Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία – Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία – Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Ο πόλεμος νεύρων συνεχίζεται από την Τουρκία στη Μεσόγειο, με το Ορούτς Ρέις να κάνει ελιγμούς μέσα σε παράνομα δεσμευμένη περιοχή.

Σε πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolou, το οποίο παρουσίασε τις δηλώσεις Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με ελληνικούς υπότιτλους. Ο Ερντογάν ακούγεται να ζητεί μια φόρμουλα ώστε να λυθούν όλες οι διαφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πόλεμος νεύρων συνεχίζεται από την Τουρκία στη Μεσόγειο, με το Ορούτς Ρέις να κάνει ελιγμούς μέσα σε παράνομα δεσμευμένη περιοχή.

Το ερευνητικό πλοίο συνοδεύεται διαρκώς από πέντε πολεμικά πλοία της Τουρκίας σε σχηματισμό τέτοιο, ώστε οι παλιές τουρκικές κορβέτες να είναι εκείνες που θα δεχθούν λένε οι στρατιωτικές πηγές το πρώτο πλήγμα από τα τέσσερα πολεμικά πλοία που το παρακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Την ίδια ώρα η τουρκική ηγεσία συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προκλητικές δηλώσεις, με τον υπουργό Ενέργειας, Φατιχ Ντονμέζ, να διαφημίζει τις προθέσεις της Άγκυρας για έρευνες στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Πόλεμος νεύρων 60 ημέρων

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται ιδιαίτερα κρίσιμες ιδιαίτερα στο πεδίο των ερευνών, καθώς ο τουρκικός στόλος είναι διασπαρμένος σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου μέχρι τα ανοιχτά της Λιβύης, γεγονός που καθιστά έκθετα τα τουρκικά πολεμικά πλοία σε περίπτωση εμπλοκής.

Με νέες δηλώσεις του στο Reuters, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει την τακτική μια στο καρφί μια στο πέταλο και την ώρα που επαναφέρει το κάλεσμα της Άγκυρας στην Αθήνα για διάλογο, την ίδια στιγμή μιλά για τη «γαλάζια πατρίδα».

Anadolou

Η πρόχειρη μετάφραση στους ελληνικούς υπότιτλους στο βίντεο του Anadolou με τις δηλώσεις Ερντογάν, εντάσσονται και αυτές στον ίδιο υβριδικό πόλεμο της Άγκυρας, επαναφέρουν ωστόσο την επιδίωξη της γείτονος για έρευνες και νότια της Ρόδου και της Καρπάθου εκεί όπου έχουν αδειοδοτήσει την τουρκική εταιρεία πετρελαίου εντός της ψευδοΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης.

Εν αναμονή νέας παρέμβασης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ, ο τουρκικός Τύπους επιδίδεται σε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, με τη Σαμπάχ να εμφανίζει τον Τούρκο πρόεδρο έτοιμο να προτείνει στη Γερμανίδα Καγκελάριο έναν διάλογο με όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Το βράδυ της Τετάρτης το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην οποία έπλεε, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων. Στο σημείο παραμένει, σε αυξημένη επαγρύπνηση, ο ελληνικός στόλος.

Αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Δένδιας είχε επικοινωνία και με τη Γαλλίδα ομόλογό του, με την οποία συζήτησαν για τις τουρκικές προκλήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ