Περιφέρεια Αττικής : Έξι εκατ. ευρώ σε 376 επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

Περιφέρεια Αττικής : Έξι εκατ. ευρώ σε 376 επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

Με τη νέα απόφαση, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αποφάσεων ένταξης στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης της Περιφέρειας, για την ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων στους δήμους Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνος.

Η Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και αξιοποιώντας πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ενέκρινε την ενίσχυση με 108,6 χιλ. ευρώ, επτά ακόμη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που δοκιμάστηκαν σκληρά από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 και τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2018.

Η διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το υπ. Ανάπτυξης, προχώρησε σε άμεση αξιολόγηση, έγκριση και εκταμίευση πόρων για το σύνολο των επιχειρήσεων που πληρούσαν τα κριτήρια, με συνέπεια να εκταμιευθεί το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα.

Με τη νέα αυτή απόφαση, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αποφάσεων ένταξης στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης της Περιφέρειας, για την ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος.

Ενισχύθηκαν 376 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Συνολικά ενισχύθηκαν 376 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με 5,94 εκατ. ευρώ από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του ‘Αξονα Προτεραιότητας 3 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Σημειώνεται ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί νέα πρόσκληση προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, που θα αφορά σε νέα ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται, ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στους τέσσερις πληγέντες δήμους.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «ως Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της προτεραιότητάς για την τόνωση του επιχειρείν, κινηθήκαμε γρήγορα και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε και να διαθέσουμε από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα, περίπου 6 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν.»

» Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές, θα καταφέρουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Όμως δεν σταματάμε εδώ.»

» Οι ενισχύσεις στις 376 επιχειρήσεις που ολοκληρώνονται τώρα, αποτελούν ένα πρώτο βήμα μόνο, από μια σειρά νέων παρεμβάσεων που ετοιμάζει η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ