Κορωνοϊός : «Λουκέτο» σε θρυλικό καφέ στο Σαν Τροπέ (pics)

Κορωνοϊός : «Λουκέτο» σε θρυλικό καφέ στο Σαν Τροπέ (pics)

Το εμβληματικό καφέ Sénéquier του Σαν Τροπέ, στη νότια Γαλλία, ανακοίνωσε πως βάζει προσωρινό «λουκέτο» εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού που βρέθηκαν μεταξύ των εργαζομένων του.

Το εμβληματικό καφέ Sénéquier του Σεν-Τροπέ, στη νότια Γαλλία, ανακοίνωσε πως κλείνει για δύο εβδομάδες εξαιτίας κρουσμάτων κοροναϊού που βρέθηκαν μεταξύ των εργαζομένων του.

Το Sénéquier κλείνει αφού τις τελευταίες ημέρες είχαν κλείσει και άλλα καταστήματα σ’ αυτό το φημισμένο θέρετρο της Κυανής Ακτής.

Η διακοπή της λειτουργίας του Sénéquier όπως μεταδίδει το ΑΠΕ λαμβάνει χώρα «έπειτα από εσωτερική απόφαση, για λόγους προφύλαξης και για να προστατευθούν το προσωπικό του και οι πελάτες του μετά την ανακάλυψη δύο κρουσμάτων της Covid», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το café Sénéquier, από τα τραπεζάκια του οποίου έχουν παρελάσει στο πέρασμα των ετών πολυάριθμοι καλλιτέχνες.

Εκπρόσωπος του καταστήματος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τα δύο κρούσματα «απομονώθηκαν».

«Για τη διεύθυνση, είναι σημαντικό να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να προστατεύσουμε και να ελέγξουμε το σύνολο των ομάδων ώστε να επιτραπεί η επαναλειτουργία με τη μεγαλύτερη ασφάλεια», σημειώνει ακόμη το Sénéquier.

Το café Sénéquier βρίσκεται στο λιμάνι του Σαν-Τροπέ και αποτελεί ένα προνομιούχο σημείο για να παρατηρεί κανείς τα γιοτ του παγκόσμιου τζετ-σετ που είναι αγκυροβολημένα μπροστά του. Μέχρι και χθες υποδεχόταν δεκάδες πελάτες που κάθονταν στις περίφημες κόκκινες καρέκλες και τραπεζάκια του.

Το ιστορικό καφέ του Σαν- Τροπέ

Η Μπριζίτ Μπαρντό έκανε το Sénéquier διάσημο στα μέσα των χρόνων του 1950 καθώς καθόταν τακτικά σ’ αυτό στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα».

Οι ζωγράφοι Ματίς και Πικάσο και πιο πρόσφατα ο μόδιστρος της υψηλής ραπτικής Καρλ Λάγκερφελντ, το μοντέλο Κέιτ Μος, η τραγουδίστρια Βανέσα Παραντί, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ είχαν θεαθεί στο café Sénéquier συμβάλλοντας χρόνο με τον χρόνο στην εδραίωση της φήμης του.

Σημειώνεται τέλος ότι δύο άλλα καταστήματα στην καρδιά του Σαν-Τροπέ έχουν κλείσει εδώ και μερικές ημέρες για τους ίδιους λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ