Ανυποχώρητη η Άγκυρα : 15 πλοία, drones και F16 «προστατεύουν» το Ορούτς Ρέις, λέει η Γενί Σαφάκ

Ανυποχώρητη η Άγκυρα : 15 πλοία, drones και F16 «προστατεύουν» το Ορούτς Ρέις, λέει η Γενί Σαφάκ

Ο τουρκικός τύπος μιλά για ανάπτυξη τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, και επιμένει στις προκλήσεις για την υφαλοκρηπίδα και το Καστελόριζο.

Ενώ το Ορούτς Ρέις παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας, ο τουρκικός τύπος μιλά για ανάπτυξη τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, και επιμένει στις προκλήσεις για την υφαλοκρηπίδα και το Καστελόριζο.

«Πολεμικά πλοία και F16 προστατεύουν το Ορούτς Ρέις»

Με 15 πολεμικά πλοία, ντρόουνς και μαχητικά F16 κατέβηκε η Τουρκία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όπου ετοιμάζεται για έρευνες το ερευνητικό της σκάφος Ορούτς Ρέις σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ. Η εφημερίδα έχει τίτλο «Το προστατεύουν 15 πλοία», αναφέρει ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν πτήσεις σε χαμηλό ύψος πάνω στο Καστελόριζο.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα το Ορούτς Ρέις το οποίο είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια συνοδεύεται από δύο βοηθητικά σκάφη, το Άταμαν και το Τζενγκίζ Χαν, όπως αναφέρει το sigmalive.

Σε δηλώσεις του στην Γενί Σαφάκ ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουντερίζ αναφέρει ότι την τελευταία φορά που η Τουρκία είχε ανακοινώσει έρευνα σε εκείνη την περιοχή ήταν τον Οκτώβριο του 2018 αλλά επειδή τότε δεν είχε ανακηρύξει υφαλοκρηπίδα και δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία με τη Λιβύη τελικά η έρευνα δεν έγινε. Υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία προηγείται 1-0 και ότι επειδή η Ελλάδα δεν έχει δηλώσει υφαλοκρηπίδα στην περιοχή εκείνη δεν έχει ούτε δικαίωμα να εκδώσει NAVTEX για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Hurriyet έχει ως τίτλο «Μάθημα μαθηματικών από την Άγκυρα στην Αθήνα», ενώ υποστηρίζει ότι το Καστελόριζο είναι μακριά από την Ελλάδα αλλά κοντά στην Τουρκία.

Αντίστοιχα η Milliyet, σύμφωνα με τον Σκάι, κάνει λόγο για την ένταση μετά τη Navtex και ότι θερμαίνονται τα νερά στη Μεσόγειο. Όπως αναφέρει 20 πλοία του τουρκικού ναυτικού αναχώρησαν από τη βάση του Άκσαζ για την περιοχή. Η Αθήνα ακύρωσε την τουρκική Navtex. Η Άγκυρα εξέδωσε 2 νέες Navtex στην ίδια περιοχή, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Cumhuriyet έχει ως τίτλο «O πόλεμος των Navtex.Κινήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας για υφαλοκρηπίδα». Τέλος η Aksam λέει «είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια υφαλοκρηπίδα» συμπληρώνοντας ότι το Καστελόριζο είναι πιο κοντά στην Τουρκία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ