Γώγος : Τι θα κρίνει την επιτυχία του εμβολίου Οξφόρδης – Έτσι θα αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης

Γώγος : Τι θα κρίνει την επιτυχία του εμβολίου Οξφόρδης – Έτσι θα αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης

Για το εμβόλιο της Οξφόρδης και το πως θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα, μίλησε -μεταξύ άλλων- ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος

Για το εμβόλιο της Οξφόρδης και το πως θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα, μίλησε -μεταξύ άλλων- ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής εκτίμησε πως το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι η λύση της και πως το ζήτημα είναι να είναι αποτελεσματικό στο 60-70% ώστε να εφαρμοστεί στο 70% ώστε να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης. «Μένει να δούμε από τις μελέτες πόσο ασφαλές είναι και πως θα λειτουργήσει στις ευπαθείς ομάδες στις οποίες θα γίνει πρώτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε δε, ότι είναι το πρώτο εμβόλιο που αναμένεται να έρθει σαν ΕΕ. «Προχωρούν και άλλα αλλά ακόμα είναι πίσω τα υπόλοιπα» εξήγησε.

«Είμαστε στα όρια του συναγερμού»

Κληθείς να σχολιάσει το ρεκόρ των σημερινών 269 κρουσμάτων, τόνισε πως τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού και τα κρούσματα είναι σταθερά στα 200.

Παράλληλα, επεσήμανε πως αυτή την στιγμή υπάρχει ομάδα ατόμων που κυκλοφορούν και δεν ξέρουν ότι έχουν τον ιό.

«Πάνω από 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας»

Αναφορικά με τον δείκτη μεταδοτικότητας στην Ελλάδα τόνισε πως είναι λίγο παραπάνω από 1 και ότι το ζητούμενο είναι τα ημερησία κρούσματα να γίνουν διψήφια και να αποφευχθούν τα clusters.

Σχετικά με τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων είπε πως συζητούνται μεταξύ άλλων το 8ωρο κλείσιμο μαγαζιών, η οριζόντια χρήση μάσκας, το κλείσιμο μπαρ, εκδηλώσεων κλπ ενώ έκανε έκκληση προς του πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα.

«Μόνο με μάσκες το άνοιγμα των σχολείων»

Τέλος, για τα σχολεία δήλωσε ότι μπορούν να ανοίξουν μόνο με μάσκες και τάξεις με λιγότερους μαθητές και ότι δεν ισχύει ότι μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο αναπνευστικό.

«Είναι δυσάρεστη αλλά είναι ασφαλής» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις μάσκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ