Σε καραντίνα μπαίνει η δομή φιλοξενίας αστέγων μετά το θετικό κρούσμα

Σε καραντίνα μπαίνει η δομή φιλοξενίας αστέγων μετά το θετικό κρούσμα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων.

Κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δομή φιλοξενίας αστέγων στην Αθήνα.

Πρόκειται για ξενώνα τοξικοεξαρτημένων αστέγων, ο οποίος τέθηκε σε περιορισμό και επιτήρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Άμεσα διενεργήθηκε απολύμανση της δομής, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ Covid-19 στους 80 ωφελούμενους και στο προσωπικό της δομής (33 άτομα,) ενώ ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Από τον δήμο Αθηναίων ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Τα ξημερώματα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, ωφελούμενος του Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων παρουσίασε πυρετό και αφού η κατάστασή του εκτιμήθηκε από το υγειονομικό προσωπικό της δομής διακομίστηκε με ασθενοφόρο ως ύποπτο κρούσμα Covid-19 στον Ευαγγελισμό για περαιτέρω διερεύνηση.

Νωρίς το πρωί το Νοσοκομείο ενημέρωσε ότι το τεστ Covid-19 που του έγινε ήταν θετικό και ο ωφελούμενος παρέμεινε για νοσηλεία. Από εκείνη τη στιγμή ο Ξενώνας τέθηκε σε περιορισμό και επιτήρηση.

Άμεσα διενεργήθηκε απολύμανση της δομής, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ Covid-19 στους 80 ωφελούμενους και στο προσωπικό της δομής (33 άτομα), ενώ ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους από τους οποίους οι δύο είναι γιατροί και οι έξι νοσηλευτές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ