Χαρδαλιάς : Δεν τίθεται θέμα lockdown – Αντιμέτωποι με δεύτερο κύμα της πανδημίας

Χαρδαλιάς : Δεν τίθεται θέμα lockdown – Αντιμέτωποι με δεύτερο κύμα της πανδημίας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προειδοποίησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κοροναϊού.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει ξανά lockdown απέκλεισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της Τρίτης για τον κοροναϊό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προειδοποίησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κοροναϊού.

Τονίζοντας ότι και άλλες χώρες που διαχειρίστηκαν επιτυχώς την πρώτη φάση της πανδημίας (όπως το Ισραήλ και η Νέα Ζηλανδία), ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη, προσθέτοντας ότι ήταν αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων.

Σημείωσε επίσης: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, όλες οι αποφάσεις που έχουμε πάρει κρίνονται από όλες αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι τα πραγματικά στοιχεία. Δεν κάνουμε διάκριση σε καμία περιοχή»

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στα νησιά με αυξημένο φορτίο ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πόρο και στον Αμπελώνα, όπου η εικόνα είναι βελτιωμένη.

Δεν φταίει ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων. Στα σύνορα έγιναν πάνω από 360.000 έλεγχοι και βρέθηκαν 723 κρούσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι έλεγχοι αυτοί δεν είναι τυχαίοι, αλλά έγιναν με βάση τον αλγόριθμο EVA, o οποίος προβλέπει ανάμεσα στους επισκέπτες της χώρας ποιοι έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν κοροναϊό – ακόμα και αν οι ίδιοι δεν το γνωρίζουν.

Έξαλλος ο Νίκος Χαρδαλιάς με θεωρίες συνωμοσίας και έλλειψη ατομικής ευθύνης

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε» είπε και αναφέρθηκε και στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν.

O Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι οι αντιεπιστημονικές θεωρίες για τον κοροναϊό υπονομεύουν ανοιχτά την συλλογική προσπάθεια και θα μπορούσαν να αποβεί ακόμα και μοιραίες για την υγεία των πολιτών.

«Τέτοιες θεωρίες όχι μόνο υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια αλλά μπορούν να αποβούν και μοιραίες. Αντιλαμβάνομαι πως μετά από τόσους μήνες ταλαιπωρίας υπάρχει κούραση, ο ιός όμως δεν κουράζεται» τόνισε φανερά ενοχλημένους από όσα κυκλοφορούν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι βασικό στοιχείο για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού αποτελεί η σωστή ενημέρωση των πολιτών. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτηση τα δεδομένα που συλλέγονται καθημερινά σχετικά με τον κορονοϊό.

«Όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυστυχώς και αντιεπιστημονικές θεωρίες που φτάνουν μέχρι το να λένε ότι αυτά που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο γύρω μας δεν υπάρχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ