Το MEGA στη Μάνη : Σε ύφεση η φωτιά – Κάηκαν πάνω από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Το MEGA στη Μάνη : Σε ύφεση η φωτιά – Κάηκαν πάνω από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Νύχτα τρόμου πέρασαν οι κάτοικοι της Αντολικής Μάνης βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τα σπτιια τους. 6 οικισμοί εκκενώθηκαν, ενώ για την έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων επιστρατεύτηκε και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112.

Νύχτα τρόμου πέρασαν οι κάτοικοι της Αντολικής Μάνης βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τα σπτιια τους. 6 οικισμοί εκκενώθηκαν ενώ για την έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων επιστρατεύτηκε και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής, με τις υπόνοιες για εμπρησμό να κερδίζουν έδαφος.

Πάνω από 30 ώρες συμπληρώθηκαν, μετά το αρχικό ξέσπασα της πυρκαγιάς στην ανατολική Μάνη. Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με το πολύ μεγάλο πύρινο μέτωπο ήταν ασταμάτητη, με τη φωτιά να περνάει στις αυλές των σπιτιών, αλλά τα σπίτια των κατοίκων να σώζονται.

Μέχρι και την Κυριακή, η πυροσβεστική με ελικόπτερα και καναντέρ συνέχισε τις ρήξεις σε μικροεστίες που δημιουργήθηκαν.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Από την πρώτη εκτίμηση που υπάρχει μιλάμε για πάνω από 10.000 στρέμματα που έχουν καεί.

Το χρονικό

Πολύ δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στην Ανατολική Μάνη. Όλοι ξάγρυπνοι, οι περισσότεροι στο δρόμο για να παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς… σε πλήρη εγρήγορση μήπως οι φλόγες πλησιάσουν στα σπίτια του .

Ολονύχτια επιφυλακή στην ανατολική Μάνη

Η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε γρήγορα. 6 οικισμοί εκκενώθηκαν για προληπτικούς λογούς .

Ενεργοποιήθηκε το 112

Ειδοποίηση από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας εστάλη στα κινητά τηλεφωνά πολιτών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα κοντά στο πύρινο μέτωπο αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Το μήνυμα προειδοποιούσε τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών .

Μεγάλες καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή . Ελικόπτερα έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού για να αντιμετωπίσουν τις επικίνδυνες αναζωπυρώσεις αλλά τις διάσπαρτες εστίες μέσα στα καμένα

Στο χωριό Βαχός της Ανατολικής Μάνης οι κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Στην περιοχή βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού καθώς κύκλοι της πυροσβεστικής εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ