Πέτσας για Αγία Σοφία : «Θα προχωρήσουμε σε κυρώσεις – Ιστορικό λάθος του Ερντογάν»

Πέτσας για Αγία Σοφία : «Θα προχωρήσουμε σε κυρώσεις – Ιστορικό λάθος του Ερντογάν»

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας η απόφαση του Ερντογάν είναι μια απόφαση λανθασμένη που θα του δημιουργήσει προβλήματα.

Επίθεση στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που προανήγγειλε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, ενώ όπως είπε «θα προχωρήσουμε γρήγορα σε κυρώσεις».

«Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο», είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας η απόφαση του Ερντογάν είναι μια απόφαση λανθασμένη που θα του δημιουργήσει προβλήματα.

«Η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco.»

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων.»

Πρέπει «να καταλάβει όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα ότι για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες πονάνε», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση».

Αγία Σοφία: Η μετατροπή σε τζαμί

Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα της Παρασκευής το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ανακοίνωσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ακυρώνοντας το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ από το 1934, στο οποίο το μνημείο χαρακτηριζόταν ως μουσείο.

Λίγη ώρα αργότερα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, ενώ σε διάγγελμά του έκανε γνωστό ότι στις 24 Ιουλίου θα γίνει μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ