Κορωνοϊός : Επαναπατρίζονται Σέρβοι τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στην Εύβοια

Κορωνοϊός : Επαναπατρίζονται Σέρβοι τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στην Εύβοια

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Εύβοια, καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Σέρβους τουρίστες διαπιστώθηκε ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Εύβοια, καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Σέρβους τουρίστες διαπιστώθηκε ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, 7 στα 37 δείγματα βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό μετά από δειγματοληψία που έκαναν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, για τους θετικούς στον ιό τουρίστες, έχει πραγματοποιηθεί ιχνηλάτιση των επαφών τους, ενώ σε εξέλιξη είναι διαδικασία επαναπατρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα σύνορα είναι κλειστά για τους Σέρβους επισκέπτες και χρειάζεται συνεννόηση σε διπλωματικό επίπεδο.

Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
«Από τον έλεγχο των 44 δειγμάτων Σέρβων τουριστών της Βόρειας Εύβοιας που πήρε ο ΕΟΔΥ στις 9 Ιουλίου, προέκυψαν 7 θετικά στον ιό άτομα και 37 αρνητικά. Τα άτομα αυτά, στο σύνολό τους, (όπως και τα προ ημερών 80 από την ομάδα επισκεπτών της Σερβίας που εξετάσθηκαν στις 8 Ιουλίου), τέθηκαν αρχικώς σε περιορισμό στα καταλύματά τους, ιχνηλατήθηκαν οι τυχόν επαφές τους και κατόπιν οργανώθηκε και ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας, διακριτά για τα θετικά και αρνητικά δείγματα.

ΕΟΔΥ, Περιφέρεια και Δήμος απομονώσαμε, ιχνηλατήσαμε και ήδη επαναπατρίζουμε τους Σέρβους επισκέπτες της Β. Εύβοιας. Με νηφαλιότητα, συνεργασία και γρήγορα αντανακλαστικά προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία, χωρίς να διαταράσσουμε την τοπική μας Οικονομία.

Η Βόρεια Εύβοια, όπως και το σύνολο της Περιφέρειάς μας είναι ένας πανέμορφος, αλλά και ασφαλής προορισμός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ