Κορωνοϊός : Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κορωνοϊός : Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ως τις 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις

Σειρά νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά στην Κακαβιά, από την Τετάρτη θα απαγορεύεται η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί. Στην Κακαβιά, θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, από τις 16 Αυγούστου οι ταξιδιώτες από την Αλβανία που εισέρχονται από την Κακαβιά θα πρέπει να τελούν 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.

Επιπλέον, παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων για κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες) έως τις 31 Αυγούστου.

Δρομολογούνται ακόμη εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων σε συνεργασία με τον υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΦΕΤ.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του πλοίου, ενώ απαγορεύονται οι εκδηλώσεις σε πλοία.

Τέλος, ο υφυπουργός ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να ανακοινώνει τον περιορισμό του ωραρίου κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό των κρουσμάτων στην εκάστοτε περιοχή.

«Μόνο όταν χρειάζονται τέτοιες ενημερώσεις»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε τα λόγια που είχε πει στην τελευταία τηλεοπτική ενημέρωση που είχε γίνει στις 26 Μαΐου.

Τόνισε ωστόσο ότι δεν θα επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση, αλλά θα γίνονται όταν χρειάζεται τέτοιες ενημερώσεις.

«Υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα», εξήγησε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, καθώς η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και για τους εργαζόμενους και για τους πολίτες σε:

  • Χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό (δημόσιους και ιδιωτικούς)
  • ΜΜΜ
  • Σούπερ μάρκετ
  • Νοσοκομεία, ιατρεία, φαρμακεία
  • Κομμωτήρια
  • Ασανσέρ
  • Καταστήματα λιανικής
  • Εκκλησίες

Επίσης, υποχρεωτικά πρέπει να φορούν μάσκα οι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε γυμναστήρια.]

Τέλος, υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.

Ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για λήψη και νέων μέτρων εφόσον επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση. Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί». Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν χερσαίες πύλες εισόδου, καθώς και ο συγχρωτισμός σε κέντρα διασκέδασης και ΜΜΜ.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως η ενημέρωση σε καμία περίπτωση δεν θα είναι καθημερινή, ενώ τόνισε πως «γνωρίζαμε από την αρχή πως το άνοιγμα του τουρισμού θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων». Επεσήμανε επίσης ότι μέσα σε έναν μήνα έγιναν 215.184 έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας. Εξ αυτών τα 401 είναι θετικά.

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τον Δεκαπενταύγουστο και θεωρίες συνωμοσίας

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι ανορθολογικές και συνωμοσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν τρέφουν τον κορωνοϊό και υπονομεύουν την κοινωνική υπευθυνότητα.

Για τον Δεκαπενταύγουστο, υπενθύμισε ότι τα Πάσχα κάναμε πολύ πιο δύσκολα πράγματα και ζήτησε απλά οι πολίτες να εφαρμόσουν όλους τους κανόνες υγεινής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ