Κορωνοϊός – Βέλγιο : Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες

Κορωνοϊός – Βέλγιο : Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες

Στο Βέλγιο καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες «ανησυχητική» αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού, κυρίως στην επαρχία της Αμβέρσας, στα βόρεια, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές Αρχές

Στο Βέλγιο καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες «ανησυχητική» αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού, κυρίως στην επαρχία της Αμβέρσας, στα βόρεια, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές Αρχές, με την κυβέρνηση να εξετάζει την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.

«Η ραγδαία άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων είναι ανησυχητική» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η καθηγήτρια Φρεντερίκ Ζακόμπ, υπεύθυνη της κλινικής μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου Erasme στις Βρυξέλλες.

Υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική στην επαρχία της Αμβέρσας, όπου την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε το 47% των νέων κρουσμάτων.

Έχουν ήδη ληφθεί μέτρα τοπικά, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας Covid-19.

Όμως, «ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται επίσης σημαντικά στην υπόλοιπη χώρα» προειδοποίησε η Ζακόμπ.

Οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν έκτακτη συνάντηση από τις 9:00 (10:00 τοπική ώρα), προκειμένου να εξετάσουν την επιβολή επιπλέον μέτρων σε εθνικό επίπεδο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Κατά μέσον όρο 279 άνθρωποι μολύνονταν καθημερινά από την Covid-19 κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, έναντι 163 την προηγούμενη.

«Οι περισσότερες μολύνσεις παρατηρούνται ακόμη στον ενεργό πληθυσμό, δηλαδή στις ηλικίες 20 με 59 ετών» υπογράμμισε η Ζακόμπ.

«Χρειάζεται χρόνος για να μπει σε τάξη η κατάσταση, και για το λόγο αυτόν πρέπει να προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας» τόνισε.

Μέχρι σήμερα στο Βέλγιο έχουν καταγραφεί 66.026 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και 9.821 θάνατοι.

«Αυτήν τη στιγμή αναμφισβήτητα η καμπύλη (της επιδημίας) προκαλεί ανησυχία» δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Κρίσεων Αντουάν Ισέ.

Όμως, «μαζί μπορούμε να αποφύγουμε την απογείωση του κύματος» πρόσθεσε.

Ενισχυμένα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο στο Βέλγιο, κυρίως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους χώρους, όπως οι αγορές, οι εμπορικοί δρόμοι, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καφέ.

Η μάσκα ήταν ήδη από τις 11 Ιουλίου υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα καταστήματα, τους κινηματογράφους, τους χώρους λατρείας, τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες.

Οι Βέλγοι, που αυτήν τη στιγμή μπορούν να συναντώνται με 15 άτομα την εβδομάδα, ίσως από σήμερα να δουν να περιορίζεται αυτή η «φούσκα επαφών».

Στο Βέλγιο έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, με 85 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ