Σπεύδει στο Ασβεστοχώρι ο Τσιόδρας – Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

Σπεύδει στο Ασβεστοχώρι ο Τσιόδρας – Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έως 34 κρούσματα. Ήδη έχουν γίνει τεστ και διενεργείται ιχνηλάτηση.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ασβεστοχώρι στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί σε γηροκομείο.

Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική και εκεί σπεύδει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για επτά ηλικιωμένους, που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 και μεταφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, ωστόσο η κατάσταση πιθανότατα να είναι ακόμη πιο δύσκολη και οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη και 34 κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα, πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, από 80 έως 92 ετών, νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, εκτός ΜΕΘ. Η υγεία τους είναι ήδη επιβαρυμένη και από άλλα θέματα.

Παράλληλα έχουν γίνει τεστ στους εργαζόμενους και τους υπόλοιπους τρόφιμους του γηροκομείου – συνολικά πάνω από 100 άτομα- και τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο.

Μακραίνει η λίστα των νεκρών – Εφτασαν τους 215 μετά το θάνατο 81χρονης στη Λάρισα

Την ίδια ώρα μακραίνει η μαύρη λίστα των νεκρών από τον κοροναϊό.

Μια 81χρονη γυναίκα κατέληξε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κόλλησε τον ιό στον γάμο του Αμπελώνα.

Πρόκειται για το 215ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Δύο γιατροί διασωληνωμένοι

Την ίδια ώρα, στην εντατική νοσηλεύεται διασωληνωμένη μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η 27χρονη γιατρός βρέθηκε θετική στον κοροναϊό μετά την επιστροφή της από την Χαλκιδική όπου και έκανε διακοπές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θετικοί στον ιό βρέθηκαν και άλλοι συνάδελφοί της που έκαναν διακοπές μαζί της, όμως η 27χρονη είναι η μόνη που διασωληνώθηκε.

Δυστυχώς η παραπάνω περίπτωση αποτελεί τρανή απόδειξη, αυτού που επαναλαμβάνουν συνεχώς οι επιστήμονες, ότι δηλαδή οι νέοι δεν είναι άτρωτοι στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, η 27χρονη γιατρός ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και είναι ένα από τα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Εκτός από την ίδια νοσηλεύονται άλλα τρία άτομα από την παρέα της που παραθέριζαν όλοι μαζί στη Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων και ένας αγγειοχειρουργός η κατάσταση του οποίου είναι επιβαρυμένη.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης διασωληνώθηκε ακόμη ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου

Πρόκειται για το έκτο άτομο που πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (πρόκειται για αναισθησιολόγο, χειρουργό, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια).

Κρούσματα κορωνοϊού και σε δεύτερο γάμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και σε δεύτερο γάμο, πολιτικό αυτή τη φορά, που έγινε στον Έβρο.

Τόσο ο γαμπρός, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ αναγνωρίσιμο πρόσωπο στον χώρο όπου εργάζεται όσο και η νύφη, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό μετά από τεστ που έκαναν. Ήρθαν από το εξωτερικό, όπου αυτό τον καιρό είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του γαμπρού και η χώρα στην οποία βρισκόταν έχει σημαντικό πρόβλημα με πολλά κρούσματα.

Όσοι πάντως συμμετείχαν στον γάμο με οποιαδήποτε ιδιότητα ή ήρθαν σε επαφή στη συνέχεια με το νιόπαντρο ζευγάρι, έχουν πληροφορηθεί την συγκεκριμένη εξέλιξη και κάποιοι αυτοβούλως πήγαν και έδωσαν δείγμα προκειμένου να υποβληθούν στο απαραίτητο τεστ. Επίσης δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα και για τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο συγκεκριμένος πολιτικός γάμος.

Τριψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση χθες , καταγράφηκαν 196 νέα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στο «κόκκινο» βρίσκεται για ακόμη μια ημέρα η Αττική με 82 κρούσματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται η Θεσσαλονίκη με 42 το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 1.503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πώς κατανέμονται τα νέα κρούσματα


Τα 196 νέα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
82 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 10 εκ των οποίων συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
42 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
2 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Ιωαννίνων
2 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς
1 κρούσμα στην Π.Ε Κορίνθου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων
7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
1 κρούσμα στην Π.Ε Ξάνθης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας, τα οποία συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
5 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανιας

26 άτομα σε ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή, αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι κατά δύο σε σχέση με την Δευτέρα και πλέον νοσηλεύονται 26 άτομα.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Από αυτούς, οκτώ (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ