Τσακρής : Πιθανό επόμενο μέτρο το τοπικό ή κλαδικό lockdown

Τσακρής : Πιθανό επόμενο μέτρο το τοπικό ή κλαδικό lockdown

Ο κ. Τσακρής χαρακτήρισε αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων, σημειώνοντας πως «είναι λογικό να δούμε μία έξαρση. Έχει να κάνει εν μέρη με τον τουρισμό και με τοπικά φαινόμενα»

Για τοπικά lockdown και μέτρα απευθυνόμενα σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο από την πορεία του κοροναϊού, έκανε λόγο ο καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κ. Τσακρής χαρακτήρισε αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων, σημειώνοντας πως «είναι λογικό να δούμε μία έξαρση. Έχει να κάνει εν μέρη με τον τουρισμό και με τοπικά φαινόμενα».

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι σύμμαχοι της χώρας το επόμενο διάστημα είναι η χρήση μάσκας, οι ενδελεχείς εργαστηριακοί έλεγχοι και η σωστή επιδημιολογική επιτήρηση.

Νέα μέτρα
Σε ό,τι αφορά πιθανά νέα μέτρα, ύστερα από αυτά που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ο ίδιος απέκλεισε το σενάριο νέου γενικευμένου lockdown.

«Από εδώ και πέρα πρέπει να έχουμε πολύ καλή εικόνα της γεωγραφικής διασποράς και της ηλικιακής διασποράς της επιδημίας. Και θα πρέπει να λαμβάνονται τοπικά μέτρα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως απαιτείται πολύ καλή οργάνωση.

«Να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία που θα μας δώσουν κατάλληλες πληροφορίες για να πάρουμε τα σωστότερα μέτρα, που θα έχουν τοπικό χαρακτήρα ή θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες».

«Δυσκολότερα τα πράγματα το φθινόπωρο»
Παράλληλα, ο κ. Τσακρής προειδοποίησε πως το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα, καθώς θα υπάρξουν κι άλλες ασθένειες, όπως η γρίπη, που θα δυσχεράνουν την διάγνωση των περιστατικών.

«Η Ελλάδα έχει σύμμαχο τον καιρό, σε αντίθεση με άλλες χώρες» δήλωσε και έφερε πως παράδειγμα χώρες με πιο ψυχρό κλίμα ή περισσότερη υγρασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ