Κορωνοϊός : Ξεφεύγει η κατάσταση στα νοσοκομεία – 30 υγειονομικοί θετικοί σε 10 μέρες

Κορωνοϊός : Ξεφεύγει η κατάσταση στα νοσοκομεία – 30 υγειονομικοί θετικοί σε 10 μέρες

Μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε εργαζόμενους και ασθενείς νοσοκομείων.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καθώς η κατάσταση με τα θετικά κρούσματα κοροναϊού σε εργαζόμενους νοσοκομείων έχει ξεφύγει.

Τριάντα υγειονομικοί έχουν νοσήσει με Covid – 19 τις τελευταίες ημέρες. Ο κ. Γιαννακός προσάπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, ενώ εκφράζει τις διαφωνίες του με την «προσπάθεια να φορτωθεί η ευθύνη διασποράς του κοροναϊούς στους πολίτες και τους εργαζόμενους της υγείας».

Επίθεση στην κυβέρνηση

«Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες προσπάθεια από τη κυβέρνηση να φορτώσει τις ευθύνες στους πολίτες για τη νέα διασπορά της νόσου. Πράγματι διαπιστώνεται χαλαρότητα από τους πολίτες αλλά ο έλεγχος όμως είναι δουλειά του κράτους. Απορούν τώρα οι ειδικοί του εοδυ γιατί οι πολίτες δεν φοράνε μάσκες αλλά θυμηθείτε ποιος τους διαπαιδαγώγησε έτσι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννάκος κατηγορεί κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους για την αρχική τους στάση απέναντι στη μάσκα, αλλά και για το άνοιγμα του τουρισμού.

«Δεν υπάρχουν συνεργεία του εοδυ, κινητές ομάδες υγείας, πρωτοβάθμια περίθαλψη να διεξάγουν μαζικούς εργαστηριακούς ελέγχους στη κοινότητα. Δεν υπάρχουν μοριακοί αναλυτές στα νοσοκομεία και τα αποτελέσματα εκδίδονται σε δυο έως και τέσσερις ημέρες. Δεν συνταγογραφείται και αποζημιώνεται από τον εοπυυ το τεστ για κοροναϊό», συμπληρώνει.

Μεγάλη διασπορά στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, τριάντα εργαζόμενοι των νοσοκομείων τις τελευταίες δέκα ημέρες νοσούν, ενώ μεγάλη διασπορά υπάρχει και σε ασθενείς στα νοσοκομεία. Είναι άγνωστο από πού και πώς ξεκίνησαν αυτές οι εστίες διασποράς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητά τακτικά τεστ στο προσωπικό και τους ασθενείς των νοσοκομείων με άμεσα αποτελέσματα και επαναφορά της καραντίνας στους εργαζόμενους.

«Μέσα ατομικής προστασίας δεν υπάρχουν Μασκες μια το οκτάωρο. Γάντια εξαφανισμένα. Φέρνουν οι εργαζόμενοι από το σπίτι τους. Τεστ δεν γίνονται στους εργαζόμενους. Μέχρι τώρα δεν έγινε προληπτικό τεστ σε κανέναν εργαζόμενο της υγείας. Μόνο τεστ αντισωμάτων τα οποία είναι αρνητικά σχεδόν για όλους. Τεστ έγιναν μόνο σε όσους εργαζόμενους εκτέθηκαν στον ιό», καταγγέλλει.

Για την απόφαση να γίνονται τεστ σε όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από άδεια, ο κ. Γιαννάκος σχολιάζει: «Αυτό δεν καλύπτει και αναστατώνει τη λειτουργία των νοσοκομείων. Θα κάνουν το τεστ και θα περιμένουν δύο ημέρες το αποτέλεσμα. Δεν θα εργάζονται αν και έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Εργασίας. Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Οι τελευταίες νοσοκομειακές εστίες διασποράς στη Λάρισα και στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης έπρεπε να προβληματίσουν. Αλλά τίποτα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ