Έρευνα – σοκ: Μας απειλούν 30 αποθήκες με εκρηκτικά και χημικά στην Ελλάδα

Έρευνα – σοκ: Μας απειλούν 30 αποθήκες με εκρηκτικά και χημικά στην Ελλάδα

Ο χάρτης των αποθηκών εκρηκτικών n Πού βρίσκονται και πώς διακινούνται 12.000 τόνοι εκρηκτικών κάθε χρόνο στη χώρα

Περίπου 30 εν δυνάμει βόμβες – μαμούθ, σε στρατιωτικές και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, όπου βρίσκονται αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, υπάρχουν διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα. Θα μπορούσαν – αν υπάρχουν απροσεξία και ελλιπή μέτρα ασφαλείας – να προκαλέσουν «σοκ και δέος» αντίστοιχο με τη φονική έκρηξη της Βηρυτού που προκάλεσε εκατόμβη θυμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα παράγονται και διακινούνται ετησίως περίπου 12.000 τόνοι νιτρικού αμμωνίου και άλλων εκρηκτικών υλών, ποσότητα περίπου πενταπλάσια από αυτήν που προκάλεσε την καταστροφή στον Λίβανο. Δραματικά συμβάντα, όπως οι φονικές εκρήξεις στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα και το Λαύριο το 1980 και το 1997, σε στρατιωτική μονάδα στις Κεχριές Κορίνθου το 1996 ή η τεράστια καταστροφή στη Μαλακάσα το 1987, αποτελούν δείγματα του κινδύνου που μπορεί να υπάρχει και στη χώρα μας από αποθήκες νιτρικού αμμωνίου, εκρηκτικών και πυρομαχικών.

«ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν σήμερα τον «χάρτη» των αποθηκών με εκρηκτικά στη χώρα μας και των κινδύνων που μπορεί να απορρέουν σε πολλές περιπτώσεις. Στη χώρα μας υπάρχουν αρχικά έξι «ιδιωτικοί» χώροι, όπου είναι αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών

-Σε ποιες περιοχές βρίσκονται αυτές οι αποθήκες

-Ποια επικίνδυνα υλικά είναι αποθηκευμένα σε αυτές

-Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ