένας σχετικός προβληματισμός για τον στόπερ Μιράντα, επέστρεψαν απ’ τους δανεισμούς τους και υπολογίζονται οι Μπουχαλάκης και Βούκοβιτς, βγαίνει «λαχείο» ο μέσος Καμαρά. Ήταν λογικό να παρουσιάσει διακυμάνσεις ο Ολυμπιακός στα φιλικά, αφού το ρόστερ του ακόμη διαμορφώνεται (δεν έχουν κλείσει οι μεταγραφές), δέχτηκε δύο «τεσσάρες» από Γκενκ και Αϊντχόφεν, σκόραρε μόλις 1 γκολ στα τελευταία τέσσερα φιλικά, ήταν βελτιωμένος με Γκεζτεπέ (1-0 νίκη) και Λεγκανές (0-0).

«Αυτό που κατ’ αρχήν χρειάζεται η ομάδα μας είναι να είναι δυνατή όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι. Παρόλο που είμαστε με πολλές ανανεώσεις και νέα πρόσωπα, είμαστε μία ενωμένη ομάδα και δυνατή και πανέτοιμη για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο», επεσήμανε ο Μάρτινς, για να συμπληρώσει αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα: «Στον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να ζητάς χρόνο. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και πρέπει να επανέλθει γρήγορα εκεί που αξίζει. Ξέρουμε τη σημασία των παιχνιδιών, ξέρουμε τη σημασία ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην κορυφή. Για αυτό δεν ζητάμε χρόνο».

Έμεινε εκτός αποστολής ο νεοαποκτηθείς Νάτχο, δεν επιλέχθηκαν για την αποστολή και οι Κούτρης, Μάνος, Μασούρας, Πάρντο και Νικολάου. Αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με 9/11 διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι (μόνο Ελαμπντελαουί και Φορτούνης τελείωσαν την περσινή χρονιά στον Πειραιά).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 0-0 κόντρα στη Λεγκανές.

Στατιστικό: Έρχεται από 4 σερί NG σε φιλικό επίπεδο

ΛΟΥΚΕΡΝΗ (Ελβετία, 169)

Και μόνο η συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί επιτυχία για τη Λουκέρνη, που δεν είναι συνηθισμένη ούτε σε μεγάλες πορείες, ούτε σε τρόπαια εντός Ελβετίας. Μετράει όλο κι όλο ένα πρωτάθλημα (1989) και δύο Κύπελλα (1960, 1992), σε συνολικά 12 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετράει μόλις δύο προκρίσεις, η τελευταία το 1992! Έρχεται από 6 διαδοχικούς αποκλεισμούς, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι έχει το ρόλο του αουτσάιντερ εναντίον του Ολυμπιακού, σε περίπτωση που κάνει κάποιο… θαύμα και προκριθεί, θα μιλάμε για τη σπουδαιότερη επιτυχία στην ιστορία της.

Πέρυσι πήρε την 3η θέση η Λουκέρνη, μιας κι εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία της Ζυρίχης, αλλά και της Γκρασχόπερς για το κάτι παραπάνω. Έχει μια σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, είναι στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας της Ελβετίας στις πέντε τελευταίες σεζόν. Φέτος ξεκίνησε στραβά το πρωτάθλημα με 2/2 ήττες από Ξαμάξ (0-2) και Τουν (2-1), αυτά τα αποτελέσματα πυροδότησαν κριτική από τα μίντια για τον προπονητή Βάιλερ όσο και για συγκεκριμένους παίκτες, ωστόσο το Σάββατο τα πνεύματα ηρέμησαν μετά το εντός έδρας 4-2 επί της Λουγκάνο.

Συνειδητοποιημένος ο Ελβετός κόουτς, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είναι αουτσάιντερ και επεσήμανε ότι ακόμη και η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα: «Και στα δύο ματς είναι σημαντικό να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Η ισοπαλία θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Σημαντικό όμως και το να σημειώσουμε ένα γκολ. Τα φιλικά δεν είναι ό,τι καλύτερο για να καταλάβω κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό. Γνωρίζω ότι πρόκειται για ομάδα με έμπειρους παίκτες. Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι του και περιμένω να έχουν διάθεση».

Δεν παίζει ο καλός μέσος Κουστόδιο, μια σημαντική απουσία για Λουκέρνη, τραυματίας ο μουντιαλικός επιθετικός Γιούριτς, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει και πιέζει για να παραχωρηθεί. Στην αποστολή για πρώτη φορά ο αμυντικός Σουλτς, δεν αναμένεται να είναι στην ενδεκάδα, η οποία λογικά δε θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς του Σαββάτου.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 4-2 κόντρα στη Λουγκάνο για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Από δύο σερί Over 2.5 + G/G έρχεται η Λουκέρνη.

Πηγή: betarades.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ