Κοζάνη : Όλα όσα κατέγραψαν οι κάμερες την στιγμή της επίθεσης με τσεκούρι

Κοζάνη : Όλα όσα κατέγραψαν οι κάμερες την στιγμή της επίθεσης με τσεκούρι

Ο δράστης ψύχραιμος και ανέκφραστος άρχισε να χτυπά όποιον έβρισκε, ενώ οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κοζάνης τρέχουν έντρομοι να σωθούν.

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που καταγράφει την στιγμή της επίθεση στην εφορία Κοζάνης που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά.

Στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που από την πρώτη στιγμή είχαν στα χέρια τους οι αρχές, ο δράστης διακρίνεται καθαρά να μπαίνει στην εφορία με ιδιαίτερη ψυχραιμία και κάνει μια αναγνωριστική βόλτα στον χώρο.

Στη συνέχεια, εισέρχεται σε ένα γραφείο και επιτίθεται βάναυσα με τρία χτυπήματα στον 56χρονο άνδρα, που δίνει μάχη για τη ζωή του αυτές τις ώρες.

Αμέσως μετά σχεδόν τσάκισε την πρώτη από τις δύο γυναίκες που βρέθηκε μπροστά του.

Ακολουθεί κυνηγητό μέσα στους διαδρόμους της ΔΟΥ Κοζάνης, με τους υπαλλήλους να τρέχουν για τη ζωή τους.

Η τρίτη υπάλληλος δεν προλαβαίνει να ξεφύγει και ο 45χρονος δράστης την πετυχαίνει με το τσεκούρι στην πλάτη και συνεχίζει να την χτυπάει. Η όλη επίθεση συμβαίνει μέσα σε ένα περίπου λεπτό.

Δείτε το βίντεο [σκληρές εικόνες]:

Η σωτήρια επέμβαση του διευθυντή της ΔΟΥ

Ο 45χρονος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του χάρη στην επέμβαση του διευθυντή της ΔΟΥ, Ιωάννη Ποδιώτημ που με αυτοθυσία βούτηξε και τον σταμάτησε.

Δίνει πραγματική μάχη μαζί του και τον ακινητοποιεί με τη βοήθεια δύο ακόμη ανθρώπων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα.

Ο διευθυντής της Εφορίας, ο οποίος αφόπλισε τον 45χρονο, περιέγραψε στο Open τις σκηνές που, όπως ανέφερε, ήταν βγαλμένες από ταινία τρόμου: «Τον είδα να χτυπά με το τσεκούρι μία κοπέλα. Του όρμησα, τον έριξα κάτω, παλέψαμε για λίγα δευτερόλεπτα, καταφέραμε να του πάρουμε το τσεκούρι και να τον ακινητοποιήσουμε. Φώναξα στη Μαρία να απομακρυνθεί. Το σκηνικό ήταν ανατριχιαστικό, παντού αίματα, φωνές από τον κόσμο και πανικός. Ήταν σαν θρίλερ».

Οι περιγραφές όσων είδαν το βίντεο της επίθεσης με τσεκούρι

Χαρακτηριστική είναι και η περιγραφή ατόμου που είδε το βίντεο της επίθεσης και μεταφέρει το e-ptolomeos:

«Ούτε στις ταινίες θρίλερ τέτοιες εικόνες, ήρθε για να σκοτώσει τυφλά», περιγράφουν στον «Π» άνθρωποι οι οποίοι είχαν πρόσβαση στο video που κατέγραψε καρέ- καρέ το περιστατικό.

Ο 45χρονος δράστης χτύπησε με το τσεκούρι τρεις φορές τον πρώτο υπάλληλο στο κεφάλι και συνέχισε το αποτρόπαιο έργο του «ισοπεδώνοντας» ουσιαστικά την πρώτη γυναίκα-εφοριακό.

Η τρίτη υπάλληλος φαίνεται ξεκάθαρα στο video να προσπαθεί να ξεφύγει από το μένος του δράστη, αλλά στον πανικό της σκοντάφτει σε καρέκλες και γραφεία με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και ο 45χρονος να της επιφέρει χτυπήματα στην πλάτη.

Πριν τις επιφέρει χειρότερα χτυπήματα έρχεται η παρέμβαση του διευθυντή της ΔΟΥ, Ιωάννη Ποδιώτη, ο οποίος με μια κίνηση αυτοθυσίας κατάφερε να σταματήσει τον δράστη πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη πράξη.

Η παρέμβαση μάλιστα του Ιωαννή Ποδιώτη περιγράφεται ως κανονική βουτιά, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να ακολουθήσει πάλη με τον δράστη, ο οποίος ακινητοποιήθηκε πλήρως όταν σε συνδρομή του διευθυντή της ΔΟΥ έσπευσε υπάλληλος του τμήματος καθαριότητας, ο οποίος και ανάγκασε τον 45χρονο να εγκαταλείψει την προσπάθεια καθώς και το τσεκούρι με το οποίο έσπειρε τον πανικό.

Εκεί ήταν που, παρά τις αποτρόπαιες πράξεις του, φέρεται με αίσθημα ικανοποίησης και ανακούφισης να είπε: «Σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ