Προκλητικός Ερντογάν : «Για την κλιμάκωση των εντάσεων υπεύθυνη είναι η Ελλάδα – Το Oruc Reis θα συνεχίσει να πλέει στο Αιγαίο»

Προκλητικός Ερντογάν : «Για την κλιμάκωση των εντάσεων υπεύθυνη είναι η Ελλάδα – Το Oruc Reis θα συνεχίσει να πλέει στο Αιγαίο»

Απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν ισχυρίσθηκε πως η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα και κάλεσε την Αθήνα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Επίθεση στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και τη Γαλλία, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Ο ίδιος καταφέρθηκε κατά των τριών χωρών, σημειώνοντας πως κάποιες τακτικές που ακολουθούνται τελευταία βρίσκονται σε σύγκρουση με την Τουρκία.

Όπως είπε, μία από τις παράνομες ενέργειες που γίνονται είναι «η προσπάθεια να περιοριστεί η χώρα μας στον κόλπο της Αττάλειας» και πρόσθεσε, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πως «δεν θέλουμε να παραβιάσουμε τα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε αφήνουμε και κανέναν να αμφισβητήσει τα δικά μας».

«Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν πιθανότητα επιτυχίας σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αποκλείει την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «το Oruc Reis θα κινείται στην περιοχή για να εκτελέσει τα καθήκοντά του έως τις 23 Αυγούστου».

Η στάση της Ελλάδας είναι κακόβουλη, είπε ο Τούρκος πρόεδρος και σημείωσε πως «ο ισχυρισμός ότι για ένα μικρό νησί, όπως το Καστελόριζο -το οποίο απέχει μόνο δύο χλμ. από τις τουρκικές ακτές και 580 χλμ. από την ηπειρωτική Ελλάδα- έχει θαλάσσια δικαιοδοσία 40.000 τ.χλμ., είναι παράλογο έως και κωμικό».

Επίσης, απευθυνόμενος στην ΕΕ, αναρωτήθηκε «αν η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς τα μειονοτικά δικαιώματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ