Λιβύη : Βερολίνο, Ρώμη και Παρίσι απειλούν με κυρώσεις κράτη που παρεμβαίνουν στη χώρα

Λιβύη : Βερολίνο, Ρώμη και Παρίσι απειλούν με κυρώσεις κράτη που παρεμβαίνουν στη χώρα

Οι τρεις ηγέτες δηλώνουν «έτοιμοι να σκεφτούν πιθανή χρήση κυρώσεων εάν οι παραβιάσεις του εμπάργκο (…) συνεχιστούν»

Έτοιμες να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος των ξένων δυνάμεων που παραβιάζουν το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη δήλωσαν Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία, καλώντας «όλους τους ξένους παράγοντες να σταματήσουν τις παρεμβάσεις τους» στη χώρα.

«Καλούμε όλους τους ξένους παράγοντες να σταματήσουν τις παρεμβάσεις τους και να σεβαστούν το εμπάργκο των όπλων που έχει ορίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» γράφουν σε κοινή δήλωση η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε.

Οι τρεις ηγέτες δηλώνουν «έτοιμοι να σκεφτούν πιθανή χρήση κυρώσεων εάν οι παραβιάσεις του εμπάργκο (…) συνεχιστούν». 

Σχεδόν 4.000 μισθοφόροι της Τουρκίας πολεμούν στη Λιβύη

Την ίδια στιγμή, περίπου 4.000 σύρους μαχητές έχει στείλει η Τουρκία στη Λιβύη μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου την οποία παρουσιάζει το Associated Press.

Σύμφωνα με την έκθεση για το πρώτο τρίμηνο του 2020, η Τουρκία έχει πληρώσει και έχει προσφέρει υπηκοότητα σε περίπου 3.500 – 3.800 μισθοφόρους από τη Συρία, οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των δυνάμεων του Φάγιεζ Αλ Σάρατζ κατά του Χαλίφα Χαφτάρ.

Η έρευνα αφορά μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2020, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δύο μήνες πριν από μία σειρά από νίκες που σημείωσαν οι δυνάμεις της Τρίπολης, με τη στήριξη των Σύρων μισθοφόρων και είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των δυνάμεων του Χάφταρ από τα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Στην έκθεση του Πενταγώνου για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 είχε καταγραφεί πως η Ρωσία έχει στείλει στη Λιβύη εκατοντάδες μισθοφόρους για να βοηθήσει τον Χαφτάρ στην πολιορκία της Τρίπολης.

Ειδικότερα, τον Μάιο το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τη Μόσχα ότι απέστειλε 14 πολεμικά αεροπλάνα, τα οποία φέρεται να βάφτηκαν στη Συρία ώστε να κρυφτούν τα ρωσικά διακριτικά, ενώ αυτή την εβδομάδα παρουσίασε πληροφορίες που έδειχναν ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ και οι Ρώσοι μισθοφόροι είχαν φυτέψει νάρκες, εκρηκτικά και άλλες παγίδες στην Τρίπολη, τα οποία φέρεται να έχουν σκοτώσει 52 ανθρώπους και να έχουν τραυματίσει 96, ανάμεσά τους και πολίτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ