Κορωνοϊός : Με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία – Τι λέει η Notam

Κορωνοϊός : Με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία – Τι λέει η Notam

Η νέα οδηγία θα ισχύει από την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.

Με αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα εισέρχονται στην Ελλάδα όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία, σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (notam) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μετά από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η νέα οδηγία θα ισχύει από την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.

Aυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα.

Γενικότερα, η εγχώρια διασπορά του ιού είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή, καθώς τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σταθερά σε διψήφιο αριθμό και οι πολίτες αντιμετωπίζουν με κάποια χαλαρότητα τα μέτρα προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε αυστηροποίηση των μέτρων για επισκέπτες στην Ελλάδα από Ρουμανία και Βουλγαρία.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει ως εξής: «Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κοροναϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.»

Η κατάσταση στην Ευρώπη έχει αρχίσει να προκαλεί ανησυχία καθώς παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Τα Βαλκάνια εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, όπως δείχνει και η κατάσταση στη Σερβία που για άλλη μια μέρα είδε και τα κρούσματα και τους θανάτους της να αυξάνονται.

Η πανδημία του νέου κοροναϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό στα Βαλκάνια, με τη Ρουμανία και τη Σερβία να καταγράφουν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ