Νέο βίντεο αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Συνέλαβαν 41χρονο και του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι – Κατέληξε νεκρός

Νέο βίντεο αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Συνέλαβαν 41χρονο και του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι – Κατέληξε νεκρός

Σε ένα ακόμη βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται η βαναυσότητα αστυνομικών απέναντι σε Αφροαμερικανό, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Σε ένα ακόμη βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται η βαναυσότητα αστυνομικών απέναντι σε αφροαμερικανό, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ρότσεστερ , με θύμα τον 41χρονο Ντάνιελ Προυντ, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό και κατέληξε μία εβδομάδα αργότερα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Όλα έγιναν στις 23 Μαρτίου, σχεδόν δυο μήνες πριν από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που σόκαρε και εξόργισε στις ΗΠΑ. Τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της σύλληψης του 41χρονου Ντάνιελ Προυντ στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης καταγράφηκαν από τις κάμερες που φορούσαν στις στολές τους οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα.

Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα τον αφροαμερικανό να είναι γυμνός στο δρόμο. Όταν οι αστυνομικοί του ζητούν να πέσει στο έδαφος, τους υπακούει και του βάζουν χειροπέδες. Οι αστυνομικοί του έβαλαν στο κεφάλι μια πλαστική σακούλα (ενώ εκείνος παραμένει γυμνός και δεμένος πισθάγκωνα) για να προστατευτούν, όπως υποστήριξαν, καθώς ο 41χρονος έφτυνε. Σε κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς φαίνεται να του πιέζει το κεφάλι (πάντα με τη σακούλα) στο έδαφος.

Προσοχή: σκληρές εικόνες

Στο βίντεο ένας αστυνομικός ακούγεται να λέει ότι ο Προύντ είχε υποστηρίξει ότι έχει κοροναϊό. Ο Προύντ φώναζε συνεχώς, κάποια στιγμή ακούγεται να λέει «δώσε μου το όπλο» και «προσπαθείτε να με σκοτώσετε», με έναν από τους αστυνομικούς, να τον κρατά και με τα δυο χέρια στο έδαφος. Ένας άλλος με το γόνατο κρατούσε το σώμα του 41χρονου στο έδαφος κι ένας τρίτος τον κρατούσε από τα πόδια.

Ασθενοφόρο παρέλαβε τον άτυχο Ντάνιελ Προυντ από το σημείο, με τον άνδρα να πεθαίνει στις 30 Μαρτίου. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε ασφυξία.

Η οικογένεια του Προυντ ζητά να απαγγελθούν κατηγορίες για φόνο στους αστυνομικούς, οι οποίοι παραμένουν μέχρι και σήμερα στη θέση τους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ