Κορωνοϊός : Έντονες επιφυλάξεις της διεθνούς κοινότητας για το ρωσικό εμβόλιο

Κορωνοϊός : Έντονες επιφυλάξεις της διεθνούς κοινότητας για το ρωσικό εμβόλιο

Με επιφυλάξεις δέχθηκε η διεθνής κοινότητα την ανακοίνωση της Μόσχας ότι κατοχύρωσε το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Αμερικανοί αξιωματούχοι και πολλοί ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Ρωσία

Με επιφυλάξεις δέχθηκε η διεθνής κοινότητα την ανακοίνωση της Μόσχας ότι κατοχύρωσε το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Αμερικανοί αξιωματούχοι και πολλοί ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Ρωσία.

Για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού της με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ετοιμάζεται η Ρωσία, παρά τις επικρίσεις που δέχεται ότι βιάστηκε να ανακοινώσει πως βρήκε τον τρόπο να αντισταθεί στην πανδημία.

Οι ρωσικές αρχές θα ξεκινήσουν την τρίτη φάση των δοκιμών με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ολοκλήρωση της φάσης αυτής πρέπει να προηγηθεί της κατοχύρωσης οποιουδήποτε εμβολίου.

Αντιδρούν οι ΗΠΑ

Το εμβόλιο, που η Μόσχα ονόμασε «Σπούτνικ 5», δέχεται σοβαρές αμφισβητήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Μόσχα να επιμένει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, ενώ εξακολουθεί να μην αποκαλύπτει τα επιστημονικά δεδομένα των δοκιμών.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα μπορεί να παράγει πέντε εκατομμύρια δόσεις τον μήνα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ