Νέες απειλές Ερντογάν για το Oruc Reis : «Θα απαντήσουμε κατάλληλα στην παραμικρή παρενόχληση»

Νέες απειλές Ερντογάν για το Oruc Reis : «Θα απαντήσουμε κατάλληλα στην παραμικρή παρενόχληση»

Ανυποχώρητος στις θέσεις του εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε μεταξύ άλλων μήνυμα πως θα συνεχίσει να «προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο»

Ανυποχώρητος στις θέσεις του εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε μεταξύ άλλων μήνυμα πως θα συνεχίσει να «προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο».

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στην πόλη Ριζούντα, ο Ερντογάν τόνισε χαρακτηριστικά πως προτεραιότητά του είναι «να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο», ενώ τόνισε πως η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει με τον τρόπο της, ανεξάρτητα από ό,τι λέει ο καθένας, κοιτάζοντας στην κατεύθυνση που επιθυμεί μόνο το έθνος».

«Θα προστατεύσουμε τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ με αποφασιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένταση που κλιμακώθηκε στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με υπαιτιότητα της Αθήνας και του Παρισιού -όπως λέει- στέλνοντας το μήνυμα πως η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει μπροστά σε κυρώσεις και απειλές.

«Δεν θα διστάσουμε να δώσουμε απάντηση»

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος έκανε εκ νέου αναφορά στο παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική «Kemal Reis», απειλώντας πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να δώσει την κατάλληλα απάντηση σε ενδεχόμενη παρενόχληση του Oruc Reis.

«Το Oruç Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του έως τις 23 Αυγούστου» επανέλαβε.

«Δεν εκχωρούμε ούτε μια σταγόνα θάλασσας της Γαλάζιας Πατρίδας»

Στο ίδιο μήκος κύματος νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέο παραλήρημα και επιθετικές δηλώσεις μέσω Twitter.

Σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μία σταγόνα θάλασσας της Γαλάζιας Πατρίδας» και προσθέτει ότι «δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια στη δική μας «Γαλάζια Πατρίδα».

Προειδοποιεί μάλιστα πως η Τουρκία δεν απειλείται, ενώ κάνει λόγο για παράνομο «ελληνικό θέατρο» στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την χώρα μας για… κακομαθημένη συμπεριφορά.

«Αυτό που καταλαβαίνει η Ελλάδα ως διπλωματία είναι να επιβάλλει την κακομαθημένη της συμπεριφορά ως πολιτική της Ευρώπης» έγραψε χαρακτηριστικά.

Επίσης, «επιτέθηκε» στον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος -κατά τον Ομέρ Τσελίκ- επειδή έχει αποτύχει σε όλα τα πολιτικά ζητήματα που διαχειρίστηκε, εμπλέκεται τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ