Σέρρες : Συγκλονίζουν οι νέες εικόνες από την πτώση αεροπλάνου – Το προφίλ του πιλότου και η καταγγελία

Σέρρες : Συγκλονίζουν οι νέες εικόνες από την πτώση αεροπλάνου – Το προφίλ του πιλότου και η καταγγελία

Το ατύχημα συνέβη όταν ο χειριστής του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που πετούσε για αρκετή ώρα αρκετά χαμηλά γύρω από το χωριό, χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Πρώτης Σερρών από την πτώση του αεροπλάνου μέσα στο χωριό, καθώς από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο χειριστής του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που πετούσε για αρκετή ώρα αρκετά χαμηλά γύρω από το χωριό, χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση.

Ποιος είναι ο πιλότος
Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πιλότος είναι μόλις 19 ετών και κατάγεται από τις Σέρρες.

Ο νεαρός πιλότος φοιτά στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης και επρόκειτο για μια απ’ τις πρώτες εκπαιδευτικές πτήσεις του όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, το αεροπλάνο του πιάστηκε πάνω σε πλάτανο και έπεσε στην Πρώτη Σερρών.

Ευτυχώς, ο 19χρονος είναι καλά στην υγεία του, καθώς τη γλίτωσε μόνο με επιφανειακά τραύματα και εκδορές, ενώ τις πρώτες βοήθειες του έδωσε ο Δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, ο οποίος είναι και γιατρός.

Πώς έγινε το ατύχημα
Το εκπαιδευτικό μονοκινητήριο, που ανήκει στην Πολιτική Αεροπορία και απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση για αρκετή ώρα πάνω από το χωριό, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες, πήγε να πάρει μία στροφή και το φτερό χτύπησε στον πλάτανο που βρίσκειτα στην πλατεία του χωριού, με αποτέλεσμα να πέσει στο κτίριο.

Στο σημείο εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν ήταν κανείς και δεν υπήρξαν θύματα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με… ταξί
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο δήμαρχος κατήγγειλε πως το πιλότος του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με… ταξί.

«Ήταν πολύ σοκαριστικό. Ως γιατρός πρόσφερα τις πρώτες βοήθειες, το πήγαμε το παιδί με το ταξί στο Κέντρο Υγεία και από εκεί με ταξί διακομίστηκε στο γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από Σέρρες. Καταλαβαίνετε τώρα, να έρθει από Σέρρες στα 50 – 55χλμ στον χώρο του ατυχήματος… με λυπεί το γεγονός» δήλωσε στο Radio North 98.

«Έπεσε στο πλατάνι της πλατείας. Ευτυχώς το παιδί είναι πολύ καλά, έχει μόνο επιφανειακά τραύματα και εκδορές. Αν και έπεσε ακριβώς στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού, μας βοήθησε ο Θεός να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο πιλότος είναι στο νοσοκομείο Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί, δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε του ΕΚΑΒ, ούτε του Κέντρου Υγείας. Με λυπεί το γεγονός αυτό. Αυτό πρέπει η πολιτεία να το δει και ο υπουργός Υγείας» πρόσθεσε.

Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος της Αμφίπολης «ο σταθμός του ΕΚΑΒ εδώ δεν είναι επανδρωμένος πλήρως με δύο ή τρία ασθενοφόρα. Έχουμε μόνο για λίγες ώρες και για λίγες μέρες. Το Κέντρο Υγείας καλύπτει 9.000 με 10.000 κατοίκους και το καλοκαίρι γύρω στους 15.000 με 16.000».

 

Συγκλονιστικές εικόνες από ατύχημα

    

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ