Καύσωνας : «Έβρασε» σήμερα η χώρα – Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Καύσωνας : «Έβρασε» σήμερα η χώρα – Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Με τον υδράργυρο στο «κόκκινο» φεύγει το καλοκαίρι, μετατρέποντας σε καμίνι που βράζει όλη τη χώρα

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά – τυπικά τουλάχιστον- με καύσωνα. Σήμερα η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην περιοχή της Καλλιθέας, με το θερμόμετρο να δείχνει λίγο πάνω από τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Με τον υδράργυρο στο «κόκκινο» φεύγει το καλοκαίρι, μετατρέποντας σε καμίνι που βράζει όλη τη χώρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκόλεψαν τη ζωή μικρών και μεγάλων.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή της Αττικής είναι στην Καλλιθέα και την Ελευσίνα (39,5 βαθμοί), ενώ ακολούθησαν το Πέραμα και ο Ασπρόπυργος, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Όσοι επέλεξαν να περπατήσουν στο κέντρο της Αθήνας σήμερα ήταν εφοδιασμένοι με κάπελα, προσπαθούσαν να πάρουν ανάσα δροσιάς στην σκιά, ενώ κρατούσαν στα χεριά δροσερό νερό, αναψυκτικά και παγωτά.

Αρκετοί όμως ήταν αυτοί που παρά τον καύσωνα επιμένουν ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους να φορούν μάσκες για να παραμείνουν ασφαλείς. «Η μάσκα δηλώνει σεβασμό στον συνάνθρωπο μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε» είπαν στην κάμερα του MEGA.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να μας ταλαιπωρήσουν και τις επόμενες 24 ώρες, ωστόσο στα δυτικά και βόρεια της χώρας η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή μείωση την Τρίτη.

Η θερμοκρασία αναμένεται να επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα το Σαββατοκύριακο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ