Λιβύη : Στη μάχη για το εμπάργκο όπλων γερμανική φρεγάτα – Βάζει πλώρη για Μεσόγειο

Λιβύη : Στη μάχη για το εμπάργκο όπλων γερμανική φρεγάτα – Βάζει πλώρη για Μεσόγειο

Αποπλέει στις 10 το πρωί της Τρίτης από το λιμάνι του γερμανικού πολεμικού ναυτικού Βίλελμσχάφεν η φρεγάτα «Αμβούργο» για την Ανατολική Μεσόγειο όπου θα παραμείνει σχεδόν πέντε μήνες

Αποπλέει στις 10 το πρωί της Τρίτης από το λιμάνι του γερμανικού πολεμικού ναυτικού Βίλελμσχάφεν η φρεγάτα «Αμβούργο» για την Ανατολική Μεσόγειο όπου θα παραμείνει σχεδόν πέντε μήνες. Εκεί θα αναλάβει τη διοίκηση της αποστολής «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκή Ενωσης, για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, το γερμανικό ναυτικό είχε συμμετάσχει στην εν λόγω επιχείρηση με ένα αεροσκάφος εναέριας ναυτικής περιπολίας P3-C Orion.

«Βρισκόμαστε προ μιας αποστολής, η οποία μας θέτει μπροστά σε άγνωστες προκλήσεις για το πλοίο και το πλήρωμα από πολλές απόψεις. Η φρεγάτα «Αμβούργο» θα είναι η πρώτη γερμανική ναυτιλιακή μονάδα στην επιχείρηση «Ειρήνη» και θα πρέπει ασφαλώς να κάνει πρωτοποριακή δουλειά σε διάφορους τομείς σε δύσκολα πολιτικά και επιχειρησιακά ζητήματα. Παρά τις όποιες δυσκολίες στην προετοιμασία των επιχειρήσεων, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συμβάλουμε αποτελεσματικά» τόνισε ο κυβερνήτης της φρεγάτας, Γιαν Φίτσεν, εν όψει της επικείμενης αποστολής της.

Ο στόχος της επιχείρησης

Στόχοι της επιχείρησης «Ειρήνη» είναι η σταθεροποίηση της Λιβύης, της  βορειοαφρικανικής χώρας όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, καθώς επίσης και η υποστήριξη της πολιτικής ειρηνευτικής διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ.

Εκτός από το λαθρεμπόριο όπλων, η ευρωπαϊκή αυτή επιχείρηση θα πρέπει επίσης να αποτρέψει το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η επίλυση της σύγκρουσης είναι σημαντική, πολλώ δε μάλλον όταν οι συνθήκες χάους που επικρατούν στη Λιβύη ευνοούν συμμορίες λαθροδιακινητών, οι οποίοι περνούν παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες μέσω της Μεσογείου στην Ευρώπη.

Η φρεγάτα «Αμβούργο», έχει μήκος 143 μέτρα και είναι εξειδικευμένη μεταξύ άλλων στον έλεγχο του ναυτικού χώρου. Αυτή την εποχή το πλήρωμα του «Αμβούργου» θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται σε εκπαιδευτικό ταξίδι στον Ινδικό Ωκεανό για να επισκεφθεί και την Αυστραλία. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, αυτό το ταξίδι αναβλήθηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ