Αγωνία για την επόμενη μέρα στην οικονομία λόγω της «επέλασης» του κορωνοϊού

Αγωνία για την επόμενη μέρα στην οικονομία λόγω της «επέλασης» του κορωνοϊού

Πλήγμα σε πολλά επίπεδα δέχεται η οικονομία ελέω κορωνοϊού.

Προβλήματα στην οικονομία επιφέρουν τα τοπικά «lockdown» ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αύξηση της ανεργίας. Ειδικά οι κλάδοι του τουρισμού και της εστίασης δέχονται σοβαρό πλήγμα.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΕΚΠΑ ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας και τις επιπτώσεις της.

Ο κ. Μαραβέγιας ανέλυσε τους τρεις λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες: τις πολλές, μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν μεγάλα περιθώρια επιβίωσης, την εξάρτηση της χώρας από τα έσοδα του τουρισμού και την απόλυτη εξάρτηση ορισμένων περιοχών της χώρας από τον τουρισμό.

Όλα αυτά δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την οικονομία μιας υπερχρεωμένης χώρας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη για «επανάσταση στο χώρο της δημόσιας διοίκησης» προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα διαφθοράς και ατασθαλίας.

Ο κ. Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ, μιλώντας στην εκπομπή αναφέρθηκε στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης.

Ο κ. Σωτήρης Γιούσιος, επικεφαλής τμήματος φορολογίας Grant Thornton αναφέρθηκε στο θέμα της μείωσης της φορολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ