Βατόπουλος στο MEGA : Μεγάλος αλλά σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων

Βατόπουλος στο MEGA : Μεγάλος αλλά σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων

Σχολιάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος έκανε λόγο για «σταθερή τάση.

Για τον αριθμό τον κρουσμάτων, την επαναλειτουργία των σχολείων, τα τεστ κοροναϊού και το εμβόλιο μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη, ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σχολιάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, έκανε λόγο για «σταθερή τάση. Έχουμε σταθερό αριθμό κρουσμάτων. Αν και είναι μεγάλος. Μέχρι στιγμής είναι σε νεότερες ηλικίες, και ακόμα δεν έχουμε δύσκολα περιστατικά. Και οι εισαγωγές είναι ακόμα σταθερές και δεν αυξήθηκαν δραματικά οι διασωληνώσεις».

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «πρέπει να μείνει υπό έλεγχο η πυρκαγιά του κοροναϊου», προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει με τη τήρηση των μέτρων υγιεινής (γάντια, μάσκες, αποστάσεις).

Ως προς αυτό δε, τόνισε την ανάγκη να διευκολύνει η πολιτεία τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα, εντείνοντας όπως είπε, τα ωράρια, την εξ’ αποστάσεως εργασίας, την διευθέτηση στα μέσα μεταφοράς, και την αύξηση χώρων στα σχολεία.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων επισήμανε πως «πρέπει να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Όλοι το λένε παγκοσμίως. Είναι περισσότερα τα κακά από τα καλά, με το να έμεναν τα παιδιά εκτός σχολείων. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα και κίνδυνοι. Αν και τα παιδιά αρρωσταίνουν δυσκολότερα. Κάθε σχολείο και κοινότητα να κάνει τους σχεδιασμούς βάσει των δυνατοτήτων τους».

Σχετικά με τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε οίκους ευγηρίας και δομές φιλοξενίας, υποστήριξε πως είναι εξαιρετικά εύκολο να μεταδοθεί ο ιός σε έναν χώρο με πολλούς ανθρώπους. «Αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες είναι απόδειξη ότι τα μέτρα σε αυτούς τους χώρους πρέπει να τηρούνται ευλαβικά και αυστηρότατα» είπε.

Σε ότι αφορά στα τεστ κοροναϊού που έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα μεταξύ μιας ή δύο ημερών, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι αυτό σχετίζεται με το ιικό φορτίο, την επώαση του ιού και το διάστημα που έγινε η εξέταση.

«Αν κάνεις τεστ νωρίς μετά την επαφή σου με κρούσμα, μπορεί να είναι αρνητικό. Από την άλλη, αν το κάνεις αργά, και ο ιός υπάρχει μέρες στον οργανισμό, ή πέφτει πάρα πολύ το ιικό φορτίο ή δεν υπάρχει, άρα δεν ανιχνεύεται» ανέφερε, λέγοντας πως οι ασυμπτωματικοί έχουν μικρότερο ιικό φορτίο.

Για την καραντίνα που τέθηκαν τρεις υπουργοί, σχολίασε πως «ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Όποιος βρίσκεται κοντά σε κάποιον που νοσεί, είτε είναι υπουργός είτε όχι, κολλάει».

Τέλος, είπε πως κανένα εμβόλιο για τον κοροναϊό ακόμα δεν είναι στη φάση τρία για να είναι γνωστή η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του. «Δεν πιστεύω ότι η πρώτη ένεση στην Ελλάδα θα γίνει φέτος» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ